.
Отговор в тема
Страница 4 от 9 ПървиПърви 12345678 ... ПоследнаПърви
Резултати от 76 до 100 от общо 221
    Мега фен Аватара на Blab
    AliceSw, обичам те!)

Мега фен Аватара на Chacho
    Що като се обсъжда висшето винаги се мери в колко пари ще взимаш после? Знанията от висшето не са само за да те превърнат в автоматизиран работник.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от JungleJaguar Виж мнението
    Ето пак ^
    Пак образованието се има за абсолютната сигурност,че ако го имаш и всичко в живота ти ще е розово и на 6 !
    Глезанке,не си виждала бг висшисти в чужбина как мият чинии или как копат дори и берат ягодки?
    Ти, кралице, с твойто бг висше като идеш в Германия примерно и кво очакваш-там да станеш директор и да взимаш по 50 000 € на месец ? ахахахахах !
    АКО ЩЕ И С 5 БЪЛГАРСКИ ВИСШЕТА В ЧУЖБИНА СИ НИКОЙ !
    АКО УЧИШ В ЧУЖБИНА Е ВЕЧЕ ДРУГО.
    Бъркаш се нещо младеж, Дипломата ми за висше се приема на всякъде в европейският съюз, стига да е преведена на съответният език и минала през министерството. И нямаш си и на идея колко много, лекари, инженери, архитекти и т.н с Българското си образование работят из европа.

Цитирай Първоначално написано от Chacho Виж мнението
    Що като се обсъжда висшето винаги се мери в колко пари ще взимаш после? Знанията от висшето не са само за да те превърнат в автоматизиран работник.
    Защото днеска, младите ги греят само парите и ако ще лаина ще чистят, ама да вземат колкото може повече пара. Тъжно е наистина.

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Защото днеска, младите ги греят само парите...Тъжно е наистина.
    А ти когато кандидастваш за работа? Гледаш дали те устройва работното време ли?
    Последно редактирано от kolegata88 : 06-21-2012 на 22:03

Да ти дам ли един съвет ? Понеже по стечение на обстоятелствата съм имал досег с хора които кандидатстват за работа и ще бъдат назначавани. Най-лошо впечатление у един работодател може да оставиш, ако първите ти думи са колко пари ще вземаш. Първо показваш какво можеш и след това може да имаш претенции за високи заплати. И да гледам и работното време, гледам и каква е работата и т.н. Не бих работил нещо което не ми допада само защото ще вземам с 100 или 200 лв от горе.

Супер фен Аватара на scrooper
    Цитирай Първоначално написано от world91 Виж мнението
    Преди да започна да ти кажа,че съм на 20г. знам английски не мога да кажа ,че го знам перфектно, но мога да разговарям с хората (не търся някаква конкретна работа ами просто някаква)
    -Не съм се ориентирал към конкретна държава би ли ми препоръчал такава в която ще изкарвам възможно най-много пари.
    -Колко пари ще ми трябват за заминаването ми и докато си намеря работа.
    Няма общовалидна рецепта за всички.
    dimitar_ak ти даде добър пример за общ работник. Но като се има предвид установяването в чужбина, ако нямаш при кого да отидеш, ще ти дойде много на нагорно и няма гаранция, че ще си избиеш разходите с работата, даже може да задлъжнееш. Кофти е, че знаеш само английски, защото във всяка държава се ласкаят малко или много, когато владееш техния език, което е един огромен плюс, освен, че можеш да се оправяш- защото на много места, както се учи английски, така масата хората не могат (Италия)/ отказват (Франция) да го използват, или пък те гледат накриво (Белгия).
    Извод: избери си държава, като видиш къде имаш познати/ връзки, как стои въпросът с работата на чужденците, дали можеш да си направиш основа в езика, преди да заминеш. Въобще, трябва да проучиш обстойно. И много внимавай с подписване на договори- моговори, защото дебнат жестоко усукани кожодерни данъчни системи.
    always late but worth the wait!

