Откакто плава сама около света за рекордно време, тя се превърна в любимката на народа. Лили Брукърс се среща с младата британска жена с яхта? Елън Макартър, 28.
Откакто плава сама около световно съзтезание през 2001, Елън е станала известна. Тя завърши втора в онова съзтезание, но тя отплава в огромна лодка около света и през 10 бурии.
През последните няколко седмици, Макартър е център на внимание отново. Тя е получила титлата Лейди/Мадама Елън от кралицата и огромни тълпи от хора я приветстваха обратно след като нейното пътешествие около света, което счупи рекорди. Тя завърши пътуването за 71 дни, 14 часа и 18 минути, побеждавайки Франсис Джойонс рекорд с 33 часа.
Дали е имала време да се наслади на успеха си? Не!, казва тя. Разбира се, че си удовлетворен, когато спечелиш награда, но не е само за теб, но и за отбора, който ми помогна да се подготвя за състезанието.
Първото пътешествие на Макартър във водата е било на лодката на леля и, когато Макартър е била на 4. От тогава тя мечтае за морето. Аз винаги съм обичала морето и то е било голямо вдъхновение за мен. Дали е била изплашена по време на пътешествието си? Мислиш за това по-късно. Била съм близко до смъртта, но когато се случи на теб, ти не мислиш за падането от мачтата. Ти мислиш как да се задържиш с всяка клетка от мозъка си.
Дали тя е горда с постигнатото? Не, но научих много. Горда съм с родителите си, и отбора си. С години, много хора ми помогнаха.
Дали някога тя се е чувствала самотна? Харесва ми да съм сама, казва тя, но не съм единак. Хората ме мислят за странна, но не съм чак толкова. Чувствам се късметлийка. Откакто навърших 17, аз знаех какво искам да правя. Аз имах тази страст.