.
Отговор в тема
Страница 2 от 7 ПървиПърви 123456 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 178

Hybrid View

Мега фен Аватара на 3oPuTy
    Град
    в сърцето на едно момче ... (sun)
    Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    За останалите, дето не са се наживели и не са си изпили допустимата квота алкохол и не знаят как да си изперат собствените гащи, сигурно е рано...
    Това пък е най-голямата глупост,която можеше да прочета в темата ...
    http://vbox7.com/play:f64c99f309
    Шофирай разумно - стигни жив!!!

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Според мен е по-неуместно да се генерализират нещата. Защото ако за мен брак на 20 години не е рано, това е защото такива са ми разбиранията. За останалите, дето не са се наживели и не са си изпили допустимата квота алкохол и не знаят как да си изперат собствените гащи, сигурно е рано... Познавам и много девойки, които се омъжиха на по 20-21, но няма как да кажем дали им е било рано и дали браковете им ще са успешни след 20 години.
    Тука съм съгласна. Както и да е.. И аз съм за брака на 20-21 години.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Супер фен Аватара на ForzaFelipe
    Град
    Варна
    Защо да е рано,ако си намерил правилният човек...аз смятам че по ранният брак и раждането на деца на по ранна възраст е нещо хубаво.Имам и познати такива,а и личен пример са нашите.Ако създадеш семейство рано и примерно родиш до 25 2 деца,на 30 вече спокойно момичето ще може да си гради кариера и да бъде спокойна.Малката разлика майка/баща - деца пък ще помогне да имаш близко мислене с децата си което ще помогне във връзката ви.Ако намериш правилният човек естествено
    >>DjBelev<<

Супер фен Аватара на LeprikonA
    Не мисля, че е толкова странно. Ако си се чувстваш готов/а, човекът до теб също, защо не?

А относно това за продължителността на брака - от къде сте сигурни, че ако се омъжите/ожените на 30 години, вместо на 20, това ще гарантира продължителността му? На практика никога не можеш да си сигурен, защото не знаеш какво ще се случи, как ще протече. Като за всеки друг въпрос свързан с отношенията между хората - зависи си от самите хора. Аз имам примери на женени на по 20 със стабилни бракове, с нестабилни също, както и за оженили се на по 30 години и пак и в двата варианта.
    Ако си мислите, че на 30 ще сте толкова много по-зрели, че да прецените - не ми се вярва. Отново си поставен пред различна ситуация, единствения бонус, който би могъл да си докараш е, че вече би могъл да имаш хубава работа, чрез която да си способен да издържаш това евентуално семейство. Но и тогава не знаеш дали нещата с другия човек ще потръгнат така гладко, както се надяваш и проблемите могат да се коренят на съвсем различни места.

И в двата случая едно огромно "но ако стане еди-какво-си" играе главната роля, то тогава защо да е не е нормално да си женен на 20?
    "Ако можех да изляза оттук, щях да си позволя да бъда луда,защото всички са луди, а най-лошите луди са онези, които не знаят, че са такива,защото само изпълняват нарежданията на другите."

anonymous708973
    Guest
    Мислела съм го, обаче ми е рано на тия години. След 20 е по-добре.

За мен е много рано за такава сериозна стъпка от живота.
    Постъпи грешно... с правилното момиче.

Според мен ти е раничко,но ако си сигурна в човека,заедно сте от повечко време,знаете си интересите и т.н. не виждам защо не.

Изглежда ми твърде рано, но в миналото си е било напълно нормално, даже и по-рано ги е имало. А то и сега си има още по-ранни бракове, виж ги циганите само. :х

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от ForsakenFreak Виж мнението
    Изглежда ми твърде рано, но в миналото си е било напълно нормално, даже и по-рано ги е имало. А то и сега си има още по-ранни бракове, виж ги циганите само. :х
    Само циганите ли се женят млади сега?
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Голям фен Аватара на justasmile
    Град
    Sofia
    Според мен е рано.. На тази възраст още сме си деца и не сме се наживели, за да получим всичките задължения и отговорности, които идват с едно семейство..
    ..Когато погледна в очите ти.. сякаш светът свършва...

Повече от фен Аватара на bloodyred
    Много зависи. От самото момиче, от момчето, от това колко време са били заедно. Като цяло предпочитам лично за себе си да се омъжа на около 25-26 там някъде.. на 19 е прекалено рано.. на 22-23 вече е по-приемливо, но пак казвам, че много зависи.
    Да съм казала, че отказвам се?!

Мега фен Аватара на Amore-Mio*
    И защо да не е.
    Аз бих се омъжила на тия години.