Повече от фен Аватара на JungleJaguar
    Град
    София
    Защото днеска, младите ги греят само парите и ако ще лаина ще чистят, ама да вземат колкото може повече пара. Тъжно е наистина.
    Тъжното не е това.
    Защо тези,които ми изброи инженери,лекари и т.н. не работят тук ?
    Защо работят в чужбина,а не са лекари тука в България ?
    Щото и прост мангал на строеж взима 3 пъти повече от лекар висшист,който тъне в мизерия и безпаричие.
    И Ето това е тъжното.
    Липсата на ценностна система-нищо тук не се цени.
    Защото там те ще взимат заплата,която им се полага,защото ще бъдат оценени.
    Отново оценени и признати не от собствения си народ и държава,а от чужденците !
    ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
    Mc Hammer-Too Legit To Quit
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

Busta Rhymes-What's It Gonna Be
    (4,6 милиона лв)

Missy Elliot-She's A Bitch
    (3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

scrooper А какво може, да ми кажеш за фирмите,които им плащаш някаква сума и те ти намират работа в чужбина.Понеже съм чувалмче има такива ?

Мега фен Аватара на Chacho
    Вчера си седях в кафенето и някви на съседната маса обсъждаха техен приятел. Защо не искал да запише да учи нещо, просто да има висше, сега не можело без висше... Масово мислят така хората. За тях университета е една 4-5 годишна пауза, за да може после да работиш и целия свет се върти около работата. Тук таме се сещаме за почивките от работата и някоя сгодна женица и тва е всичко. Направо се учудвам как все още има хора, които да кандидатстват философия. Сигурно си мислят, че тва е специалността, която те прави даскал.

И в тоя ред на мисли започвам да си задавам един съвсем друг въпрос. Как по дяволите издържат тия хора едно цяло 4 годишно висше. Като ти преподават висша математика, историческа лингвистика, биофизика и кво ли не още, "което никога през живота няма да им потрябва"?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от world91 Виж мнението
    scrooper А какво може, да ми кажеш за фирмите,които им плащаш някаква сума и те ти намират работа в чужбина.Понеже съм чувалмче има такива ?
    Има, да. Агенции за работа в чужбина, но по- добре ти да си проучиш и харесаш сам агенция. Наистина помагат да си намериш работа, но не е задължително, че ще ти намерят

Хаха, онзи ден си говорят двама младежи кой какво ще записва в унито. При което единият казва "Аз май мениджмънт" или нещо подобно. А другият: "Братоо, глупости, записвай Филология!" "Що?!" "Ми нали искаш да стааш рапер бе, меен- тва ш'ти обогати речника за лириксите!" "Аа, прав си." :ООО
    И така, мнозина записват каквото им падне... Еми няма нужда- пречат на тия, които все пак искат да учат. Но така ще е докато се приемат всички почти навсякъде и с тройки, само и само да се пълнят университетите. Затова остана твърде малко мислеща младеж (хахаха) в Бг. Хвала на алтруистите и дано си заслужава!

Тъжното не е това.
    Защо тези,които ми изброи инженери,лекари и т.н. не работят тук ?
    Защо работят в чужбина,а не са лекари тука в България ?
    Щото и прост мангал на строеж взима 3 пъти повече от лекар висшист,който тъне в мизерия и безпаричие.
    И Ето това е тъжното.
    Липсата на ценностна система-нищо тук не се цени.
    Защото там те ще взимат заплата,която им се полага,защото ще бъдат оценени.
    Отново оценени и признати не от собствения си народ и държава,а от чужденците !
    Стига дрънка глупости. Роднина офталмолог взема около 2700лв месечно. Камара познати инженери вземат над 2000 лв заплати. Стига сте ревали. Лекарите в България изкарват пари и не слушайте какво ви говорят. Добър лекар в БГ си докарва предоволен доход. Аз също съм инженер, няма да се спирам на пари, но мога да те уверя, че много хора вземат пари в България от порядъка на 1500-3000лв

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Стига дрънка глупости...
    ...много хора вземат пари в България от порядъка на 1500-3000лв
    Позволи ми да не се съглася с теб! Не знам от къде си, но предполагам че си от София! София не е България! Това, че имаш една шепа обкръжение които са на твоето ниво /заплата/, не означава "много хора". Вярно, има хора които вадят по 1500-3000 в България, но "многото хора" взимат около 600 лв било то висшисти ли не!
    Последно редактирано от DS : 06-22-2012 на 22:52

