Здравей! Аз уча журналистика и по-скоро завършвам вече. И на мен ми беше мечта да вляза да уча тази специалност, независимо, че всички ми казваха как няма да успея. Е, успях и не съжалявам. Няма да те лъжа, че е лесно да си намериш работа по специалността. Сигурно ще трябва да започнеш с някой зле платен стаж и да изкараш няколко такива, докато те вземат някъде за постоянно. Сега пиша за един сайт от вкъщи, но като завърша ще си потърся и нещо друго по специалността, защото не съм особено доволна от заплащането. Няма как да кажа, че е лесно и се изкарват много пари, защото не е така. Но все пак аз съм на принципа, че човек трябва да се занимава с неща, които му доставят удоволствие, и ако за теб това е да пишеш, трябва да си пробваш късмета. Ако си достатъчно добър, все някой ще те забележи и оцени. За програмирането пък доста хора в бранша са ми казвали, че образованието е много остаряло и е по-добре да караш някакви курсове или дори да се подготвяш сам с книги и уроци от интернет. Заплащането обаче наистина е по-добро и е по-голяма вероятността да си намериш работа. Ти трябва да избереш, но те съветвам да не слушаш другите, защото след време може да съжаляваш, че си влязъл да учиш нещо, което не ти е интересно. Но ти имаш още време да преценяваш и решаваш. Успех!