- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Поправка по математика
Здравейте хора, значи аз съм 7 клас и на матурата от НВО имам 2 по математика и на двата модула( само 2-3 точки не ми достигат за 3 както и да е.. днес ще ходя в дскл на консултация ..в къщи решавам доста задачки. Поправката е на 20.06 тоест вдругиден. Госпожата каза, че ще бъдат 8 задачи и то уравнения и неравенства . Започнах да решавам прости уравнения и неравенства с формулите. Тях ги мога вече : )но по сложните не мога да решавам
Смисъл някой трябва да ми казва какво следва ако ме разбирате.Все тая...проблема ми е че след като си взема поправката заминавам да живея и уча в Германия.Ако не я взема всичко се проваля
..Не ме нападайте като казвате "Ами като си спала цяла година ето какво става" Не съм спала просто не мога да решавам изобщо.Обяснявали са ми и пак.. не мога !! ..Започнах да сънувам поправката
и все я взимам с 3 но се плаша
( защо я сънувам .. ОФ занимавам ви с глупости
искам малко подкрепа за 20 ... Благодаря за загубата на време ..
Момиче съм!!!
Не мисли за поправката и за провала, смисъл вече свирено положение и да ревеш, и да се дразниш. Дай ни някой по-сложни да ти ги обесним, и аз не можех да решавам задачи, но просто седнах и учих и се получи, ходи на консултация и искай да ти ги обеснят, а ако си мислиш, че в 7 клас е трудна математиката, само да видиш нагоре, наистина ако не седнеш да учиш от началото, после в края няма да стане.Успех!
Ами след малко отивам на консултация ще питам г/д какви ще има да знам кое да упражнявам най-много. Имам късмет, че класната ми (тя е по биология) ще бъде квестори ми каза, че ще помага колкото може.Но не спирам да мисля "ами ако не я взема?!
" и да искам не мога да спра ..
много се притеснявам. Иначе мерси много !
Момиче съм!!!
МИСЛИ ПО-ОПТИМИСТИЧНО! Не знам как стоят нещата с поправките, но ако имаш 3, не я ли взимаш!? И все пак имаш късмет, че ще ти помагат. Интересно ми е как все учиш, а ти е толкова трудна математиката (аз просто седнах и учих, а имах кофти госпожа и учебник)!?
Все пак това си е твой проблем и ние нищо не можем да направим, просто ми е чудно. (:
Да взимам я ако имам 3 : ) и на мен ми е доста чудно как уча а не мога да я разбера?! както и да е ще се опитам да мисля оптимистично![]()
Момиче съм!!!
публикувай онези задачи съдържащи математическите операции, които те затрудняват най-много
Дай някоя задача, която те затруднява![]()
ами родителите ми ги няма смисъл баща ми е извън града а майка ми в Германия пък ии те изобщо не разбират ;д .. ще дам задача момент само
Момиче съм!!!
ето примерно тази --> (2+3х)(2х-1)-(2х+1) на 2 степен =
Момиче съм!!!
грешка утре е :Д объркала съм се
Момиче съм!!!
И на мен ^^![]()
И на мен .. нз дали после трябва да се прави нещо (изваждане на нещо пред скоба) , така и не разбрах какво се прави след като получим т'ва , в случая 2х^-3-3х ..
Не пиши по форуми, а разцъквай задачи, рано или късно ще проблеснат... мен ми се е случвало ден преди изпита да ми светне как се решават дадени задачи и това да ми изкара висока оценка... примерно (само че в моя случай изпита беше по аналитична геометрия, но принцира е един и същ)
Първо решаваш умножението в скобите .
(2.2x-2.1+3x.2x-3x) - (2x+1)^
Внимавай със знаците+.+ =+ , -.- = + , +.- = - , -.+ = -
( . - знак за умн.)
Продължаваш ...
(2.2x-2.1+3x.2x-3x.1) - (2x+1)^
Умножаваш това , което е във скобата
(4х-2+6х^-3х) - (2х+1)^
Според формула за съкр. умн. , умножаваш това във втората скоба
4х-2+6х^-3х - ( (2х)^+2.2х.1+1^)
Разкриваме скобите .. внимавай със знаците
4х-2+6х^-3х-4х^-4х-1
После съкращаваме тези ,с противоположен знак и извършваме събиране/изваждане с възможните
2x^-3-3x
Ето по-подробно![]()
За Пери :
Да , сега видяхНе мога да си изтрия мнението //
Ами не съм го решила сама а с госпожата
Момиче съм!!!
Късмет с поправката
С нещо друго да помагаме .. ?
Накъде си се запътила към Гермяния, след като едни пикливи задачи не можеш да решиш (тази крайна невъзможност говори за цялостния ти потенциал).. Ебаси кофти самооценката
Не ме нападай ако обичаш !! Каажи ми тук има ли живот ?! Мислиш ли че с една кирлива заплата от 300 лева се живее? Там живота е много по-добре. И помисли ли, че може би не ми се утдава??! Като не ти харесва НЕ ПИШИИИ !!!!!!!!!!!!! ;@@@
Момиче съм!!!