Град
    София
    Стига дрънка глупости. Роднина офталмолог взема около 2700лв месечно. Камара познати инженери вземат над 2000 лв заплати. Стига сте ревали. Лекарите в България изкарват пари и не слушайте какво ви говорят. Добър лекар в БГ си докарва предоволен доход. Аз също съм инженер, няма да се спирам на пари, но мога да те уверя, че много хора вземат пари в България от порядъка на 1500-3000лв
    Е.сега, роднини,тя и кака ми (първата ми братовчедка) и мъжа й (със средно са и двамата) живеят в палат от черен мрамор,наскоро купиха и един от палатите на Лили Иванова и имат стабилен бизнес за милиони !
    Те ли са представителната извадка на обществото?
    И без висше,а са се оправили,а ?
    Последно редактирано от JungleJaguar : 06-23-2012 на 07:40
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

(4,6 милиона лв)

(3,9 милиона лв)

САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
    И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !

Във фирмата която работя има минимум 1100-1200 човека който взимат заплата от 1500-2500 на месец,и не става въпрос за София.Пари има стига на човек да му се учи и да работи.Тия който ги мързи или държавата им е виновна или света със измислената си криза.

Разбира се, че не може да се сравнява София с някой малък град, но не забравяйте, че в София всичко е доста по-скъпо като цяло. И самият живот е по-скъп. За София специално заплата от 600лв рядко се намира, просто защото там трудно може да караш с толкова на месец, особено ако си на квартира, че и да не си. Наскоро изкараха някакво проучване според което средната заплата в София е около 1 000лв. Лекаря за който споменах не работи в София а в доста по малък град, както и да е. Идеята на разговора беше, че ако си напорист имаш желание и преследваш дадена цел, може да работиш и за над 1 000 лв на месец. Разбира се, не може да се сравним с една Германия в която студентите които завършат, ги взимат направо на желаната работа. Специално за там имам познати, единият завършва инженер, а другият скоро ще завърши медицина. Та в Мюнхен от Техническият, когато излезеш те вземат кеф ти е мерцедес, кеф ти в BMW, или където искаш с начална заплата от порядъка на 47-50 000 € годишно. Новоизлюпен лекар взема от порядъка на 60-65 000 € годишна докато специализира. Разбира се, не може да се сравняваме с държави като Германия, защото те имат идустрия , каквато ние никога няма да имаме, имат глад за такива кадри и т.н. Аз не отричам това, но темата на разговора беше, за или против висшето. Като цяло може да видите , че навсякъде по света, то е едно предимство, дори в България. Най-малкото вече е трудно да си намериш работа, ако нямаш някакво образование. Това че, в България има нещо сбъркано е отделен въпрос, идеята беше, че не е невъзможно да завършиш и ако си кадърен да вземаш пари, защото едно е да завършиш, а съвсем друго да имаш знания и т.н. Видях какви хора бяха в ТУ и че 90% от тях не знаеха даже за какво са там и какво учат, равносметката беше, че от 160 човека накрая бяхме по малко от 40, от тях да се реализират най-много 10 човека, това е положението.
    Последно редактирано от draid : 06-23-2012 на 07:43

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    draid
    Съгласен съм с теб, че "ако си напорист имаш желание и преследваш дадена цел, може да работиш и за над 1 000 лв на месец" - за това не споря!
    Хватката е там, че за мен образованието е инвестиция, ако не вадя повече пари с него, значи не е добра инвестиция!
    Не мога да си позволя лукса, да уча 4 години нещо което ме "кефи" но след това я го работя, я не!

Ами за това, всеки сам си избира дали да инвестира в нещо с евентуална бъдеща възвръщаемост или не. За това казах, че човек трябва да е готов да поема рискове, иначе не става. Както всички знаем: Риск печели, риск губи.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от DS Виж мнението
    draid
    Съгласен съм с теб, че "ако си напорист имаш желание и преследваш дадена цел, може да работиш и за над 1 000 лв на месец" - за това не споря!
    Хватката е там, че за мен образованието е инвестиция, ако не вадя повече пари с него, значи не е добра инвестиция!
    Не мога да си позволя лукса, да уча 4 години нещо което ме "кефи" но след това я го работя, я не!
    Е,ти кво искаш ?
    Да работиш по това,което си учил и да взимаш цееееееееееееееееееееееее ееееееееееели 1000 лв на месец ?
    Последно редактирано от JungleJaguar : 06-23-2012 на 14:10
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

(4,6 милиона лв)

(3,9 милиона лв)

Абе на теб как да ти разясня, че в България с 2000 лв ще си живееш живота като пич ??? Ти не гледай, че в европа вземат по 3-4к € там живота е далеч по скъп от тук. В Швейцария една франзела е 4 франка. Аз нека си вземам по 2 000+ лв месечно и да си стоя на компютъра, пък ти вземай по 3 000 € чистейки кенефи на запад, твоя воля.

