Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
^Пак се връщаме на въпроса какъв е психопрофила на разведения. (Нали встъпилият в брак е сериозен, трябва да носи отговорности...) Макар че отговорности могат да се носят и без хартия, но това е друга тема. Излиза, че съжителстващите по 10 години на семейни начала са безотговорни, така ли? Самотните майки- също.
Аз такова нещо не съм споменавала. Засегнах само частта с личната убеденост за сключване на брак. Но ако държиш да задъблаеш точно по тази тема, ще ти отговоря.
Не, съжителстващите на семейни начала не са безотговорни. Всяко обвързване (било то официално пред държавата или лично между вас двамата) си носи отговорност и то си зависи от теб дали ще я поемеш. Самотните майки, според мен, са поели много по-голяма отговорност от сключилите брак или живеещите на семейни начала.
А за да се разведеш се иска още повече способност да поемаш отговорност, особено ако между вас има и деца.
Много е различно, калпазанке, за всеки човек. Мога да говоря единствено за себе си. Не мисля, че бих гледала по-несериозно на връзката ни, ако липсваше брачното свидетелство. Но лично за себе си, според моето си светоусещане, аз избирам брака. Искам подпис. Не защото това ще го завърже за мен и така ще го накарам да носи отговорност за мен и за децата ми. А защото исках да покажа на останалите, че го обичам и че съм го избрала и исках да го покажа точно по този начин.