- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Стар хард в сегашен компютър
Здравейте.
Имам един стар харддрайв който е 500GB. Този хард искам да извлеча някой файлове от него. Обаче тъй като стария ми компютър умря не съм сигурен какво да правя.
Та n00b-арски въпрос- Ако си бъкна харда направо (има седмица в него 32 битова) и boot-на дали ще ми направи проблем?Сега имам SSD 60GB (на него е сегашната ми операционна система-седмица 64 битова) и 1TB (на него е всичко останало).
Откъде мога да намеря IDE/SATA към USB? По-натаъка мисля след като извлеча файловете да си използвам харддрайва като външен за бекъп.
Bloody Ligh7 ... That makes me going on ...
Искаш да буутваш от стария хард или просто да го вържеш към компа и да си буутнеш от 64 битовата ОС ? Питам, 'щото първото ми се вижда доволно безсмислено.
Другото, което е. Иде кабел ли ти трябва или Сата ? 'Щото ако стария ти хард е Сата (предвид размера вероятно е така) нищо не ти пречи да си го сложиш в кутията и да си го вържеш към конфигурацията. После си буутваш от 64битовата ОС , прехвърляш си каквото ти трябва, теглиш му един формат на махнеш 32 битовата ОС и си го ползваш за място.
Старият ми компютър е все още със частите вътре. Мисля, че кабелите които ще ми трябват ще са вътре. И доколкото си спомням беше май SATA. Утре ще проверя.
Планът ми е:
>свързвам старото HDD
>извличам файловете, които ми трябват
>форматирам
>слагам вътре бек ъп + файлове, които са важни.
И си го пазя някъде в случай нещо стане със сегашната ми машина.
Окей. Успях да се оправя сам. Беше SATA- бъкнах го и проработи. Мерси много Auriss![]()