Първоначално написано от
jghgh
Пълен мизерник е тоя : D
Не е въпроса да имаш, а да даваш.
Виж, много е лесно като си богат да се раздаваш - голямата щедрост, голямото нещо, а много по-трудно е като нямаш, да отделиш и да споделиш.
Ставам досадна да пиша за настоящия, но в това отношение съм впечатлена от него. За момента имат разходи по ремонти и др. задължения и съответно парите не са в изобилие. Но винаги споделя нещата с мен, ако хапва нещо ме пита дали и аз съм гладна и т.н. Редовно като се виждаме в почивките му от work споделя храната с мен или поне изявява желание да я сподели. И това е миличко.
Не ме черпи по кафета и съм свикнала с това. Аз съм човек, проявявам човечно отношение към него. Ще ми е по-приятно да се чувствам глезена, но това не може да е водещото в една връзка - отношенията между хората трябва да са човечни. На първо място сме хора и би било жалко такива неща да са водещи в една връзка.
Т'ва обаче не оправдава тоя мизерник. Тоя май изобщо не знае как да се държи възпитано. Ако ще си стиснат и нетактичен, не го демонстрирай поне. Като знае, че нямаш пари, а няма желание да те почерпи, защо те води по МакДоналдси и т.н. ... Дз, мизерник е.
Лошото е, че както и да го въртим, парите са фактор да ви вървят нормално отношенията. Бедността е порок. Който ще го отрече, явно просто има достатъчно. Но всички знаем, че липсата на пари дразни неимоверно много, и за съжаление пречи и на любовта. Имаше една много мъдра мисъл - "Животът пречи на любовта" - аз бих допълнила ".. да е като в приказките".
Обществото ни е такова, съвремието ни е такова, че трябва да оцеляваме и т.н. В такива условия е трудно да си много добър и възвишен, ама какво пък, пробвай се да не ти прави впечатление, че е бедняк и на всичкото отгоре и нетактичен.
Да си признаем - парите са фактор. И между хората, по-осъзнатите такива, я има борбата между ин и ян - дали да си материалистичен или да си духовен. Ще говоря за себе си, добре.. Мен безпаричието ме дразни, защото ограничава, но в мен винаги се обажда някакъв глас на човешкото, че $$$ не са всичко. Все пак можеш да си намериш богаташ, но той би ли ти дарил любов и прекрасно отношение, което би получила от някой по-беден? Зависи от какво имаш нужда.
Аз като човек пълен с противоречия достигам до извода, че на мен ми е по-важно да съм обичана, отколкото глезена. А и в крайна сметка по някаква причина мразя богатите хора, и предпочитам беден с добро отношение, отколкото богат без такова. Само с едни голи пари не става... Но е факт, че безпаричието дразни егото.
Хубавото е, че проблемът да нямаш пари може да се тушира, ако имаш подходящото отношение. А твоя човек май няма такова отношение, предвид нетактичността му?
А и, за Бога, ти го каза. Приятно е да ти се предлага - почерпка, споделяне, етц. Не да се възползваш. Жените не сме чак такива кучки.
///философства ми се. объркана съм. 0.0