.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 59 от общо 59
    Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Уф. Никой не говори за по-сладки. Любимото ми животно е тарантула, тъй че не съм типа хора, които пъшкат по пухкави зайчета. Както и да е. Остават ми няколко часа до най-големия ми и гаден изпит тая сесия. Ще си продължим спора (поне откъм мои коментари) утре вечер.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Banned Мега фен
    ДоОбре , пожелават ти да се справиш добре на изпита
    Доколкото за темата мисля, че се отдалечихме , но до някоя степен съм съгласен и с теб и със щруди ,защото всяко живо същество е създадено за да живее на този свят

Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    Аз съм малко раздвоена по въпроса, защото от една страна за мен стрелбата е едно от най-страхотните и любими неща, но пък от друга мога да мина за приятел на животните, защото не ги ям и не нося кожи. Ако е просто хоби ловът е супер неандерталско нещо в 21 век, има стрелбища, мишени и какви ли не други варианти. Единствено приемам, когато го правят социално слаби, за да нахранят семействата си, защото нямат друга алтернатива. Иначе не.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от choparkopar Виж мнението
    Аз съм малко раздвоена по въпроса, защото от една страна за мен стрелбата е едно от най-страхотните и любими неща, но пък от друга мога да мина за приятел на животните, защото не ги ям и не нося кожи. Ако е просто хоби ловът е супер неандерталско нещо в 21 век, има стрелбища, мишени и какви ли не други варианти. Единствено приемам, когато го правят социално слаби, за да нахранят семействата си, защото нямат друга алтернатива. Иначе не.
    Ако се разровиш из коментарите ще разбереш ,че лова не е избиване на ярост и комплекси

четете малко де
    стрелбата е съвсем различно

Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    Ами тогава какво е? Като изключим "за храна". Ловът развива прецизността, търпението, разработването на стратегии, което не е лошо, но може да стане по много други начини и без излишни жертви.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от choparkopar Виж мнението
    Ами тогава какво е? Като изключим "за храна". Ловът развива прецизността, търпението, разработването на стратегии, което не е лошо, но може да стане по много други начини и без излишни жертви.
    ми и няма да го разбереш , опитах се да разясня ,но е невъзможно

Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от SisiStrange Виж мнението
    Значи започнахме от: Ама нея я боли, милата рибка.
    Като стане ясно, че не я боли: Ама какво като не я боли, милата рибка.

Нали именно затова говорим? Че не е някое друго животно.

Ти вегетарианка ли си? Защото, ако не си, тогава твоето е в пъти по-лицемерно. Аз си казвам с чиста съвест, че не приемам риболова за кой знае какво, но ловът не ми е по-силите чисто психически. С личното ми мнение, с моите познания над мен. Ти седиш от толкова време да обясняваш как се чувствали, колко нещастни били, как са живинка и тн, но в същото време няма да откажеш цаца с бира и същевременно напук на тези ти чувства към рибите, не приемаш риболовът за нещо лошо, а не ти харесва идеята някой да е съгласен с него, но не и с лова.

Последно? Значи хем са мили, хем са изтормозени, хем обаче няма лошо да се ловят стига да нямаш против ловенето и на по-голям дивеч. Нищо лично и аз, но ми се види, че ти е скучно и се чудиш за какво да спориш.

loveca77, няма лошо да се гледа, ако им се осигуряват свястни условия. Повечето хора просто ги слагат в аквариум или си взимат видове, за които не могат да осигурят среда. Сега примерно си гледам трихогастери и си имат терморегулатор с нагласена нужна температура и филтър да пречиства водата.
    Всъщност бих и отказвам цаца с бира. Не ям риба. ; )
    И не е нужно да украсяваш думите ми.

А тук:
    "Като стане ясно, че не я боли: Ама какво като не я боли, милата рибка."

поне да беше довършила това, което казах. = ) Или явно изобщо не си ме разбрала. Да. Какво като не я боли? => ПАК не хубаво да си я закачиш на куката и след това да я пуснеш ей така заради идеята.
    Колко пъти да кажа, че не съм против и двете, а съм против глупавите ви сравнения? Лова и риболова са на едно ниво. И в двата случая убиваш животно. Тъпо е да ти е жал за зайците и другите горски обитатели, ама да не ти е жал за рибите.
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Според мен е тъпо някой да налага за какво трябва да му е жал на друг човек. Има милион хора, които мразят паяци и ги размазват с първия чехъл, а на мен ми е жал, защото харесвам членестоногото. Това прави ли ги по-лоши хора, защото не чувстват същото, което и аз? Едва ли. Харесвам и змиите, стоножките, плужеците и още много животни, които редовно биват смачквани или прерязвани на две. Ами, случва се. Разни хора, разни идеали.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Доставя ми огромно удоволствие да хода за риба дори и да не хвана нищо, но ако хвана си го изчиствам,пържа и ям с наслада.Гледам си риби в аквариум и не ми е някво гадно да ловя и ям риба

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си