- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Поправка по математика
Здравейте хора, значи аз съм 7 клас и на матурата от НВО имам 2 по математика и на двата модула( само 2-3 точки не ми достигат за 3 както и да е.. днес ще ходя в дскл на консултация ..в къщи решавам доста задачки. Поправката е на 20.06 тоест вдругиден. Госпожата каза, че ще бъдат 8 задачи и то уравнения и неравенства . Започнах да решавам прости уравнения и неравенства с формулите. Тях ги мога вече : )но по сложните не мога да решавам
Смисъл някой трябва да ми казва какво следва ако ме разбирате.Все тая...проблема ми е че след като си взема поправката заминавам да живея и уча в Германия.Ако не я взема всичко се проваля
..Не ме нападайте като казвате "Ами като си спала цяла година ето какво става" Не съм спала просто не мога да решавам изобщо.Обяснявали са ми и пак.. не мога !! ..Започнах да сънувам поправката
и все я взимам с 3 но се плаша
( защо я сънувам .. ОФ занимавам ви с глупости
искам малко подкрепа за 20 ... Благодаря за загубата на време ..
Момиче съм!!!
Не мисли за поправката и за провала, смисъл вече свирено положение и да ревеш, и да се дразниш. Дай ни някой по-сложни да ти ги обесним, и аз не можех да решавам задачи, но просто седнах и учих и се получи, ходи на консултация и искай да ти ги обеснят, а ако си мислиш, че в 7 клас е трудна математиката, само да видиш нагоре, наистина ако не седнеш да учиш от началото, после в края няма да стане.Успех!
Ами след малко отивам на консултация ще питам г/д какви ще има да знам кое да упражнявам най-много. Имам късмет, че класната ми (тя е по биология) ще бъде квестори ми каза, че ще помага колкото може.Но не спирам да мисля "ами ако не я взема?!
" и да искам не мога да спра ..
много се притеснявам. Иначе мерси много !
Момиче съм!!!
МИСЛИ ПО-ОПТИМИСТИЧНО! Не знам как стоят нещата с поправките, но ако имаш 3, не я ли взимаш!? И все пак имаш късмет, че ще ти помагат. Интересно ми е как все учиш, а ти е толкова трудна математиката (аз просто седнах и учих, а имах кофти госпожа и учебник)!?
Все пак това си е твой проблем и ние нищо не можем да направим, просто ми е чудно. (:
Да взимам я ако имам 3 : ) и на мен ми е доста чудно как уча а не мога да я разбера?! както и да е ще се опитам да мисля оптимистично![]()
Момиче съм!!!
публикувай онези задачи съдържащи математическите операции, които те затрудняват най-много
Дай някоя задача, която те затруднява![]()
ето примерно тази --> (2+3х)(2х-1)-(2х+1) на 2 степен =
Момиче съм!!!
грешка утре е :Д объркала съм се
Момиче съм!!!
ами родителите ми ги няма смисъл баща ми е извън града а майка ми в Германия пък ии те изобщо не разбират ;д .. ще дам задача момент само
Момиче съм!!!
И на мен ^^![]()
И на мен .. нз дали после трябва да се прави нещо (изваждане на нещо пред скоба) , така и не разбрах какво се прави след като получим т'ва , в случая 2х^-3-3х ..
Не пиши по форуми, а разцъквай задачи, рано или късно ще проблеснат... мен ми се е случвало ден преди изпита да ми светне как се решават дадени задачи и това да ми изкара висока оценка... примерно (само че в моя случай изпита беше по аналитична геометрия, но принцира е един и същ)
Първо решаваш умножението в скобите .
(2.2x-2.1+3x.2x-3x) - (2x+1)^
Внимавай със знаците+.+ =+ , -.- = + , +.- = - , -.+ = -
( . - знак за умн.)
Продължаваш ...
(2.2x-2.1+3x.2x-3x.1) - (2x+1)^
Умножаваш това , което е във скобата
(4х-2+6х^-3х) - (2х+1)^
Според формула за съкр. умн. , умножаваш това във втората скоба
4х-2+6х^-3х - ( (2х)^+2.2х.1+1^)
Разкриваме скобите .. внимавай със знаците
4х-2+6х^-3х-4х^-4х-1
После съкращаваме тези ,с противоположен знак и извършваме събиране/изваждане с възможните
2x^-3-3x
Ето по-подробно![]()
За Пери :
Да , сега видяхНе мога да си изтрия мнението //
Ами не съм го решила сама а с госпожата
Момиче съм!!!
Късмет с поправката
С нещо друго да помагаме .. ?
Накъде си се запътила към Гермяния, след като едни пикливи задачи не можеш да решиш (тази крайна невъзможност говори за цялостния ти потенциал).. Ебаси кофти самооценката