- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи осмокласници
да ви кажа едно нещо, сип значи Свободноизбираема подготовка (Свободноизбираема е една дума). От което следва, че е подготовка по това което учиш ти. Ако си в паралелка с химия и биология, сип-а ще ти е по едно от тях. Но ако си в някво училище по актьорско майсторство,сип-а ти може да е по актьорско майсторсто. Но има и друг вариант ако си в обикновенно соу, мг и ег може у училището да си клуб по актьорско майсторство.
Доста сте изписали...
Аз съм на вълна спорт. 10 часа и почва Лондон 2012.![]()
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Тц,тц,тц .. Този път наистина сте изписали многоХах ..
А аз да ви попитам , въпреки че вече е късно ..
Миналата година (7клас) се бях записала на СИП по изобразително и-воГ-жата ни искаше само пари , купуваше некви скъпи и безсмислени неща , вобще не ни учеше на някаква техника ,а или стоеше на столчето ,или ни го рисуваше тя .. Така де ,реших да се откажа по едно време .. Уведомих и нея ,и класната .. След време се загледах в дневника и забелязах ,че е започнала да ми пише отсъствия ,че не присъствам .. Отново говорих с всички и те ми казаха ,че не мога да се отпиша по абсолютно никакъв начин . Говорих и с директора И той ми каза ,че не съм могла да се отпиша . В декларацията ,която попълних НИКЪДЕ не се споменава ,че не мога да се отпиша или че ще ми пишат отсъствия .. Никак не съм "образована" по тази тема , но все пак те не са ли длъжни да НИ обяснят (на мен и на другите) ?
Та моля ,ако знаете нещо повече да ми обяснитеЗнам ,че едвали съм права , ама все пак ..
В нашето училище можеше да се отписваш, когато си поискаш. Щом политиката им е такава (да не може да се отписваш) трябва да го пише черно на бяло. Вече е късно, няма какво да направиш, но това си го решава училището, щом са решили да не може да се отписваш, би трябвало да са го упоменали някъде.![]()
Никъде .. в декларацийката пишеше само нещо от рода :
Аз ... записвам дъщеря си ... на СИП по ...
Подпис и т'ва е .. Мисля ,че и ЕГН имаше
Знам ,че няма какво да направя ,ама като не се сетих по-рано да пиша .. По едно време даже ме беше страх да не би да не ми дадат дипломата заради отсъствията .. Дадоха ми я![]()
Да де .. удостоверенията![]()
Г-жата по ИИ ме заплаши ,че няма да ми я дадат => няма да мога да кандидатствам .. Явно е искала просто да ме накара да й ходя в часовете -_- .. Трагедия огромна .. Както и да еПросто ми беше чудно дали съм права
![]()
Можеш да се отписваш когато си поискаш друг път. Правилника си е правилник. Иначе нямаше да се нарича СИП, нали, а просто някакви си извън класни дейности по желание на учениците. Мен затова не ме избраха за знаменосец в 6ти клас - имах неизвинени, защото не влизах. (честно казано после се радвах, че така стана)
...но във тебе като рана
ще пари мисълта, че две неща
не можеш никога да си възвърнеш:
Живота да избавиш от смъртта
и времето назад да върнеш!
"Защо те нямаше толкова дълго време?"- попитал Питър Пан.
"Ти никога не ми даде причина да се върна. Винаги бях там, когато имаше нужда от мен, но никога не показа колко важна съм за теб. Сега е различно. Ние сме различни. Но аз все още се усмихвам."- отвърнала Тинкърбел.
"Защо?"
"Просто защото.. сега е твой ред да ти липсвам."
