- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Истинско ли е?
Здравейте. Казвам се Михаил на 16 години от Кюстендил.
Такааам... откъде да започна? Досега не съм имал сериозна приятелка (разбирайте такава с която да излизам по кафета, на кино и така нататък). Сега мисля че си харесах едно момиче - идеална в моите представи - мила, скромна и красива. Сигурен съм, че и тя ме има за нещо повече от приятел. Но не е това проблема. Проблема е че не съм много сигурен в чувствата си, а момичето ми е от класа. Та ако не се получи ще е доста гадно...
Не знам дали си заслужава да рискувам и да разкрия какво изпитвам при положение, че и аз не съм напълно сигурен.
Да харесвам я, но не знам дали нея или по-скоро това което може да ми предложи, ако ме разбирате. Т.е. не знам дали ми харесва самото момиче или по-скоро ми е омръзнало да съм сам и искам да си намеря някого.
Наистина не желая да подвеждам момичето, защото е много свястно, сега сме добри приятели и просто не искам да развалям това което е в момента.
Страшно съм объркан, моля помогнете!
Сега прочетох какво съм написал и разбрах че дори и аз трудно го разбирам.Но повярвайте ми в главата ми в никакъв случай не е по-подредено.
Ако има нещо неясно (така като гледам със сигурност ще има), питайте.
Поздрави!
Защо просто не и го кажеш .. кажи и каквото написа ^^ ... така тя ще те разбере най-добре без да я лъжеш или да я нараняваш![]()
Както казах сме от един клас. Не бих искал да рискувам и да разкрия какво чувствам преди да съм сигурен какво самия аз искам. Тва е проблема.
Хич недей да се притесняваш - сподели й какво си мислиш и ако наистина е скромна, мила и т.н. ще е наред всичко. И аз като бях на 16 бях доста объркан и докато се чудя 2-3 готини мои съученички ме пратиха директно във friend zone ( намирайки си 2-3 години по-големи батковци, които действат, вместо да се вайкат )...а след време ( разбирай 4-5 години ) ми признаха, че шансовете са били доста високи и благоприятни, даже едното момиче ми показа страничка от дневник, в която беше описала едно наше кафе навремето, пречупено през тогавашния й поглед. Изводът е, че от опит глава не боли-ако сега се чудиш и маеш след време ще съжаляваш. Пък и това, че сте от един клас може да е страхотен плюс - ще сте заедно винаги, ще споделяте общи неволи, ще имате сходно свободно време...А ако нещата след време се променят не е задължително да се гледате на кръв-само от вас си зависи какви да бъдат отношенията ви, независимо от развитието на ситуацията.
P.S. Не очаквай едно сериозно момиче да направи 1-вата и/ли решителната крачка. Жените ясно заявяват намеренията и интереса си, но избягват да действат директно, защото по този начин...си свалят цената ( казано на техен език " Убива се емоцията и романтиката" )![]()
It is hard to be young!!!
Щом казваш, че момичето е свястно, то тогава за какво се притесняваш? Не искаш да я нараниш, но с бездействието си ще я нараниш повече, отколкото ако и кажеш това което написаДействай! Знам, че е по-лесно да се каже отколкото да се направи, но после наистина ще ти олекне.
![]()
Няма да ти хареса какво ще напиша, feel free to ignore if it doesn`t fit in your universe.
Тва че сте от един клас не пречи, проблема ти е друг. Мислиш си че ако и споделиш и тя те отреже ще се озовеш в деветия кръг на ада и всеки път като се видите ще ти увеличават огъня около казана. А дефакто не е така. Това ще е просто едно отрязване и нищо повече. Нищо не се променя, никой нищо не губи. Спри да се филмираш от тая посока.
Друго - задължително и кажи че я харесваш при това скоро. Преди това обаче вземи се сближи с нея. Щото ако и го треснеш от нищото - ще те отреже 100 %.
Ако ще играеш кифла.. по добре не почвай нищо бтв.
"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
Dr. Gregory House
Въобще не ми е до това. Както казах, момичето е много разбрано и свястно, никога не би се опитала (ако не отговаря на чувствата ми) да направи ситуацията още по-неудобна. Още повече, че последният й любовен провал (ако мога така да се изразя) е именно заради несподелени чувства между нея и едно друго момче.
Близки сме доста с нея. Всеки ден се закачаме и смеем в училище, пишем си във ФБ до късно вечер.
Определено си мисля, че ме харесва (разбира се, тук може и да бъркам), но не съм сигурен дали и аз я харесвам, или просто не искам да съм сам, а да си намеря някого... Това е проблемът.