Град
    Всеки сам решава дали е рано или не.
    Аз лично не бих се омъжила на тези години.За мен е важно преди да направим тази огромна крачка да сме поживели година-две самостоятелно за да си видим и кирливите ризи,както се казва.Да видим дали сме готови да сме напълно самостоятелни и дали наистина нещата между нас са толкова силни,както сме си мислели и чак тогава мога да се замисля за брак.Макар,че като цяло не съм привърженик на подобен тип обвързване ... Това си е просто един подпис и една хартийка Ако нещата между нас са супер и без брак може да остареем заедно,то не че с брак е сигурно като гледам напоследък,колко много самотни майки и бащи виждам ...

Супер фен Аватара на mon4eto
    Град
    София,Лозенец:)
    Какво значи да се ожениш/омъжиш? Ами просто е , да се вречеш във ВЕЧНА вярност и любов на човека за теб. Кога идва времето за сватба ? Ами за всеки е различно . Възраст за това няма. Дали на 19 , 20 или 50 все едно. За мен сватбата е нещо свято , с което не трябва да се прибързва. Този момент трябва да дойде тогава и двамата са готови за него , когато са поживяли достатъчно време заедно , за да знаят какво значи семеен живот и как човек трябва да се справя с него. Така че дали е нормално или не сватба на ранна възраст не мисля ,че това е въпрос , на който отговорът ще бъде еднозначен. Само едно ще кажа не прибързвайте с такива решения , защото човек трябва да е напълно готов за такава стъпка , за да няма после разведени и разбити сърца.

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    При всяка двойка е различно,но ако наистина си сигурна,че го обичаш и си готова за това - направи го.Възрастта не винаги е проблем,но трябва да вземеш в предвид,че животът е пред теб и трябва да имаш време да му отпуснеш края малко,млада си,няма лошо да се забавляваш.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Бих се омъжила на тази възраст. Сега съм на 19. Първо искам да поживеем заедно малко и после вече. Когато с някого си пасвате и обичате, не виждам какво е значението кога точно ще се подпишете.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Супер фен Аватара на TheDevilInMe
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Бих се омъжила на тази възраст. Сега съм на 19. Първо искам да поживеем заедно малко и после вече. Когато с някого си пасвате и обичате, не виждам какво е значението кога точно ще се подпишете.
    +1

Защо да не е нормално, с моя приятел си говорим на тази тема, аз съм почти на 20,а той е на 21, знам, че е моят човек, това е най-важното.
    cuz I swear, I don't care ... ;]]

Брак чак след завършване на университет и намиране на (първа) стабилна работа. Преди това, за мен, е твърде рано.

Голям фен Аватара на OnlyGirl
    Цитирай Първоначално написано от planetula Виж мнението
    Брак чак след завършване на университет и намиране на (първа) стабилна работа. Преди това, за мен, е твърде рано.
    Точно.
    <3 d(ˆˆ)b

Цитирай Първоначално написано от planetula Виж мнението

Стабилна работа?
    То е ясно,че всеки таи надежди,че след като завърши университета веднага ще започне работа,но на,България не е Америка!С вишисти е претъпкано.Да не мислиш,че всички изгарят от нетърпение да завършиш и да повикат точно теб на работа? Не се заблуждавай.Това ,че ще имаш висше образование не ти гарантира веднага след завършването да започнеш работа.Та, представям си те как се омъжваш 30,32,но не искаш да избързваш и с децата ,(както не искаше и със сватбата ) затова забременяваш на 34 ,раждаш на 35 ,а мъжът ти е вече "стабилно" възрастен на 38.Отглеждането на бебето е сложен процес за вас,затова не се и замисляте за второ в близките 2-3 години .Минава време,детето ви е вече на 5-6 годинки и решавате ,че е време да поработите за второ,но има един проблем- ти си вече в критическата,в предменопаузален период и втора бременност е твърде рискована,а и малко възможна.Нямате избор и се примирявате с положението.Минават още 5 годинки ,когато детето ви е вече на 10 години - жизнерадостно момченце в 4-ти клас,но бащата е вече на почти 50 години и е притеснен дали ще доживее да отгледа сина си поне до 18-20 години.
    Колко е хубаво да се омъжиш на 30-32.

