- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Два въпроса: 1x Канидатстване в ЛТУ - София, 2x Търся една книга
Правя една тема, за да не ви пълня хубавия форум.
Първо, ще се опитам за втори път да кандидатствам в Лесотехнически Универститет в София, след като миналата година не ме приеха, въпреки оценката ми на матурата 5, и тази на изпита, който беше по-труден - отново 5.
Обадих се преди момент в ректората и попитах дали трябва отново да карам изпита им по Английски ез. и отговорът не ми хареса, трябва.
Затова реших да попитам вас, какво ще ми предложите като материал, или да си изтегля от интернет, или да прегледам, или да закупя от някоя книжарница/библиотека в София, за да мога да се подготвя достатъчно добре, че този път вместо 5, да си изкарам пълно 6.
п.с Набор '92 съм, ако има някакво значение..
Да минем на втория въпрос.
Отскоро чета всичко на американския писател - Реймънд Чандлър и стигнах до момента, в който осъзнах, че съм изчел всичко, което е запазил баща ми, а попаднах на едно много интересно заглавие, а именно - "Сбогом, моя красавице"
Та въпросът ми е - Можете ли да ме ориентирате, дали някъде в рамките на София мога да открия тази книга и евентуално(не задължително) ориентировачна цена да ми кажете?
Благодаря ви за отделеното време и предварително - за помощта.
Относно първия въпрос - не мога да ти помогна, 7 клас съм. Но намерих книгата, която търсиш - http://www.book.store.bg/p31063/sbog...-chandlyr.html Ако искаш, можеш да я поръчаш онлайн, или в книжарница Пингвините - http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=30618 - преди време аз си я купих от там. И аз вече от година и половина съм се запалила по книгите на Чандлър.
Момиче съм!
"Моята роля в обществото, и ролята на всеки музикант или поет, е да изразявам това, което всички изпитват. Не да казвам на хората какво да изпитват. Не като проповедник, не като лидер, а като отражение на всички нас." - Джон Ленън
Извини изумлението ми, но.. Уоу..
Не очаквах..
Очаквах по-възрастни хора да пишат по този въпрос.
Приятно е да знам, че и по-млади хора се интересуват и четат, а не прекарват цялото си време по.. това е друга тема..
Добре, благодаря ти и.. Браво!
Страхотно ме зарадва.
Ще отида да си я купя от книжарницата, че искам и да разгледам.
Благодаря ти отново.. браво!
Книгата аз я имам, обаче не е за продан... Може да се разтърсиш по местата, където продават стари книги, има версия на Библиотека Галактика тази книжка![]()
За ЛТУ - как по дяволите не си влязъл с петица ?! Какви са били тия балове ???
*edit*
Ето ти обложката на книжката, да знаеш какво търсиш ( старата ) :
http://lastlovebooks.com/assets/images/1557.jpg
Ами.. знам как, въпреки че не искам да си призная пред никого..
След изпита и резултатите четях в сайта им всеки ден..
1во класиране - некласиран
2ро - некласиран
И преди 3то излезе огромно съобщение с червени букви в сайта им : "КСтите, които искат да участват в 3то класиране ТРЯБВА да депозират оригинала на дипломите си", а аз още на 2ро класиране бях подивял, защото.. какви са тия хора, дето изкарват по-високи оценки, на тоя труден изпит.. а ние бяхме 50 човека преди изпита.. просто се ядосах и казах майната му и не съм разучавал нищо повече, но тази година искам да вляза и да започна да уча, че времето си напредва.
Алтернативен туризъм ми е целта.
Благодаря за помощта отново, оценявам го!
Има и още един проблем, съжалявам, че слагам мнение след мнение, ако може ми ги редактирайте, вместо да ги триете.
Та, проблемът е, че бях писал само Алтернативен туризъм и... една приятелка едвам ме накара да пиша още една специалност, въпреки че аз не виждах никакъв смисъл, след като искам да уча САМО Алтернативен туризъм, а не всичките специалности в ЛТУ...
Нещо са те излъгали... съмнява ме в ЛТУ да има такива високи балове, не че нещо, ама... А ти какво искаш да учиш там ?
Странното е, че когато отидох да си взема бележка, че съм карал изпит по Англ, за да кандидатствам в късните приеми на Софийския(която в последствие скъсах и изхвърлих, защото в Софийския ми казаха, че не важи за при тях(въпреки че изпита в ЛТУ беше на по-високо ниво)), те ме попитаха очудено КАК така не съм приет при тях(ЛТУ)... което още повече ме ядоса..
Как така аз да знам защо не съм приет..
И още тогава ме ядоса факта, че не знаех какво означава да си "депозирам" оригинала на дипломата и захвърлих всичко..
Още се чудя дали да карам изпит тази година или да пробвам само с матурата(5).. Направо не знам..
Много ме объркаха и ядосаха миналата година и не знам как да процедирам тази, затова съм тук, за да се консултирам с вас.
Еми съвсем сериозно смятам, че 5 на матура ти стига ОТВСЯКЪДЕ за ЛТУ... каква специалност искаш ? Погледни миналогодишни минимални балове за тази специалност. Пък да депозираш дипломата си означава, че като кандидатстваш вече трябва да им я дадеш при тях...
Мисля тази година просто да си им дам оригинала от дипломата и да си карам с оценката от матурата и това е, но все още ме гложди въпроса с писането на 20 специалности..
Аз НЕ ИСКАМ да уча 20 специалности, а само Алтернативен Туризъм, защо ми е да пиша всичките.. Ето това не ми излиза от главата, не мога да спя от няколко дни.
http://ltu.bg/a/nav/university/university/67
Ето ти как ти се образува бала.
Ако имаш 5.00 бала ти става 10 ( доколкото разбирам ) и имаш демек 10/12 бал, с което НЯМА КАК да не те приемат... Нещо е станало грешка или не си оправил документите, сериозно, не мисля, че е от бала.
3.50 имам по Математика, много зле бях и не изявявах желание да прогресирам в тая област, въпреки че завърших Техникум(ПГЕА Киров) и във всичко свързано с техника, практика, бях на върха.
По английски 6 разбира се, на матурата 5..
Според вас добре ли ще направя, ако тази година просто си подам документите, като опитам да си дам направо оригинала от дипломата, без да карам допълнително изпит, и пиша САМО ЕДНА специалност, а именно Алтернативен Туризъм?
Извинете ме за повтарянето, притеснен съм и не искам да сгреша втори път!
Ами... Виж, може и аз да не съм разбрал как се сформира бала... Миналата година как беше ?
Иначе... знаеш ли, най-лесно ще е да отидеш да попиташ някъде, където приемат документи... И да ти обяснят всичко.
За специалност “Алтернативен туризъм” максималният бал е 30,00 и се образува като сбор от:
1. Оценка по чужд език от дипломата – ДЗИ, ако фигурира в дипломата за средно образование – виж §2 от Допълнителните разпоредби;
2. Общия успех от дипломата за средно образование;
3. Оценката от ДЗИ Български език и литература;
4. една от следните оценки –от теста по Математика, от теста по Английски език, ДЗИ Математика, ДЗИ Чужд език - умножена по 2
Колкото до питането лично: Много груби и нетърпеливи са отговарящите за тези неща и няма да са ми особено полезни, затова нека засега отпишем този вариант, търся чужда помощ.. тук..
Последно редактирано от SirTrYaLot : 06-18-2012 на 17:31
Мога ли да помоля за още някое друго мнение по въпроса ми?
Последно редактирано от SirTrYaLot : 06-19-2012 на 17:06