Едит: Аман от хора дето искат да вземат пари без да си мръднат пръста.
    Последно редактирано от draid : 06-23-2012 на 15:25

Град
    София
    Още не съм те чул, експерте висшист да ми обясниш-как така някои са милионери със средно,а други очилати философчета кат теб си бият чекии от кеф,че взимали 1500-2000 лв на месец с висше ?
    Дотам ли ви свършват мечтите-бал,висше,2 бона на месец,чалга,дискотечки и бачкане на заплата до пенсия?

И мен не ме гледай,момко-напът съм като начало без да си мърдам пръста да взимам почти 10 пъти повече от теб на месец,докато по-нататък почна и свой бизнес и отделно да се присъединя и към бизнеса на вуйчо ми в Милано.
    Ай чао,здраве и успех в живота на всички и няма кво да пиша повече в тая тема!
    Последно редактирано от JungleJaguar : 06-23-2012 на 17:19
    (5,5 милиона лв)

Puff Daddy-Victory
    (5,2 милиона лв)

Puff Daddy-Come With Me
    (4,9 милиона лв)

Jay Z-Heartbreaker
    (4,8 милиона лв)

(4,6 милиона лв)

(3,9 милиона лв)

^ Да станеш богат е понякога въпрос на шанс. Висшето е в случай, ако искаш по-специална професия. (Лекар, инжинер, адвокат - готини професии, но единствено, ако се образоваш...)
    Иначе по темата за парите. Пари може да изкарваш и със задника си. Зависи просто какво си избереш. А каква иначе каква ти е схемата, за да изкарваш по 20 бона на месец? Трафик на хора, дрога...?

Супер фен Аватара на Cold_Tearsss
    Цитирай Първоначално написано от WeNeedMoreDrugs Виж мнението
    А каква иначе каква ти е схемата, за да изкарваш по 20 бона на месец? Трафик на хора, дрога...?
    Автосервиз.

Пък и да не е, какъв си пък ти да му искаш обяснения?
    Последно редактирано от Cold_Tearsss : 06-23-2012 на 17:46

Още не съм те чул, експерте висшист да ми обясниш-как така някои са милионери със средно,а други очилати философчета кат теб си бият чекии от кеф,че взимали 1500-2000 лв на месец с висше ?
    Дотам ли ви свършват мечтите-бал,висше,2 бона на месец,чалга,дискотечки и бачкане на заплата до пенсия?

И мен не ме гледай,момко-напът съм като начало без да си мърдам пръста да взимам почти 10 пъти повече от теб на месец,докато по-нататък почна и свой бизнес и отделно да се присъединя и към бизнеса на вуйчо ми в Милано.
    Ай чао,здраве и успех в живота на всички и няма кво да пиша повече в тая тема!
    Хахха, да разбира се всички които имат висше са очилати философи Искрено ме разсмя. И не не изкарвам по 2 000 лв, изкарвал съм много повече, а това с бизнеса дето ти си тръгнал натам, аз от там съм се върнал и съм забравил че съм ходил. Седи и ми обяснявай ти на мен за бизнес и за пари, не ме познаваш, не знаеш какво ми е материалното положение. Ама е такива като тебе дето много знаят, не могат да изкарат и 1 семестър в университет, явно и за това са толкова против тоя вид образование. И има хора които са милионери без висше, ама уверявам те няма да си от тия хора. Във университета ако ти е малко в повече акъла може да си създадеш безценно полезни контакти.

Едит: Успех в забогатяването, само да ти кажа парите не са всичко, дори да ги имаш с кашони пак може да не си щастлив.
    Последно редактирано от draid : 06-23-2012 на 18:21

И мен не ме гледай,момко-напът съм като начало без да си мърдам пръста да взимам почти 10 пъти повече от теб на месец,докато по-нататък почна и свой бизнес
    И един станиол завиваше шоколади в мармот

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си