Представляват малки "частици" или по големи обекти плуващи вътре в гела който изпълва очната ябълка.
Преди почити два месеца ми се появиха и в двете очи и от тогава направо не мога да си намеря място от нерви. При мене представляват няколко по големи непрозрачни обекта който плуват почити през центъра на зренито ми, както и мъгла от по малки частички (като мътна вода). Когато си движа очите, те се движат все едно плуват в течност, а като спра движението по големите се утаяват надолу. На горе от всичко мъглата от по ситни частички се появи по късно и имам чувството че се увеличава и става все по плътна. Направо ще полудея !!!. Ходих 100 пъти при офталмолози, и всичките, след прегледа викат "Няма ти нищо, ще свикнеш", а като ги питам "Как така ще свикна като ми плуват директно пред погледа и закриват всичко зад тях", само вдигат рамене. Някои от тях реагират даже с досада че ги безпокоиш за такава "глупост".
Искам да попитам някой друг има ли? Как се е справил с тях? Увеличили ли са му се? Ако може да препоръчате и добър офталмолог. Мерси.