- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Приятеля му ме обижда, а той не казва нищо
Страхува се?!Че от к'во има да се страхува?!От кога една шега и един разговор,в който тя дори не е включена може да породи страх?!Що за човек трябва да си за да те е страх от подобно нещо?!
А ако се срамува или не може да се защитава - да го преодолее и да се научи да го прави,защото в тоя живот ще има още много други,които ще се мъчат да я стъпчат и все някой ден ще трябва сама да се защити ако не иска да я ползват за изтривалка
Сори,но за мен държанието й не е нормално и се радвам,че в обкръжението си нямам подобни приятелки,които да не могат да кажат две думи,с които да закопаят някой натрапник
Мечо,много яростно я защитаваш ... Да не си била в подобна ситуация и сега да си ядосана на всички,които са на мнение,че една жена трябва да е достатъчно умна и "смела" за да може да се защити в словесен двубой?!
Авторке,верно вземи се появи и кажи как е минало,че поне всички да се успокоим![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
Определено има за какво да се страхува, ако момчето е агресивно. Може и да не го познава достатъчно и да не знае как ще реагира на това. Напоследък навсякъде пишат за побоища, наръгани с ножове по купони, дискотеки и т.н. Аз лично съм присъствала на подобна ситуация, в която момче почна да се подмята разни такива шеги и да дърпа за ръката момиче пред една дискотека, тя му каза само да я остави и да се занимава с някоя друга, а той такъв шамар и отпра, че едва ли втори път ще тръгне да се защитава сама. Достатъчно е да и бие един шамар или да я поизплаши малко с поведението си. Приятелят и може пак да не отреагира и да я остави да се оправя сама.
До човек е, не всеки би могъл да се защитава в такава ситуация, дали от срам, дали от страх, дали от нещо друго. Хората са различни, това, че ти би се защитила по определен начин, не означава, че и тя така. Не знаеш и каква ще е реакцията отсреща, може да станат големи бели. Като вижда, че приятелят и си мълчи и простака си мисли, че има надмощие. За теб нейното поведение може да не е нормално, но това си е твое разбиране за нещата. Тя така ги разбира нещата, личен избор е.
Лично аз не съм била вътре в такава ситуация, не съм имала гадже, което би си мълчало, не съм стояла и в компания, в която ми е неприятно и ми подмятат подобни простотии. Такива простаци в обкръжението си на този етап нямам.
Авторката да се включи, да разкаже.