- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи осмокласници
хах аз не съм от 157,но познавам едно момиче от 164 от 8б,всъщност познавам 2 момичета :Д
Здравейте! Искам да питам за прием в училища в София след 8 клас... Засега съм се насочила да уча право или журналистика след завършване на гимназия и може би трябва да търся училище с хуманитарен профил,въпреки че и с езиците съм добра и може и някаква езикова.. Другото, което ме интересува, са хората в определената гимназия. Притеснява ме това, че съм от по-малък град (дори прилича на село) и може да ми се подиграват заради това... Също така и какво е образованието, добри ли са учителите. Много искам да ида да уча на друго място.. Моля ви, посъветвайте ме
Блудният син се завръща. Блудната дъщеря по-скоро. Сигурно не ме помните, ама да, писах тука преди... много време. Та... от днес имаме нова учителка по математика, която е доста по-млада от предишната, тя е май най-младата учителка в училище и сме в нов кабинет, защото Хитов (заместник директора, ние бяхме преди гъз до гъз с него) реши, че сме много шумни и ни размениха класните стаи с Г клас (информатиката). Те не знам защо решиха, че ние искаме да се местим едва ли не и днеска си обраха всичките плакати(които всъщност не са техни), гъбата за триене, че и ключа за шкафа (макар че и ние не сме им дали нашия), а когато ние отидохме да си поискаме нашата гъба, класният им ни се развика... (Още няккъв друг чеиз да искате да си взимате?) Дрисльовци -.- Ма не, то верно, че ние сме виновни, щото дисциплината ни е под всякаква критика, даже госпожата в момента заплашва Дидо и Мартин, че ще ги предложи за изгонване, а и другите учители ще са съгласни... което ми напомня, че една дрисла от Г клас, която преди беше в моя клас, но е... ами... няма как да се изкажа по-галантно, но е напудрена, наркоманизирана, деградирала, курвясала кучка с прекалено високо самучвствие, ще бъде най-вероятно изгонена, щото има вече 16 неизвинени отсъствия. (то и аз натам съм тръгнала, с тия закъснения от първата смяна) Та... така... бележниците не са ни върнали още, обаче ще имам 6 по всичко. Класната каза, че имаме най-слабия (или предпоследния най-слаб) успех, което е странно, защото първо, че обикновено най-силния клас е В (математиката) и после са А(билогията, ние сме А клас), но пък този път има две паралелки с биология и няма такъв голям подбор, разпределени сме уж да сме еднакво тъпи и в двете паралелки, ама се оказа, че другата биология (Б клас) имат по-висок успех. Та странното е, че те не са по-умни от нас. Нито Б, нито Г, нито Д (информационни технологии), особено пък Е (географията, там, милите, винаги са най-слабоумните)! (Само В клас са по-умни, ма то щото за математиката се иска много акъл, няма как) Даже бих казала, че сме много умни, просто сме страшно, ама СТРАШНО мързеливи и с тая лоша дисциплина никой учител не ни обича. Освен може би класната, ама тя е много страшна и при нея всички слушаме. (Старшна, страшна, колко да е страшна... и ние си я обичаме иначе
)
Та това е от мене, стига съм ви хабила мястото, че тоя ферман сигурно никой няма да си играе да го прочете.
Последно редактирано от BloodyDreamer : 02-06-2013 на 18:01
Ахаха, при вас е много интересно.
При нас е пълна скука.
Блууди - 11 клас съм в същото училище, в което и ти. Първо, Хитов е въздух под налягане. На приказки е голяма работа ама нищо повече. Второ, за всеки клас казват че са с ужасна дисциплина. Ще говорят как ще ви предложат за наказания, че и ще ви местят и нищо няма да направят. Най-малкото, защото взимат пари за всеки един ученик.
На това ПМГ само името му е останало.
Четох доста теми по въпроса, но не открих това, което търсех. Моят въпрос е как се спряхте на гимназия. Доста е сложно. Има много и с различни специалности и профили и са толкова различни. А и как можем да решим на такава възраст какво искаме да правим след 10-20 години? Смисъл то ако влизаме в профилирана гимназия с рисуване неможем после да ходим в някакъв университет и да станем журналисти. Това което искам да ви попитам е как си избрахте училището. Предполагам е най-лесно да избереш езикова гимназия (ако си с висок бал разбира се).
Зависи какво ти е приятно да правиш и с какъв бал си. Освен езиковите и математическите гимназии, НТБГ, НФСГ в СОФИЯ, останалите не са особено добри. За това ако влезнеш с рисуване, че не можеш после да станеш журналист. Не, всъщност можеш, абсолютно никой не ти гледа дали си завършила в 1 СОУ или в 87 СОУ или в 98 СОУ и т.н. Ако имаш хубав бал е лесно да си избереш гимназия, ако искаш да е езикова, ориентираш се между езиците, избираш си паралелка, ако наистина държиш на тази паралелка, кандидатстваш до последно (3/4 класиране).![]()
Да кажем, че балът ми е висок. Доста висок. Броблемът ми е, че незнам коя гимнзия да избера. 100% няма да е СМГ. Просто немога да се ориянтирам. В училище съм доста добре. Която и гимназия да си избера с първото класиране ще вляза. Просто съм доста объркана. За сега съм се спряла между първа (91 Немска езикова гимназия) и втора (73 СОУ „Владислав Граматик“) немска. Те са по елитни, а има добри отзиви за тях.
Аз мисля да кандидатствам в НПМГ, паралелка география с АЕ. Някакви мнения за тази гимназия?
това не беше злоба, просто ми стана леко интересно къв бал при положение, че пише със супер много правописни грешки, а на преразказа по български език това би и попречило супер много, например.
иначе при мен училището е много зле, така че очаквайте постоянно да задавам такива въпроси
и мда, значи все още не са ми ги спрели, но и това е на път да се случи.
и да се похваля - аз съм една от малкото в класа, които няма да имат нито една двойка за срока ^^ хаха чувствам се някак си специална![]()
http://ask.fm/iwwkaa
при 6 неизвинени за 1 месец мисля,че също спират.
maDamn
демек са ми ги спрели ;д оф, обърках се
добре, как е възможно за 14 отсъствия да ми 'наложат' второ наказание? значи през цялото време се повтаряше, че на 20 е второ наказание и сега изведнъж на 14..
Поне при колко местят в друго училище, някой знае ли ?
Здравейте! Да има някой тук от София, който са го приели в 2 АЕГ или НПМГ? Моля ви, пишете ЛС! Мерси много!
Тц, добре, че беше момичето от по-горе та да ни ъпне темата.
Как върви училището? Тази Литература и Математика ме съсипват .. :Х
Ваще училища правиха ли harlem shake и ако да как беше. Нашия не беше нищо особено ма пък беше забавно