.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 35
    Повече от фен Аватара на mechone

Проблем с приятеля ми

Здравейте ! От доста време се чудех дали да пиша тук или не, но най - после се реших. Надявам се да ми помогнете по един или друг начин. Такааа... С приятеля ми сме заедно вече 7 месеца. Много го обичам, той също постоянно ми го казва и показва, за това не се съмнявам в обичта му. Имам един проблем обаче... винаги когато се напием, примерно по някакви партита, купони, рождени дни или дори в тях, той започва да говори за чувствата си. Казва ми това, което всяко едно момиче иска да чуе от момчето до нея и това ме кара да полудявам от щастие. Никога обаче не е изразявал чувствата си на трезво, освен да ми каже "Обичам те" или "Целувам те, липсваш ми". Говорила съм с него на тази тема и той просто каза "Такъв съм си, надявам се да се променя с времето. Животът ме е научил така..." , след което отклони темата и започнахме да си говорим за друго. Това обаче не спира да ме мъчи от много, много време. Даже след този "разговор" вече спря да ми говори такива неща, дори когато е пиян.. Вчера направихме 7 месеца, а той дори не се сети ... Само 2 пъти е показвал, че се сеща коя дата е и то защото майка му му звъни по телефона и му казва "Абе е тука имате месечинка (или там квото е)" ... Не знам по какъв начин да говоря с него, как да му кажа всички тези неща, при положение, че предния път нямаше никакъв ефект. Как да разбера, че наистина му пука по дяволите, като с питане не става ?!

Мега фен Аватара на DarkTemplar
    Може би просто е по-сдържан или рутината постепенно е завладяла отношенията ви. Най-важното е любовта да се показва, а той предполагам го прави. Предполагам и прекарвате достатъчно време заедно. Не е нужно постоянно "да ти сваля звезди", а повярвай ми в един момент и това омръзва. Мисля, че "Обичам те" или "Целувам те, липсваш ми" са достатъчно красноречиви.

7 месеца не са малко време и предполагам си го опознала добре, така че ще трябва да подбереш най-подходящия момент и начин да обсъдите въпросните ти тревоги. Това колко често се сеща за месечинки и тем подобни зависи и от заетостта му - ако обичайният му график е натоварен, шансът от време на време да "изключва" за подобни неща е голям.
    Welcome to the Jungle...

От време на време, да, но постоянно някак си не ми се вижда много нормално. Прав си ,за тези 7 месеца направихме много неща! Запознахме родителите си, живеем заедно (ту в нас , ту в тях). Всички много ни се радват, роднините ни ни обожават, но не спирам да мисля за това, че може би още има чувства към бившата си приятелка и за това не говори за това което чувства на трезво! Предпочитам да не му ги бях казвала тия неща, за да мога да се радвам на нещата, които ми говори когато е пиян, щото както казах вече- това не се случва... Искам съвет, искам да знам по какъв начин да го провокирам най-после да си излее душата. Все пак аз не съм му само гадже, а и приятел......

Каква е историята с бившата му, я хвърли малко светлина?
    Welcome to the Jungle...

Били са 2 години заедно, даже заради нея той е живял в Чехия 1 година. Много я е обичал, тя го е скъсала, той е продължавал да я обича , тя не го е искала.....филми, не ми се говори особено за това, било преди 3-4 години...

Всеки си има подобни стари рани, но си ги къта дълбоко в себе си, така че да не пречат на настоящето му. А като мине достатъчно време и си открил подходящия човек, съвсем избледняват. В случая ми се струва, че е времето и разстоянието са достатъчен фактор, за да я чувстваш като някаква заплаха. Особено щом имате хармонична връзка и всеки ден сте заедно, грижите се един за друг и т.н.

Като цяло не виждам нищо лошо в сдържаността му и според мен типично по женски преувеличаваш проблема.

Да видим другите какво мислят по въпроса.
    Welcome to the Jungle...

Супер фен Аватара на Your.Passion
    Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
    Може би просто е по-сдържан или рутината постепенно е завладяла отношенията ви. Най-важното е любовта да се показва, а той предполагам го прави. Предполагам и прекарвате достатъчно време заедно. Не е нужно постоянно "да ти сваля звезди", а повярвай ми в един момент и това омръзва. Мисля, че "Обичам те" или "Целувам те, липсваш ми" са достатъчно красноречиви.

7 месеца не са малко време и предполагам си го опознала добре, така че ще трябва да подбереш най-подходящия момент и начин да обсъдите въпросните ти тревоги. Това колко често се сеща за месечинки и тем подобни зависи и от заетостта му - ако обичайният му график е натоварен, шансът от време на време да "изключва" за подобни неща е голям.
    И според мене е по-сдържан .

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    Съгласна съм с Темплъра. Преувеличаваш авторке. Не е нужно всеки ден да ти се обяснява в любов, да ти прави серенади под прозореца и да ти сваля звезди. Казваш че ти показва и казва обичта си, тогава какво повече искаш? Защо се затормозяваш с миналото му?

Мега фен Аватара на LadyDi
    Град
    Варна
    Не бива да очакваш от един мъж (може би момче в случая) романтични излияния и красноречия. Радвай се, че ти казва, че те обича и че е засвидетелствал връзката ви пред останалите.
    Някои и това не получават.