Град
    Цитирай Първоначално написано от SuzanFletcher Виж мнението
    Стабилна работа?
    То е ясно,че всеки таи надежди,че след като завърши университета веднага ще започне работа,но на,България не е Америка!С вишисти е претъпкано.Да не мислиш,че всички изгарят от нетърпение да завършиш и да повикат точно теб на работа? Не се заблуждавай.Това ,че ще имаш висше образование не ти гарантира веднага след завършването да започнеш работа.Та, представям си те как се омъжваш 30,32,но не искаш да избързваш и с децата ,(както не искаше и със сватбата ) затова забременяваш на 34 ,раждаш на 35 ,а мъжът ти е вече "стабилно" възрастен на 38.Отглеждането на бебето е сложен процес за вас,затова не се и замисляте за второ в близките 2-3 години .Минава време,детето ви е вече на 5-6 годинки и решавате ,че е време да поработите за второ,но има един проблем- ти си вече в критическата,в предменопаузален период и втора бременност е твърде рискована,а и малко възможна.Нямате избор и се примирявате с положението.Минават още 5 годинки ,когато детето ви е вече на 10 години - жизнерадостно момченце в 4-ти клас,но бащата е вече на почти 50 години и е притеснен дали ще доживее да отгледа сина си поне до 18-20 години.
    Ръсиш пъъълни глупости!!!
    Аз съм първо и единствено дете.Майка ми е била на 36,когато ме е родила ... Имала е проблеми и за това е успяла да зачене едва тогава и то супер неочаквано.Когато бях 4 клас,а и по-голяма с баща ми к'во ли не сме правили,с майка ми също и ей ме нá!Вече съм на 21,те са ми живи и здрави (дано още дълго време) - нито са няк'ви старци,нито нищо.В отлична форма са си и двамата и като за капак са си здраво стъпили на краката,със стабилни доходи.Майка ми 10 години не работеше за да ме гледа,но и на 46 успя да си изкара един курс и сега да работи на добре платена длъжност.А сега,когато е на доооста годинки,дори началник я направиха ... Живи и здрави да са ми!
    За сметка на това пък имам поне 5-6 приятели/познати,които са загубили един или и двамата си родители ... Лека им пръст на хората - починали са доста млади и определено не са успели да отгледат децата си до 18-20 годишна възраст ...
    Това,че един човек роди на 20 (примерно) не означава,че ще доживее пълнолетието на децата си,а к'во остава и за внуците си.

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от 3oPuTy Виж мнението
    Ръсиш пъъълни глупости!!!
    Аз съм първо и единствено дете.Майка ми е била на 36,когато ме е родила ... Имала е проблеми и за това е успяла да зачене едва тогава и то супер неочаквано.
    Има разлика между това да имаш проблем със зачеването и съзнателно да решиш да забременееш късно.
    Не съм съгласна, че ръси пълни глупости, но пък като се замисля, за теб всичко, което не е според твоето виждане е пълни глупости
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Град
    Има разлика между това да имаш проблем със зачеването и съзнателно да решиш да забременееш късно.
    Не съм съгласна, че ръси пълни глупости, но пък като се замисля, за теб всичко, което не е според твоето виждане е пълни глупости
    Защо четеш избирателно?!
    По-долу съм обяснила,защо казаното от нея са пълни глупости!!!
    Ако някой станел баща след 35 щял да се чуди дали ще е жив,когато детето му стане на 18-20 години ... Е това си е ПЪЛНА простотия!!!Точно за това и споменах,че познавам хора,чиито родители са ги "създали" доста по-рано от моите и въпреки това не са доживели до пълнолетието им.
    А иначе дадох моето семейство като пример за да види,че това по-горе си е малоумно ... Това,че майка ми е забременяла чак тогава го споменах,защото ако не бях щях да чета коментари от рода на "За вашите по-важна е била кариерата","Тия нормални ли са чак тогава да правят деца" и т.н. ... Достатъчно такива коментари съм чувала и за моите родители,и за родителите на приятели,които също късно са имали деца.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от SuzanFletcher Виж мнението
    Минава време,детето ви е вече на 5-6 годинки и решавате ,че е време да поработите за второ,но има един проблем- ти си вече в критическата,в предменопаузален период и втора бременност е твърде рискована,а и малко възможна.Нямате избор и се примирявате с положението.Минават още 5 годинки ,когато детето ви е вече на 10 години - жизнерадостно момченце в 4-ти клас,но бащата е вече на почти 50 години и е притеснен дали ще доживее да отгледа сина си поне до 18-20 години.
    Точно.

Да се омъжиш не означава край на твоята личност. Аз като съм се омъжила да не съм спряла да се развивам? Дори напротив. Сега до мен има някой, който вярва в мен, в когото аз вярвам, и който ме подкрепя в начинанията. До мен има рамо, а не стена отпред. Бракът не е затвор! Бракът не трябва да бъде затвор и ако се почувствате така, когато се омъжите, значи сте направили грешния избор на човек.
    Отново в десетката. Когато виждаш, че човекът до теб просперира, несъзнателно се опитваш да го догониш.

Адски против съм раждането на 30+. Майка ми ме е родила на 22, вероятно сега е малко раничко, но 25-6 ми звучи добра възраст. Ама... аз да съм в критическата, пък лапето да е в пубертет - мерси.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 06-20-2012 на 10:16

Мега фен Аватара на AliceSw
    Град
    a place called home
    по принцип го намирам за нормално

обаче мисълта да се омъжа на мене ми вкарва само стрес, шок и ужас....на 22 съм, нямам намерение да се женя, но си оставям вратичка, ако се появи някъв човек, който да ми промени мнението за брака....
    Това е болест да съм влюбен в теб,
    това е болест, вярвам на приятел.
    Това е корист - целият живот,
    това е грешка, но тя не се повтаря....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си