Първоначално написано от
BrokenInnocence
Не съм казала, че щом се омъжи рано едно момиче, то това ще бъде нещастен брак. Брака може да си е супер щастлив, не виждам проблем. За мен брака е пречка в професионалното развитие, не пречка на щастието в личен план. Ти говориш и даваш за пример себе си. Аз говоря за мен, за моето развитие, за моя живот. Което ми напомня да вметна и, че ситуацията зависи и от степента на развитие, към която се стреми човек. Друго... много ясно, че човека до теб ще те подкрепя, обичате се и т.н. Но едната подкрепа не значи всичко, защото ако се замислиш нещата които описах в по-горния си пост може и да важат и все пак брака да е щастлив, едното не изключва другото. Просто както казах приоритетите се променят. Примерно... не знам какво учиш/работиш, но утре ти се обадят по телефона и ти кажат, че ти дават работата, за която цял живот си мечтала, с по-голяма заплата на месец отколкото можеш да изхарчиш, но трябва да заживееш в Лондон... или Париж... или Токио... трябва да седнеш, да поговориш със съпруга си, как ще се получат нещата, ще стане ли, няма ли, кое е по-важно. А на мен единствената ми пречка ще бъде, че нямам достатъчно голям куфар... и вярвам ще се съгласиш, че моето е по-лесно поправимо. Освен това ти може би ще решиш, че не си струва да заминеш, че предпочиташ да си с човека, който обичаш. Аз ще тръгна с широка усмивка. Виждаш ли разликата? В момента, в който се омъжиш други неща идват на преден план. Никъде не съм писала, че това = нещастен брак + развод.
За по-горния пост относно дългите сериозни връзки, които са си почти като брак. Права е колежката, понякога не е нужен документ, но за мен си е психическа бариера -> връзка=лесно е да си стегнеш багажа и да тръгнеш, 8-9 годишни връзки са се разпадали пред очите ми за по-малко от месец; брак=разправия си е, документи, адвокати, делене на имущество... А бе... друга история е.