- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Нощна тема!
Ако се измисли перфектен детектор на лъжата, сигурно комунизма ще се въведе, тъй като ако беше приложим щеше да е много добър, проблема идва от лъжците.
Въпреки че ако всеки допринася с колкото може и получава еднакво, аз защо да уча за инженер, след като мога да съм чистач и да изкарвам пак толкова пари? Или пък некадърен инженер, без да се занимавам да ставам компетентен, защото няма да печеля допълнително пари.
Като се замисля, парите няма да ми трябват особено, ако ми стигат - не ми трябва лукс. Но пък ще мога да работя много малко и да използвам остатъка от времето си за самоусъвършенствене или ебане на кучки, примерно. Така че пак имам мотивация да искам да изкарвам по 100k+ паунда на година.
ima edna duma koqto nikoga ne kazvam i tq e nemoga
Тоя въпрос много хора го задават като стане въпрос за комунизъм - да речем че имаме един лекар и един строител - лекаря ще си казва "защо тоя ще получава колкото мен, като аз съм по-квалифициран?". Като е така нека иде да работи един ден на строежа, за да види дали е по-добре. Дърводелеца, ако си каже същото за доктора - нека иде да учи 5 години и да стане лекар. Но щом е станал строител явно това са му възможностите. Образованието е нужно, за да е по-лека работата на дадената личност, а не за да изкарва повече пари. А и доста хора просто ги влече да учат, да се усъвършенстват, не заради парите, а заради собственото си развитие. Голяма част от великите учени така и не са се облагодетелствали от откритията си, но въпреки това са работели усърдно. Тук трябва да се каже, че при комунизма всеки получава достатъчно за нормален живот + някои малки излишества. А кому е нужно повече от това? Всичко друго е чиста лакомия. Защото точно това е проблема на всички държави от ЕС, яко харчене, много излишества и накрая.. Ето Гърция е пример. Това очаква и всички други страни от ЕС, скоро ще го разберете. Консуматорското мислене ще доведе до фалит на половината свят.
П.П.: при комунизма няма да ти трябват пари, за да свалиш някое момиче, сети се сам защо.
Последно редактирано от RedArmy : 06-17-2012 на 23:49
Мы рождены, чтоб сказку сделать былью,
Преодолеть пространство и простор,
Нам разум дал стальные руки-крылья,
А вместо сердца — пламенный мотор.
Наборе, тук не съм съгласен.
Образованието е нужно, когато искаш после да извършваш някакъв умствен труд. За строител и чистач не се изисква образование, защото е физическа работа, т.е. имаш да изпълняваш определени задължения (норми за деня), без да ти се налага да мислиш много, защото всичко е ясно предварително. А умственият труд въобще не е лека работа, даже смея да твърдя, че е по-тежка от физическата, защото освен всичко друго, те товари и с повече отговорности. Освен това умственият труд е този, който тика човечеството към прогрес. Разбира се, не отричам важността на професиите, свързани с физически труд, те са си много важни.
Последно редактирано от montana6 : 06-18-2012 на 04:46
В щастието не се самозабравяй, в нещастието не се отчайвай.