- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Раздяла след 3 години
Е, както искаш, това за мен е бабаитско, както и забавната поговорка с керемидите.
За начало, защо ти е предупреждаваш, ако не смяташ да го правиш? Блъф? Предполага се, че много хора биха постъпили така. То това се прави и от двете страни - хората се плашат на теория, на практика вършат съвсем различни неща. От една страна тва показва някаква цивилизованост - явно би трошал ръце само на приказки, но от друга страна това си е шантаж. Излизаш главатар от ситуацията с насаждане на страх. Това не са нормални човешки отношения. Ако пък имаш намерение наистина да трошиш ръце, т.е. съвсем сериозно на втори удар би отвърнал с едно счупване, то значи можеш да надделееш само с груба сила ли?
Никъде не съм написала, че е оправдано жена да те удря. Т'ва не значи, че смятам, че е оправдано на жена да се отвръща. В крайна сметка кой от двама ви е по-слаб чисто физически, освен ако не приемам, че дамата е боркиня на ММА?
Непозволяването да те правят на 2 ст. не е задължително да включва саморазправа или заплахи. Ако си от хората, за които резултатът е достатъчен - добре - тези похвати сигурно вършат работа. Но това много принизява човешките отношения. Да контролираш със страх. Жената е като куче, което от страх да не е набито, се държи възпитано. Разбира се, това поставя и нея извън всякаква нормална картинка. Никъде не твърдя, че е нормално да си истеричен и да се държиш нечовешки с хората около теб - бой, псувни и пр.
За законовата част на въпроса - аз избирам да мисля, че е по-важно да си етичен, отколкото изряден пред закона. И да възприемам отношенията на хората по този начин. Обективното не е обективно. Но тук нямам мераци въобще да "печеля" спора, защото въпросът е двустранен и евентуално и двете страни са прави според/зависи. Както при интерпретацията на образа на Андрешко - мошеник или човечен е той. Тва го казвам само във връзка с това доколко трябва да се уважава или не обективното, и съответно - субективното.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride