- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Става нещо странно
Темата ми е напълно сериозна! Забелязвам, че това лято мухите сякаш са мутирали, когато ги убивам из под крилата им излизат малки буболечки, кафяви и бързо движещи се, умират много трудно. Изключено е да са ларви, по нищо не приличат. Притеснявам се, какви са тези неща, дали не разнасят инфекции и болести, опасни ли са за хората, имам чувството, че са плъзнали из цялата къща?! Забелязали ли сте подобно нещо и ако да, знаете ли какви са тези паразити?
Аз също съм забелязала това, но нямам никаква информация за тях ;\\
Л О К О П Л О В Д И В <3 Д Ж Ъ С Т И Н Б И Й Б Ъ Р <3
Сигурна ли си, че говориш за мухи?
Аз доста мухи убих до сега и от никоя не са изпълзявали такива гадинки.
И спря да се върти за миг земята..
^
И на мен не ми се е случвало.
Все пак е хубаво да попиташ някого, който е по-навътре в нещата. Поне аз нямам информация за такива мухи.
I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.
Wow .. creepy .. чак да изпълзяват?? Скоро не съм убивал ,но до сега такова нещо не съм виждал ..
Звучи доста гадно, не ми се е случвало да видя подобни.
иуу..звучи много гадно, и на мен не ми се е случвало до сега, а съм убила не малко мухи ..наистина ще е хубаво да попиташ някой, който е по-навътре в тези неща![]()
You believe, but what you see?
You receive, but what you give?
Звучи гадно,но на мен не ми се е случвало досега...е,вярно убила съм няколко мухи с вестници,ама не ми се е случвало да излизат такива гадинки...
Иначе си прав,че това лято мухите сякаш са мутирали... :X
Някои хора никога не се променят!
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥
Не ми се е случвало подобно неща, че чак ми е напълно странно да съществува подобно нещо.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
олеее знам кво ти е и аз днеска убих една буболечка на прозореца но беше много странна беше жълта имаше рогца и някъв миниятурен носорог и имаше много крака и не беше стоножка убивала съм стоножка на тази буболечка кръвта и беше синьо зелена
Аз май също съм срещнала някаква подобна буболечка ;xx
Понеделник беше и аз си лежа в леглото и разглеждам списанията за нещо интересно и изведнъж гледам някаква буболечка да лази по стената.Взех един голям вестник,хванах я и я хвърлих през терасата.На стената остана петно,някак си между синьо и зелено,беше жълт,ама от този цвят,дето е между жълто и оранжево и нямаше рогца...Приличаше на стоножка,ама не беше ;xx
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥
Аз пък да ви питам - на мен ли ми се стува или има нашествие на пеперуди?
Бе със сигурност не съм заблудена. Тука като излезеш не можеш да се отървеш от пеперуди, особено на площада. Влизаш в заведение - пеперуди даже вътре. В училище - познай! ПЕПЕРУДИ в коридора! :Д
О, а от хлебарки ми е писнало! Вкъщи преди никога не съм виждала, ама тая година направо луди станахме. И майка с какви ли препарати не се опита да ги отрови тия същества - няма умирачка, братче. Вече не искам да ставам до тоалетна вечерта. :Д
Бръмбарите са ужасни също, да. Супер мутирали са и ОГРОМНИ. Миналия ден седя на двора и нещо почна да шумоли зад един храст. Викам си котка ли е, какво е - супер шумно. След малко излезна един БРЪМБАР, пък шумеше за двеста.. И то със сууууупер здравата кора ( сори, не мога да се сетя за думата ;д ).
Има някакво нашествие на гадини.
не знам но тва лято има мн калинки и не са с нормални цветове зелено розово и не не съм делтонистка :Д
И аз като убия по-тлъста муха и от нея започват да излизат миниатюрни бели червейчета. И то много. Но е нормално, има ги във себе си, нещо като яйца, предполагам.
Ужас..за 1 път чувам :X
Взехме предпазни мерки и на всички тераси им сложихме комарници, сега съм много по-спокойна ;p
При нас в училище беше пълно с черни бръмбари. По коридорите, в стаите, в тоалетните, по стълбите.. Навсякъде се чернееше.
Снощи на терасата в тъмного котката се загледа в нещо и само секунда по-късно се чу супер силно тупване на плочките до мен. Едвам не влязох с вратата вътре. По-най-бързия начин затворих всички врати и прозорци и чак после като светнах лампата видях, че нещото което се приземи при нас е някаква огромна гадина, което лежеше по гръб и издаваше някакви пърхащи звуци.
Отделно, че в тоалетната пък се сблъсках с нещо като подскачащ паяк.
Не ми се мисли до края на лятото още с какво ще трябва да се запознавам от близо.
И спря да се върти за миг земята..
Ее, като видях заглавието, се зарадвах, че най- сетне ще си говорим за странни случки, дама Пика и т.н. А то било за няк'ви въшлясали буболечки ;(
always late but worth the wait!
Ъъх,някой може ли да ми обясни следната ситуация?Значи в хола окачихме перде,за да не влизат мухи и оси.Тъй като вратата на терасата е постоянно отворена(иначе у нас става 35 градуса) сме дръпнали пердето,за да не влизат мухи и оси.Вчера някаква странна оса(беше като обикновените,само дето имаше и леко неоново зелено по тялото) не знам как,ама беше влязла в хола и жужеше много силно.Вратата на терасата има една лека дупчица,правена от майсторите(така и не разбрах защо!) и осата понеже е малка се събира вътре и влиза.От време на време излиза,ама пак си влиза.Та когато излезе,залепих тиксо на дупката,ама осата(дори и в момента) пак се опитва да влезе.Защо? :O
Te amo mi vida.
Dulce Maria ♥
щото е тъпа и няма мозък да се сети, че ще залепне за тиксото най-много
аз убих 1 муха това лято и нямам наблюдения, но през май имаше страшно много пчели и оси при нас
и като съм алергична да видите каква паника като видех някоя
сега имаме комарници навсякъде и честно казано не съм забелязвала буби от доста време
имаше едни съвсеееееееееееееем, съвсем, съвсем мънинки на перваза,ама много-червени,малки и гадни , напръсках ги с един препарат и изчезнаха вовеки веков
едит: имаме мравки навсякъде по пода..хем чистим всеки ден, прахосмукачка, моп, препарат за такива гадини и няма махане..
Егати... Вие мразите буболечки и всички се изсипват при вас. Аз обичам буболечки (без комари и хлебарки) и това лято съм засякла само няколко пикливи бръмбара в София.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
Не съм забелязала подобни неща.
Тъпо ми се струва. И някак невъзможно.