.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 12 от общо 12

Hybrid View

Една и съща история отново и отново

Не знам от къде да започна.Има едно момче,един приятел..може би най-добрият приятел,когото някога съм имала.Да,чудесно е,че е момче,защото с момичетата трудно се разбирам.С него споделяме много повече общи интереси,отколкото с тези от моя пол. Преди 4 години бях лудо влюбена в него и той го знаеше. Когато осъзнах този факт се разделих с тогавашното ми гадже - негов най-добър приятел - което причини много болка и на трите страни,те така и не оправиха приятелството си след това.Но въпреки всичко той не пое инициатива.Сега..факт е,че той не желае да се обвързва ,до сега не го е правил,такъв тип човек е..за момента,а може и за цял живот,не се знае. Но въпреки всичко,аз имам някакви чувства към него.Винаги ще имам.Дори да не са достатъчно силни,първата любов май наистина е вечна.

Звучи тъпо,защото си имам приятел.От 2 години и половина. С него всичко е лесно и просто.Аз го обичам - той ме обича. Не се караме,нагаждаме се адски лесно един към друг,а и имаме сходни възгледи за живота.С него съм щастлива,и може би само фактът,че в последната година се виждаме доста рядко ми оставя време да мисля за други неща.

Моят най-добър приятел има собствен апартамент в Пловдив и ме покани да прекарам лятото там с него..ще учим за поправителната,което лично на мен би ми помогнало,надъхвам се ,когато уча с някого.Но ме гложди да не се влюбя отново в него.А той почти сигурно има чувства към мен и ме е страх да не направя грешка (под това имам предвид да се разделя с приятеля си,защото никога не бих му изневерила,достатъчно воля имам да не направя поне такава глупост).Защото имам 3 причини да знам,че с другото момче няма да се получи.Неща в характера му,които никога не бих преглътнала,неща,които няма да се променят..поне не в близкото бъдеще.Но не знам до колко ще е замъглен мозъкът ми ,за да погледна трезво на ситуацията.

Какво да направя? Опцията да не ходя в Пловдив не ми харесва,не би решила нищо,само би оставила нещата неизяснени.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Нищо неизяснено няма, сама си забъркваш кашите.

Сама го каза - той не иска да се обвързва. Причина номер едно да не се занимаваш с него. Ако отидеш у тях за лятото то вие ще правите секс задължително. Затова те кани, и трябва да си мега наивна за да не се усетиш. Причина две. Имаш си приятел, с когото се разбирате чудесно. Причина три. Имаш няколко причини да знаеш че с тоз хубавелко няма да се получи. Причина 4.

Определено се навиваш за глупости, защото имаш повече свободно време, което не можеш да използваш, това с първата любов е страшно безсмислено и клиширано. В случая е твоето оправдание за да продължиш да поддържаш тая илюзия жива. Запитай се защо. Чувства нямаш, намесена е вина.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Супер фен Аватара на NambyPamby
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението

Определено се навиваш за глупости, защото имаш повече свободно време, което не можеш да използваш, това с първата любов е страшно безсмислено и клиширано. В случая е твоето оправдание за да продължиш да поддържаш тая илюзия жива. Запитай се защо.
    Мхм. Явно приятелят ти не ти дава всичко, което ти е нужно, щом вместо той да ти е приоритет, ти мислиш за някакъв друг. Подозирам обаче, че си просто поредната, която не знае сърби ли я, боли ли я, и докато се чуди как хем да си начеше крастата за авантюри, хем да не падне от двата стола на земята, приятелят й въобще не подозира, че нещо куца във връзката. "Блажени са вярващите", дет' се вика.
    Пък, ако тоя въпросния най-добър приятел "почти сигурно" имаше чувства към теб, щеше да те покани на вечеря или да намери някакъв друг адекватен подход, вместо да те кани да спиш в апартамента му. И отново, ако "почти сигурно" имаше чувства към теб, хич нямаше да ги има тия от негова страна, че просто си бил такъв тип, видиш ли, не било това за него и той не искал да се обвързва. Глупости на таркалета. И то най-тъжното е, че той не ти е казал направо(щото уж ти е най-добър приятел), че не иска да се обвързва по еди-кви-си причини и иска да те чука, ами го кара по възможно най-подмолния начин. Само дето е заменил филма с ученето, че да не е пълно клише. И ти си набиваш ли, набиваш филмите...
    Наистина, явно просто ти е скучно в сегашната ти връзка и си търсиш кво да правиш. Много такива като теб съм виждала и е тъжно. Вечно трябва да са с някого, колкото да не са сами, уж са обвързани, а същевременно очите им шарят наляво-надясно и всеки мъжки поглед ги довежда до нова дилема.

Супер фен Аватара на rusoto_baby_f
    Цитирай Първоначално написано от valdesbg Виж мнението

Сама го каза - той не иска да се обвързва. Причина номер едно да не се занимаваш с него. Ако отидеш у тях за лятото то вие ще правите секс задължително. Затова те кани, и трябва да си мега наивна за да не се усетиш. Причина две. Имаш си приятел, с когото се разбирате чудесно. Причина три. Имаш няколко причини да знаеш че с тоз хубавелко няма да се получи. Причина 4.