Последно редактирано от SayHello : 06-20-2012 на 16:39
Оакал си пейзажа много лошо авторе. Станал си приятелКА на таз девойка, освен ако късните ви разговори не включват разни целувки, прегръдки, интимности, еротики, намеци, завоалиран секс и т.н.
ти не те знам дали я харесваш, но това не е най-големия ти проблем.
Dr. Gregory House
И аз споделям мнението на валдес.
Защо си представяте нещата като.. харесвам я, как да й го кажа. Не й го казвай, показвай й го. Сближете се, прекарвайте повече време заедно извън училище, показвай близост и т.н. Няма нужда да й го натъртваш, щото то се подразбира. Не сте в 1ви клас за да питаш "искаш ли да станИм гажита ?"
Можеш да й го кажеш чак когато си прекарал някво време с нея насаме и виждаш, че и тя има интерес към теб.
Първоначално написано от antifashionshit
Никога не си намирай приятелка от училището ти или още повече да е от класа ти..
Като не си силен в чувствата не се натискай изобщо.
Oh but until then I got you
Baby I got you
Until you're used to my face
And my mystery fades
I got you
В никакъв случай не й излизай с тия номера: ама ние сме приятели, не искам да разваля приятелството ни, защото не съм сигурен какво искам....Много е дразнещо и изнервящо и ще й стане гадно 80% съм сигурна от такива обяснения на дълго и нашироко. Или й кажи: Да, искам те! или просто й кажи "не" и толкова, по-добре изчакай да разбереш какво искаш точно (въпреки че според мен трябва да действаш, живей за момента, щом и тя те харесва
виж какво ще се получи, пък, ако не - живи и здрави!) Но в никакъв случай не й започвай с тия простотии от типа приятели и други работи. "да" или "не" , това е!
![]()
Излизай с нея наляво-надясно. От време на време я стискай, мачкай, барай. По някое време я целуни. Прави каквото щеш, но само едно не прави - не се обяснявай с думи какво изпитваш. Имаш шанс да си цар на действието, но те са царе на чувствата и говоренето, така че, ако тръгнеш да играеш на тяхна територия, ще загубиш. Пък и как очакваш да имаш сигурни симпатии и чувства към човек, който не ти е до момента нищо повече от приятел? Тва става с времето. И стига си мисли колко би я наранил, ако еди-кво-си, щото със същия късмет може и тя теб да нарани.
Temet Nosce
벨야카
Добре, ти нищо ли не загря от написаното?
Абсолютно вярно. По-добре тя да се чувства несигурна в твое присъствие, да не е напълно наясно с намеренията и желанията ти, отколкото ти да си несигурен, обяснявайки й се в любов. Тъпотъпотъпо.
Не се обяснявай с думи, а с действия. Излизате (някъде вечер, че е по-лежерно), сядате на някоя пейка в парка с по един сладолед (примерно), почваш някви намеци да пускаш, гледаш я в очите, издебваш един от ония мълчаливи моменти и я целуваш.
И пак не е сигурно, че ще ти върже... обработи почвата добре. Излизайте няколко пъти, насаждай напрежение, пипай я тук-там (нямам предвид да си залепиш ръката на гърдите й), бъди сигурен, че е лапнала кукичката и тогава дърпай въдицата.
over 9000 friendzoned
Oh but until then I got you
Baby I got you
Until you're used to my face
And my mystery fades
I got you
Отрежи си ташаците... не заслужаваш помощ. И не питай защо.
Dr. Gregory House
Ти си избери дали да си внимателен и да чакаш да станеш абсолютно сигурен в чувствата си, преди да я налазваш, но ще ти дам един бонус съвет, че: 1. прекален светец и богу не е драг. 2. понякога от доброта адски много може да си изпатиш 3. със сигурност ще имаш успех с момичето, ако я караш да се чуди дали я харесваш или не.
да, флиртувай с нея, намеквай, показвай, че я харесваш. с думи не се обяснявай в никакъв случай. и гледай все пак и действията ти/чатовете ти да не са прекалено очевидни, че я харесваш. ще вземе да се почувства много сигурна.
да "сваляш" си е като игра на карти.. много умело трябва да вадиш козове, да атакуваш, да се оттегляш и т.н.
казано по-просто - Push-pull метод в умерени граници.
и поздравления, че искаш да си етичен и да се убедиш в чувствата си, за да не я нараниш. но не бъди сигурен, че това задължително си струва.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Реших се най-накрая тези дни да й разкрия чувствата си.
Ще видя да я издебна някъде насаме, но не знам как да подходя. Да й обясня какво чувствам, или направо да я целуна.![]()
Ще я придърпам насаме и ще я целуна. Реших се!![]()
Гледай да е с нейно съгласие...
Dr. Gregory House