.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Франция или Испания?

Здравейте! Искам да отида да следвам магистър в чужбина, Информатика или Компютърни науки, за предпочитане на английски в тамошен клон на някой американски или английски университет.

В гимназията учих френски, обаче не го знам добре. От друга страна, испанският е много по-лесен според мен и бързо бих го научил. До колкото знам в Испания най-добре приемат чужденците, а във Франция – не, особено тези от Източна Европа. А и там не знам дали има клонове на английски и американски университети, като знам французите как ги обичат се съмнявам... и просто този труден френски така и не мога да го науча като хората, стигам само до определено ниво, което е подходящо за всекидневието, но не и за да го ползвам в работата примерно.

Обаче в Испания си представям някаква адска жега през лятото и пролетта, примерно в Мадрид лятото колко градуса е, знаете ли? Също така, как е Испания в IT сферата? Търсят ли се компютърни специалисти там? Ако бяхте на мое място коя от двете държави бихте избрали?

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Пич, ти трябва да си решиш... ако толкова те притеснява жегата просто иди до Испания за няколко дена да видиш за какво става дума. Иди и до Франция. макар че гледам, не ти се ходи особено там...

Ами то ми се ходи, кефи ме катто страна, но като имат такъв отвратително труден език...особено спрямо испанския.

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Еми тогава се запретвай с испанския, след си чувал че е лесен и разучи университетите там Без език ще ти е много трудно. Трябва да си прецениш кое е по-важно за теб. Ти сега учиш за бакалавър ли?

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Такам...
    аз лично залагам на Испания! /Франция - гейска нация/
    Лятото в Испания не е много по различно от лятото в България! Относно езика... избий си от главата, че ще дойдеш тук /в Испания/ и ще пердашиш на английски! Както всяка себеуважаваща нация и тук има достатъчно хора да ти напомнят че си в ИСПАНИЯ и трябва да говориш ИСПАНСКИ!
    Относно работата в IT сферата... в големите градове: Мадрид, Барселона, Валенсия.... се търсят специалисти! Ако се ориентираш към островите... нямаш шанс, там се търсят обслужващ персонал в туризма!

Голям фен Аватара на darkness848
    Град
    ТРАНСИЛВАНИЯ
    Цитирай Първоначално написано от DS Виж мнението
    Такам...
    аз лично залагам на Испания! /Франция - гейска нация/
    Лятото в Испания не е много по различно от лятото в България! Относно езика... избий си от главата, че ще дойдеш тук /в Испания/ и ще пердашиш на английски! Както всяка себеуважаваща нация и тук има достатъчно хора да ти напомнят че си в ИСПАНИЯ и трябва да говориш ИСПАНСКИ!
    Относно работата в IT сферата... в големите градове: Мадрид, Барселона, Валенсия.... се търсят специалисти! Ако се ориентираш към островите... нямаш шанс, там се търсят обслужващ персонал в туризма!
    Съгласна съм с DS. Ако не знаеш испански, ще ти бъде доста трудно в началото. Още повече, че тук в Испания, доста рядко съм срещала хора, които говорят на английски. Дори един път, когато пристигнахме тук в първите две седмици още и не знаехме език, майка ми се опита да говори в една банка на английски, но никой от тамоприсъстващите не знаеше...
    Иначе да ти кажа честно в Мадрид особено е страшно голяма навалица и ако бях на твое място бих се ориентирала по-скоро към Барселона (мисля, че може да следваш и само на испански без да учиш каталунски) или пък Валенсия (същата работа и с валенсианото).
    Така че, моят съвет е, разрови се из интернет, питай другите съфорумници, които живеят в Испания и Франция и сравнявай.
    Have The Courage To Live... Anyone Can Die... ;]

Здравейте, ще ви ъпдейтна. Другия ми акаунт ми беше хакнат.

Та така, реших, че Испания не си струва - прекалено несериозни са и предполагам и образованието им не е на нивото на това във Франция. А и въпреки, че френския не ми е на супер ниво, друго си е като съм го учил 5 години вече! А и като нация французите може да са всякакви, но поне не са мързеливи и несериозни като испанците.
    Реших да заложа на английския и френския, вместо да уча трети чужд език и затова се насочих именно към Франция, Белгия или Англия, като Белгия е много добър компромисен вариант, където да се обучавам на английски и същевременно да си осъвършенствам френския, посредством общуването с местните.

Англия като краен вариант, понеже знам английски доста добре, обаче там е по-трудно да си намериш хубава работа, времето и климатът не ми допадат толкова, трудно ще ми е да свикна да карам кола наобратно и предпочитам да боравя с Евро. Във Франция е хубаво разнообразието на градове и видове климат, а в Белгия също ми харесва климатът - без отвратително горещи лета като тези в Испания и България, в Брюксел зимата често е по-топло от колкото в БГ, а лятото е прохладно, но не вали чак толкова колкото в Англия - идеално за мен!

А относно изказването на DS за френската нация - испанците пък правят впечатление на проста и циганска нация, със селяндурски манталитет и са мн мургави, приличат външно на цигани или араби, нещо като гърците (то и във Франция има бая араби и турци, ама поне можеш да различиш нормалния бял французин от арабин, докато испанците си приличат с тях). Просто не си струва да ходя в такава циганска среда. Тва все едно от БГ да идеш в Гърция - от трън та на глог, с единствeн плюс - по-големи заплати от тукашните!

Фен Аватара на DS
    Град
    Bulgaria
    Изказал съм лично мнение с цел да ти помогна, сам решаваш до колко ти е полезно. Все пак ти си решаваш!
    И все пак от Франция, Белгия и Англия - бих заложил на Белгия (горната част)
    Успех!

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Какво ще дириш в Испания при тази криза ;д ?

Испания , макар, че и Франция не е зле

Франция е по-добре

(izvinqvam se, nqmam kirilica) Az juveq v Spain i da, temperaturite prez lqtoto sa visoki no ne se 4uvstvat taka kato tuk. V smisal ako tam e 48 6te e tolkova toplo kogato tuk e 38 gore dolu. V madrid ne e tolkova jega i ne stiga do 48 no tam kadeto sam az da

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си