Интересна дискусия се е получила. Няма да обвинявам автора за постъпката му, предполагам е осъзнал достатъчно добре каква грешка е допуснал. Хубаво е, че се е извинил. Най-доброто което може да направи оттук нататък е да не допуска подобно нещо никога повече. Когато се мине една бариера в общуването нещата стават много трудно поправими и често връщане назад няма. Насилието в една връзка руши доверието и уважението между партньорите. Всичко зависи от приятелката на автора. Има жени, които не прощават подобно нещо. Всеки е израснал в различно семейство и е с различни разбирания. Аз лично бих сложила веднага край на връзката, ако гаджето ми ме удари. Първо, защото аз никога няма да посегна да ударя - възрастен човек съм, претендирам да мога да си контролирам нервите и смятам, че конфликтите трябва да се решават с диалог, а не с насилие. Втората причина е, че родителите ми никога не са ме удряли. Затова и няма да позволя друг да го прави. За мен отношенията в една връзка трябва да почиват на равноправни основи и никой не е извинен да проявява насилие. Оправданията с половете просто не важат. Недопустимо е да се удря жена, но и това, което draid е описал като преживяване няма извинение. На автора му пожелавам успех, нека случката му е както казват обеца на ухото.