- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи осмокласници
Ваканцията върви чудесно!!! Една от най-хубавите е! От произведенията,които ще учим в 8-и клас,най-много ми хареса "Дервишово семе" . Гледах и филма "Орисия" по него. Всички ми казват,че този разказ е много тъп,но аз не съм съгласна.Класирана съм за втори кръг на "1000 стипендии". Всеки делничен ден ходя на един кръжок по проект "Успех". Свършваме във вторник.
Записах се още на 28 юни. В новия ми клас има 8 деца,които не познавам. Очаквам с нетърпение да започне новата учебна година!
Извинявай, пропуснал съм да прочета.Иначе да, доста доволен съм, след това научих доста противоречиви мнения за училището, а и нямах друг избор зареди наще, те не искаха там, защото ми беше бая далечко.
![]()
Взимат ги абсолютно навсякъде, защото когато се отчитат след класиранията, за записалите се ученици трябва да се предостави на РИО-то удостоверението. (:
хорааа понеже имам литуратура за 8 клас (предполагам навсякъде ще е една и съща,моята е на просвета) искате ли да ви кажа какво точно ще изучаваме![]()
Последно редактирано от TheBeatles : 07-24-2012 на 11:07
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Еми то се знае, навсякъде се учи едно и също. Нали даваха списъците с книги по-назад.![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Значии ще напиша абсолютно всичко ,което ще вземем.
Николай Лилиев - "Тихият пролетен дъжд"
Димчо Дебелянов - "Скрити вопли"
Христо Смирненски - "Зимни вечери"
Светослав Минков - "Дамата с рентгеновите очи"
Елисавета Багряна - "Потомка"
Никола Въпцаров - "Песен за човека"
Емилиян Станев - Крадецът на праскови (ще изучим абсолютно цялото произведение от 1 до 12 глава)
Блага Димитрова - "Жена"
Николай Хайтов - "Дервишово семе"
Ивайло Петров - "Преди да се родя" (1,2,3,6,9,13 глава)
Валери Петров - "Японски филм"
Павел Вежинов - "Един есенен ден по шосето" (разказа е със съкращения)
Йордан Радичков - "Нежната спирала"
Надявам се да съм била полезна.на мен лично това ми беше от полза защото ни бяха дали цели сборници със стихотворения на някой автори,а така като знам кое точно ще изучаваме ще прочета само него.
Благодаря за списъка!![]()
Момиче съм!
Уау .. колко "много" сте изписали ;дд
Няма да цитирам , ще мина по същество ..
1. Да , в 157 съм
2. На дружката са й го казали като се записвала ..(За безплатните учебници)
3. Поздравления за втория кръг на стипендиитеИ аз мислЕХ да се записвам , но със писането съм много зле , а разсъжденията ми не са много .. харесвани
Просто те си мислят едно , аз мисля друго .. Както и да е
4. Пери , не ми се занимава .. Ще се запознаем като му дойде времетоА и много рядко влизам във фейса ..
5. Ние ще купуваме нови учебници .. Ако зависеше от мен взимам некви запазени 2-ра и к'вот остане от заделените пари си го харча за другоАма както казва една приятелка : "Тея родители все взимат най-скъпото и най-тъпото" .. Хах
6. Аз съм "за" някой да каже на модераторите да преименуват на "Настоящи осмокласници 2012/2013"
7. Дервишевото семе на мен не ми хареса .. Аз прочетох почти всички "Диви разкази" , без 1-2![]()
8. Иначе знам за какво се разказва в кражбата на кайсиите .. Не съм я чела .. Разказвали са ми я ..
9. Ии .. благодаря за списъка
10. Аз днес реших , като по чудо , да преговоря малко по математика .. Мисля че не съм забравила всичко .. Само малко ,но си преговорих нещата .. Намерих една книжка САМО с текстови задачи .. Леле .. НИКОГА не съм ги разбирала и дано чрез нейна помощ да ги разбераИма си обяснения .. Всичко
То е ясно ,че от догодина се почват частните/курсовете .. Или поне от 9-ти клас ..
Таа .. по точка 10Някой да знае някакви курсове или частни уроци по испански ? (В София) ..
Я кажете има ли някой в ЕГ "Иван Вазов" – Пловдив?
Ъпп ..
Отново да попитам ..
Някой да знае за някакви частни уроци или курсове на територията на София ?(По ИЕ)
Едитт :
Кога е станало 12 часа ..
Последно редактирано от Xriis.. : 07-25-2012 на 21:11
Да Ви питам вие на какъв СИП се записахте? Аз понеже съм в МГ съм на СИП-Математика!![]()
Момиче съм!
Аз се записах на СИП физика в СГСАГ, но ти всъщност друго не ми и предложиха =D
П.С. Хриси провери в помагало.ком, там има частни учители по всякакви предмети =]
Хах .. мерси
Питах ,ако има някой ,на който са му преподавали :P Лични впечатления и т.н.
Благодаря и на теб .. Ще разгледамВ Гугъл също
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
А да ви попитам .. (за пореден път -_-)
Кога трябва да се запишеш на СИП ? Понеже на нас никой нищо не ни каза![]()