Отново казвам ,че никъде не беше написано , камо ли пък да ми кажат ,че НЕ можеш да се отписваш .. С класната се разправях ,с директора .. НИЩО ! Тая по ИИ ми каза ,че не можело да се отписваш ,защото не е като другите неща да плащаш (пр. частни уроци) .. А ние си плащахме .. Сума ти и пари давахме ,а тя купуваше някакви статуи за по 300 лева .. Думи нямам .. Големи нерви
И то разбирам да ни учеше , смисъл да правеше поне .. НЕЩО ,ама не .. Отиваш питаш я : "Как да направя тея светлосенки" (примерно) и тя : "Ами правиш ги ,няма аз всичко да ти правя" или : "Офф .. дай на мен да ти ги направя" .. Адски нерви тая жена .. Кой я е избрал за даскал не знамВсъщност знам , директора ,ама той е по-зле и от нея
![]()
Хора за стотен път пиша и все никой е ми отговаря.Как е възможно във форума да няма никой,който учи или ще учи в Руската в Пловдив??![]()
“If you enter this world knowing you are loved and you leave this world knowing the same, then everything that happens in between can be dealt with.” - Michael Jackson ♥
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Ооо ... и при мен беше така само ,че ние не плащахме ,а ни отпускаха уж пари за транспорт и др.... та и аз се записах миналата година на СИП история ,защото уж да обикаляме много по София,да правим проекти ,макети и т.н. . Още в началото на годината поръчахме сумати материали и пари за транспорт ,ама така и никой нищо не ни донесе .Ходихме 1-2 пъти на разходи в града при положение ,че беше предвидено 10тина (ама естествено нямали пари :Д ) ии така по едно време ми омръзна да не правим нищо , да нямаме предвидените часове и да носим извинителна бележка ,за да си извиним отсъствието и реших да се отпиша ,ама и на мен не ми се отвори парашута... историчката веднага ми се заяде и аз реших да не се занимавам с нея ,за да не ми повлияе на оценката (за което бях сигурна че ще стане) и така цяла година трябваше да ходя на безмисления кръжок , за да не ми намали оценката и да не ми пише неизвинени ...ии не си единствената ,която е страшно разочарована от СИП-а.
П.П. и аз попълвах бележка на ,която също не пишеше ,че не можеш да се откажеш , а и никой не ни беше казал за тази подробност..
Хихи .. Сродна душа ^^
Аз иначе нямам талант да рисувам ,но се надявах ,че техниката ще ме оправи поне малкоКакто и да е .. Все още съм зле с рисуването ,само парите си дадох
![]()
А това за оценката е вярно ..Една приятелка не отиде на олимпиадата по химия и г-жата я бе нарочила за известно време .. Заплаши я ,че ще и намали значително оценката .. Държеше се ужасно с нея . Тя се стегна и учи и г-жата изведнъж я заобича
![]()
Та .. хубаво ни беше на нас двете .. Г-жата ни изолираше (двете) в отделна стая да си правим теста (да не подсказваме) , а в стаята ни имаше и учебник , и таблици .. А ако не разбирахме нещо можехме да я питаме .. Живот си беше .. Тази година ще видим
Слава Богу тази по ИИ само понякога се сещаше да пише отсъствия ,а и имахме само 1 ден в седм. по 2-3 часа ..![]()
^ Аз пък съм много зле по история ,но се записах уж да науча нещо и да си повиша успеха ,ама вместо това цяла година бездействахме.. Тя историчката беше много гадна пишеше много 2ки (когато беше в лошо настроение и по 2-3 на час) , а на две момчета от класа ми пишеше и Лош 1 за подсказване ,а единия от тях имаше две единици за 1 срок
аз си мислех ,че не може да пише оценка по-слаба от двойка ,но видях ,че можело хD .... Ама това вече е минало .. за щастие ... и дано тази година попаднем на по-свестни учители и съученици ...
![]()
А дано ,въпреки че класа ми не беше чак толкова лош
А тя има ли право ,всъщност, да пише 2-3 двойки за 1 час ? И това с 1-ците не е ли вече "непозволено" (така да кажа)
C 1-ци и нас заплашваха,ама .. никой не посмя да ни напише
Пък на един от нашия клас веднъж за 1 час му бяха написали 6 и 2 .. Шанс ..![]()
Как ще не е позволено да се пишат единици? На един съученик в 6-ти клас госпожата ни по Математика му писа единица за подсказване на тест и той се разрева. Беше ми жал, защото той беше попринцип много добър ученик и Математиката му беше един от любимите предмети. Заради тая единица срочната му оценка беше 4. Луда работа.![]()
Момиче съм!
Мислех ,че тези "времена" са отминали и че не им е разрешено .. Поне някой така ми беше казал![]()
Ако на мен ми писаха 1 за всеки път ,в който съм подсказвала .. Досега да съм си още в началното у-ще
На нас като ни пишат 2-ки за такива неща ,ни ги пишат само за да ни сплашат . После не ги зачитат към оценката .. Просто ей такаКолко съм плакала и аз , а те не ги зачетоха
![]()