.
Отговор в тема
Страница 1 от 8 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 178

Нормално ли е момиче да се омъжи на тези години ?

Нормално ли е момиче да се омъжи на 19,20 години?То е ясно,че всеки си преценя кога е нормално ама все пак?

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Нормално е.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    За мен е рано.

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    За мен е рано.
    44 букви и половина
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Супер фен Аватара на shmatarok
    И за мен е рано, но ги има всякакви.

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от tomita Виж мнението
    преценя
    aghhhh
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на fenkaaa
    Нормално е,зависи от ситуацията.Все пак всеки сам решава какво да прави с живота си.Лично аз ако все още съм дотогава с приятеля си бих се омъжила за него.Сега съм на 17,а след като съм на 19,20 ще се предполага да сме заедно вече почти 4 години,така че бих го направила

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Твърдо против брака съм като цяло, така че рано-късно ми е все едно на мен, но хора - различни. Наистина има такива двойки, които просто са си един за друг. Щом някой е решил, че си е намерил спътника в живота и се чувства готов за подобна крачка, няма лошо. Всъщност, няма голямо значение кога ще се ожениш...на каквато и възраст да си, винаги я има възможността да не се получи.

Мега фен Аватара на DragonLady
    Град
    Варна
    Раничко ми се вижда, но ако си сигурна, че това е човека за теб защо не Аз лично познавам жена, която се е омъжила на 20 и до ден днешен живее със съпруга си, с който имат 28 години брак.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Нормално е, зависи от хората все пак.

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    И на мен ми се вижда раничко. Но ако си убеден, че искаш да градиш бъдеще с този човек, защо не. Зрялата възраст не дава гаранция за успешен брак.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Голям фен Аватара на Elli *
    леля ми се е омъжила на 19 и още са си заедно с чичо около 30 години брак )

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Който не се е налудувал преди брака, лудува след него с всички последствия.

Супер фен Аватара на gabi_94
    Цитирай Първоначално написано от dimitar_ak Виж мнението
    Който не се е налудувал преди брака, лудува след него с всички последствия.

Прав си, но има и такива, за които лудуването никога не е достатъчно, така че донякъде или си сериозен, или не си.

По темата, за мен личо е твърде рано. На почти 18 съм, но не мога да си представя да се омъжа в близките 5 години. Не се чувствам готова за това. Но има хора всякакви и мисля, че ако двама души са подготвени и достатъчно сигурни в това, което искат - няма лошо. Преди години нашите родители как са се женили - предимно на тая възраст. Значи не е нещо немислимо, просто времената сега са по-различни и освободени, ценностната система на повечето млади хора е изкривена или напълно липсва. Все пак вярвам, че няма такова нещо като подходяща възраст. Всеки сам трябва да определи кога е готов.
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    Цитирай Първоначално написано от DragonLady Виж мнението
    Аз лично познавам жена, която се е омъжила на 20 и до ден днешен живее със съпруга си, с който имат 28 години брак.

пак ръсиш тъпотии
    кой е казал, че щом се ожениш/омъжиш на 20 години бракът ти няма да просъществува дълго време?!
    това, че се прецакваш сам от рано е отделен въпрос, ама дори и да се ожениш на 20 , ако си се разбирате с мъжО, що пък да не сте заедно и за напред?!
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Лично за мен е рано. Особено ако няколко месеца след сватбата цъфне и бебе.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    За мен не е рано. Всичко си зависи от човека. Майка ми е била на 20, когато се е омъжила - още са заедно. Свекърва ми е била на 20 - още са заедно. Имам познати, които са се женили и по-млади и имат над 20 години брак. Продължителността на брака не зависи от това на каква възраст ще се ожениш.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Някак си да давате примери с хора с бракове на по 20-30 години не е уместно, защото тогава е било нормално да се ожениш на 20. Майка ми е била даже на 19, една година след като е завършила. Също така ме е родила млада на 20 години.
    За мене чак 19-20 е рано, но може би 22-23 вече го приемам. Освен това аз самата бих искала да съм по-млада майка.

Имам познат 23 годишен и той и жена му, не знам точно кога са се оженили, но сега си чакат първото бебче и са много хубава двойка.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Защо да е рано,ако си намерил правилният човек...аз смятам че по ранният брак и раждането на деца на по ранна възраст е нещо хубаво.Имам и познати такива,а и личен пример са нашите.Ако създадеш семейство рано и примерно родиш до 25 2 деца,на 30 вече спокойно момичето ще може да си гради кариера и да бъде спокойна.Малката разлика майка/баща - деца пък ще помогне да имаш близко мислене с децата си което ще помогне във връзката ви.Ако намериш правилният човек естествено
    >>DjBelev<<

Супер фен Аватара на LeprikonA
    Не мисля, че е толкова странно. Ако си се чувстваш готов/а, човекът до теб също, защо не?

А относно това за продължителността на брака - от къде сте сигурни, че ако се омъжите/ожените на 30 години, вместо на 20, това ще гарантира продължителността му? На практика никога не можеш да си сигурен, защото не знаеш какво ще се случи, как ще протече. Като за всеки друг въпрос свързан с отношенията между хората - зависи си от самите хора. Аз имам примери на женени на по 20 със стабилни бракове, с нестабилни също, както и за оженили се на по 30 години и пак и в двата варианта.
    Ако си мислите, че на 30 ще сте толкова много по-зрели, че да прецените - не ми се вярва. Отново си поставен пред различна ситуация, единствения бонус, който би могъл да си докараш е, че вече би могъл да имаш хубава работа, чрез която да си способен да издържаш това евентуално семейство. Но и тогава не знаеш дали нещата с другия човек ще потръгнат така гладко, както се надяваш и проблемите могат да се коренят на съвсем различни места.

И в двата случая едно огромно "но ако стане еди-какво-си" играе главната роля, то тогава защо да е не е нормално да си женен на 20?
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от marin4itu Виж мнението
    Някак си да давате примери с хора с бракове на по 20-30 години не е уместно, защото тогава е било нормално да се ожениш на 20. Майка ми е била даже на 19, една година след като е завършила. Също така ме е родила млада на 20 години.
    За мене чак 19-20 е рано, но може би 22-23 вече го приемам. Освен това аз самата бих искала да съм по-млада майка.

Имам познат 23 годишен и той и жена му, не знам точно кога са се оженили, но сега си чакат първото бебче и са много хубава двойка.
    Защо да не е уместно? Защо тогава да е било "нормално", а сега да не е?
    И кое определя нещо като "нормално" в случая?
    За мен бракът е брак, без значение дали е сключен през 1984 или 2012. И тогава жените са имали кариера и са си гледали децата - и сега. И тогава не е било лесно да си купиш апартамент или да храниш дете или изобщо да гледаш семейство. Според мен дори, е било трудно.
    Единствената разлика (която може и да е основна) е, че тогава не са били такива лиготии, каквито са повечето 20-годишни сега.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

anonymous708973
    Guest
    Мислела съм го, обаче ми е рано на тия години. След 20 е по-добре.

За мен е много рано за такава сериозна стъпка от живота.
    Постъпи грешно... с правилното момиче.

Според мен ти е раничко,но ако си сигурна в човека,заедно сте от повечко време,знаете си интересите и т.н. не виждам защо не.

Изглежда ми твърде рано, но в миналото си е било напълно нормално, даже и по-рано ги е имало. А то и сега си има още по-ранни бракове, виж ги циганите само. :х

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си