Определено се навиваш за глупости, защото имаш повече свободно време, което не можеш да използваш, това с първата любов е страшно безсмислено и клиширано. В случая е твоето оправдание за да продължиш да поддържаш тая илюзия жива. Запитай се защо. Чувства нямаш, намесена е вина.
    десет букви

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Имай предвид, че хората са различни в ролята на приятели и в ролята на гаджета.. Другите работи вече ти ги казаха..
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Голям фен Аватара на LadyTerrible
    Отстрани малко изглежда все едно си почти сигурна,че ще стане "грешка" с приятеля ти в Пловдив и се опитваш да облекчиш вината си с тази измислица за първата любов.Имаш си приятел,обичаш го,той теб също,разбирате се....нямаш проблем според мен...всичко ти е в главата.....ако мислиш,че си способна да изневериш на гаджето си,а не искаш да го правиш.....САМОКОНТРОЛ!

Не можах да те разбера.
    Окей имаш си приятел, с който си вече 2-3 години (близо) и имаш някакви чувства към твоят най-добър приятел .. ?

Не знам защо тръгнахте толкова строго всички.Да,аз ви попитах за мнение,и благодаря за отговорите все пак.

Но искам да кажа тук,че аз винаги съм мислела само за това момче (Л.) и никога не съм се заглеждала по разни други хора.Аз и по него не се заглеждам де,но всеки ден си говорим,забавлявам се с него,а и наистина ни пука един за друг.Нарича се приятелство,макар да имам някакви чувства към него. И при положение,че знам,че с него не може да се получи здрава и истинска връзка,която аз искам да имам (защото не си падам по мимолетни увлечения,а и не бих жертвала 6 годишното ни приятелство така),то въпросът би трябвало да е приключен. Но все си остават резервите у мен. През първата година и половина от новата ми връзка почти не се чувах с него,а когато отново започнахме да комуникираме по-редовно ,нещата пак са същите,както преди.
    Затова питам какво да правя.Винаги е бил той,а знам,че никога няма да се получи.
    Никога не бих изневерила на приятеля си.Познавам се,а и алкохол и подобни замъгляващи мозъка вещества не използвам,за да може да се стигне до някъде,където да търся извинение за постъпките си.Знам какво беше,когато бях влюбена в Л. и се разделих с гаджето си,а може би можехме да бъдем щастливи с онова момче.Не знам ,може и за добро да е станало. Но ако реша да съм с Л.,знаейки ,че нямаме бъдеще,то това ще е грешка.Импулсивна грешка.Искам да я избегна,но без да бягам от него.Така само заобикалям проблема,а не го решавам.

Както някой по-горе каза, има разлика между това с някой да сте приятели и да имате връзка. Няма как да знаеш дали, ако с това момче сте заедно няма да се получат нещата, дали той няма да погледне вече по друг начин на живота. Хората се променят и опита, който имам ме е научил на това, просто ми се е случвало и знам, че става.
    Обаче от друга страна не мога да го разбера това как може да си имаш сериозен приятел от 2-3 години, когото твърдиш, че обичаш, а да продължаваш да таиш силни чувства към най-добрия си приятел. Просто, според мен, не обичаш толкова много или изобщо не обичаш гаджето си. Което ме кара да те посъветвам да опиташ все пак с този човек. Така или иначе за него мислиш, това е малко кофти и за настоящия ти приятел. Аз лично съм изпадала в същата ситуация когато бях на 18. По същия начин скарах добри приятели, защото бях влюбена в приятеля на тогавашното ми гадже. Истината е, че го забравих трудно, защото пак по същия начин той не беше сериозен и не искаше връзка, а твърдеше, че има чувства към мен. И понеже, по начало, не съм жена, която се бори за мъж просто се отказах в един прекрасен момент, спрях всякаква комуникация с него, колкото и трудно да беше и открих човек, който ми помогна да го забравя. Сега, 4 години по-късно съм си писала с човека, в когото бях влюбена един или два пъти, но за много кратко и нищо не се събужда в мен. Може би ако го видя ще е различно, но няма как да знам и предпочитам да не знам, за това прекъснах всякаква връзка с него.
    Та, според мен това са двата начина - или прекъсваш връзка с него или пробваш какво ще излезе от цялата тази работа.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Много се оправдаваш и се обясняваш. А това не гооври с подкрепа на думите ти.

Опростено ситуацията е следната - пича иска да те чука цяло лято и те кани под предлог за нещо си. Ти си набиваш филмите как няма да изневериш, как приятеля ти е всичко за теб и подобни дивотии. и същевременно твърдиш че има нещо останало към Л. И си мислиш че всичко е невинно и детско както изглежда. Тц.

Отидеш ли в Пловдив трябва да ти е ясно че секс ще правите, ако ли не - изхвърчаш като мръсно коте и с "приятелството" ви е свършено. А всичките оправдания свързани със сегашната ти връзка са просто захарни балончета, които поднасяш сама на себе си за да изглеждаш по добре в своите очи.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Супер фен
    Минакара, ти тъп ли си или да ?

Супер фен Аватара на shmatarok
    Съгласна съм с Валдес.
    Не си мисли, че просто ей така ще отидеш в Пловдив и ще учите. Дрън-дрън, тея номера всеки ги знае, а ти трябва да си много наивна, за да си набиваш филмите, че нищо няма да се случи.
    Гаджето ти какво мисли по въпроса цяло лято ти да се подвизаваш в друг град и то при момче, към което си имала / имаш чувства?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си