Edit: Нали знаеш приказката, че само малките деца и пияните казват истината. Аз бих била по-притеснена ако ми го говореше на трезво, а когато е пиян говори за бившата. Кахъриш се за абсолютни глупости.
    This world is spinning around me
    This world is spinning without me
    And every day sends future to past
    Every breath leaves me one less to my last

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    Съгласна съм с Темплъра. Преувеличаваш авторке. Не е нужно всеки ден да ти се обяснява в любов, да ти прави серенади под прозореца и да ти сваля звезди. Казваш че ти показва и казва обичта си, тогава какво повече искаш? Защо се затормозяваш с миналото му?
    + 1
    10 БУКВИ

ами не е момче, на 28 е Просто усещам, че нещо ми липсва, аз също не искам да се тормозя, но е по-силно от мен за жалост..

Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от mechone Виж мнението
    ами не е момче, на 28 е Просто усещам, че нещо ми липсва, аз също не искам да се тормозя, но е по-силно от мен за жалост..
    Да, нарича се егоизъм. Искаш да си центъра на вселената му, а не виждаш, че мястото ти е точно там, където трябва да бъде.
    Тормози се, каквото и да ти кажем, няма да можем да ти помогнем.

Не мисля, че е егоизъм, по - скоро необходимост. Как според теб да се чувствам , когато не знам какво изпитва човекът до мен ?!

Град
    София, България
    той също постоянно ми го казва и показва, за това не се съмнявам в обичта му.
    Как според теб да се чувствам , когато не знам какво изпитва човекът до мен ?!

Я пак?! Нещо си противоречиш.

знам , че ме обича, или поне така мисля, но не съм напълно убедена какво ИЗПИТВА и ИСКА !

Град
    София, България
    Абе, и ти се чудиш какво да измислиш. Не се затормозявай с глупости.

anonymous708973
    Guest
    Никога обаче не е изразявал чувствата си на трезво, освен да ми каже "Обичам те" или "Целувам те, липсваш ми".
    Ти сериозна ли си?
    Я пак си прочети написаното. Сонет ли искаш да ти напише?

Град
    Варна
    Не мисля, че е егоизъм, по - скоро необходимост. Как според теб да се чувствам , когато не знам какво изпитва човекът до мен ?!
    Прекомерната необходимост също е егоизъм.
    Проблемът не е, че НЕ ЗНАЕШ какво изпитва към теб, а че не удовлетворява желанието ти да го чуваш непрекъснато.

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Ти сериозна ли си?
    Я пак си прочети написаното. Сонет ли искаш да ти напише?
    Не писах тук, за да получавам нападки, просто казах какво ми е, не е нужно да ми се нахвърляш като хиена на мърша!

Цитирай Първоначално написано от LadyDi Виж мнението
    Прекомерната необходимост също е егоизъм.
    Проблемът не е, че НЕ ЗНАЕШ какво изпитва към теб, а че не удовлетворява желанието ти да го чуваш непрекъснато.
    Може и така да е, просто едно "Обичам те" не е като "Искам да прекарам живота си с теб" и т.н и т.н... Преди ми говореше такива неща, затова си мисля, че вече нещата са започнали да куцат и просто поисках съвет какво да направя... вие ме изядохте

Град
    Варна
    Не сме те изяли. Искахме да ти покажем, че отстрани това вайкане изглежда смешно.
    С теб ли е? С теб е.
    Доказва ли ти, че те обича? Доказва ти.
    Е, не може да очакваш нон-стоп да ти повтаря, че си незаменима, единствена, най-прекрасна и божествена.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Недей да го взимаш толкова навътре.
    Радвай се, че нямате проблеми вместо да си измисляш такива.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Не се вкопчвай в него, защото бързо ще се изморите от това. Сигурно е, че те обича и не е нужно постоянно да ти го напомня.

Мерси на всички за съветите, но просто съм си такава, винаги трябва да има нещо, за което да мисля и да се притеснявам.. Никога не може всичко да ми е наред, такава съм си просто. Искам да се променя, но тези терзания са по-силни от мен и колкото и да се опитвам да не мисля за глупости-неизбежно е.

П.с: Явно е значи , че това е поредната простотия, заради която се тормозя.....

Сама си го правиш и като гледам каквото и да ти кажем, няма да те успокои. Цени това, което имаш, защото ако продължаваш с недоволството и го изгубиш, ще страдаш ужасно много.
    Welcome to the Jungle...

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Преувеличаваш. Наистина преувеличаваш.

И си противоречиш.

Нали твърдиш, че те обича - казва и доказва го по много начини, тогава какъв ти е проблема? А, да, не си в центъра на вселената му и не удовлетворява това ти желание , именно да ти казва всичко това непрекъснато. Сдържан си е и това наистина е по - добре.

Едно "Обичам те" значи много повече от каквито и да е приказки. И нали си чувала, че "пияни устни изричат трезвени желания" ? Спри да се тормозиш с неговото минало и да си създаваш излишни проблеми, при условие, че всичко е наред.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си