.
Резултати от 1 до 25 от общо 2385

Threaded View

Цитирай Първоначално написано от BloodyDreamer Виж мнението
    О.О Още ли не съм писала тук, бе?! ;д Шок и ужас.... Тц тц тц. Да се включа в темата за чужбина...
    Аз смятам да замина (след гимназия), да уча и след това да работя там. Просто в България не се живее. Стигнах до този извод. Наблюдавайте хората наоколо - как се обличат, как им харесва да изглеждат; заслушайте се в разговорите им - какви думи използват, на какви теми общуват; обърнете внимание дори на малките жестове, които правят, на това колко хора има в книжарницата или библиотеката, когато влезете вътре и колко хора има в кафенетата, колко пушат... дори като влезете в един форум като този - забележете как пишат, колко души има в Лично творчество и колко в Кофата... Да, има наистина интелигентни, талантливи, креативни, зрели хора, но от по-голямата част от населението лъха простота, неграмотност, себелюбие, егоизъм, лицемерие и т.н. Е, кажете ми, как да живея в такава страна, където хората те съдят по начина, по който изглеждаш и само гледат да се обърнеш, за да ти забият нож в гърба? Омръзнало ми е от българската престорена любезност, от лъжите, цинизмите и всички онези гнусни навици, от които ми се повдига. А съм само на 13!
    Тук няма поле за изява на новаторите, на оригиналните хора. Не! Те биват удавени и повлечени в тълпата, обременени от етикета "задръстен, зубър, идиот".... Е, не мога повече! България е била велика страна, но какво е останало сега от нея? Една мижава точица на картата, проядена от корупция и жажда за власт... Писна ми! Отивам някъде, където няма да гледам как приятелите ми окифляват все повече и повече, където няма да ме съдят за това, че изкарвам високи оценки. Крайно време е и аз да бъда егоист!

Съжалявам за дългия пост, разчувствах се ;д
    И аз напълно те подкрепям. За съжаление стигнах до същия извод заради класа ми или по-точно заради момчетата в класа ми. Не съм срещала по незаинтересовани за образованието си хора и не мога да повярвам как успях да издържа цели 7 години. Това за зубърите е напълно вярно - аз си ходих с този етикет около 3 години. Невероятно е как на тестове като изкарвах шестица ми казваха задръстена и т.н., а когато изкарам по-ниска оценка почваха да ми се хилят Мислех, че в 7 клас всичко ще се промени, ще започнат да учат, за да влязат където искат - грешала съм. Това беше годината, в която дисциплината в клас беше под всякаква критика, госпожите се ядосваха, имаше наказания и какво ли още не, но нищо не подейства. Имаше 2-3 момчета, които през цялата година ми говореха на мен и най - добрата ми приятелка, че само си седим в къщи, не излизаме никъде и зубрим. Непрекъснато повтаряха, че така си пропиляваме детството (О.О) и от нас няма да стане нищо, освен някакви сухарки, а те се гордееха с това, че като се приберат у тях и сядат на компютъра или ритат топка навън.
    Затова се насочих към езикова гимназия - да науча език и като завърша да заминавам. Надявам се поне в новото ми училище да срещна хора, които са заинтересовани за своето бъдеще, а не такива, които на първите модули имат 2.000, но на вторите да са хванали тройката (с преписване) и ми говорят как без никакво учене са минали.
    Последно редактирано от `мuмс` : 06-20-2012 на 18:50

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си