.

Виж резултатите на анкетата: Атеист/Агностик ли сте?

Гласували
36. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

28 77,78%
  • Не

8 22,22%
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 56 от общо 56
    Супер фен Аватара на Incadeptus
    може да имам мулти-мулти вселена ;д но нещо,някакво странни чувство ме кара да мисля,че наистина сме едни проекции "затворени" като в капан от някой,който може никога да не разберем кой е ;д

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Напълно е логично, даже точно теориите споменати в окултните/духовни книги се връзват донякъде със струнната теория, естествено всичко това е крайно абстрактно, само че там става въпрос за духа, че се намира в няколко свята едновременно(нематериални, и там също има няколко теории но във всичките световете са 7, като нашата най-материална Вселена е последната, в християнството останалите са символизирани с думата "небе"), а не че има такива като нашата паралелни вселени. Това е само малка част от научните и духовни метафизични теории, и много други също се припокриват.
    Именно тия книги казват, че отвъд атомите има по-фини частици, които формират другите светове, въобще и те са сложни теории, но това пак казвам не е наука и целта там е духовно развитие, но даже не противоречат на науката, а тя сякаш се доближава и напомня за някой от тях.
    В християнството са намекнати все същите неща(все пак истината е 1 и навскякъде е спомената просто различни думи), естествено не са казани буквално, но то не се занимава със странични въпроси ами само с духовното развитие тук и сега.
    Някой тука питаше как се прави астрално пътуване(извън тялото), ако вярвате че е възможно, то хората които съответно са го правили и книгите казват, че пространство-време няма "на оня свят", а само тук, така че и то не е най-голямата мистерия.
    В свят, в който си само с душата си, пътуваш с мислите си и въобще е нещо като на сън, само че по-реално и от реалността тук(само че съня е плод на въображението и подсъзнанието, а там на по-висше съзнание).
    Последно редактирано от Nam3less3 : 08-20-2012 на 19:55
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    julian8787, чела съм Холографската Вселена, много интересна книга, но очаквам първо учените да докажат, че това е така, все пак работят по създаването на апарат който ще покаже холограма ли е Вселената или не. И е доста вероятно да е. Далтонизмът, обаче е дефект в зрението, лудостта също е вид дефект, понякога съпроводена с промени в химията на самия мозък. Тук стигаме до това 'Кое е нормално и кое не ?'. Ако масата хора виждат едно и също, значи това е нормално. Мозъкът ни е приспособен да вижда нещата по такъв начин, сякаш Вселената сама е решила да бъде така. Така е най-лесно да изживеем живота си и да се приспособим към околната среда. Ако всички бяхме далтонисти щяхме да възпрем еволюцията си и да се самоунищожим, всъщност цветното виждане е в следствие на нуждата да се различават зрелите плодове от незрелите. Така че мен реалността е тази която не е променлива, примерно математиката е математика навсякъде във Вселената и нейните правила важат навсякъде. Не съм много убедена, че човек може да погледне на Вселената обективно, но ако разглеждаме един кръг, кръгът си е кръг, а квадратът - квадрат. Те са константни. Константите не пречат на Вселената да бъде илюзорна или холографска, различните възприятия не променят това.
    Учената си ти! С женската си интуиция и шестото си чувство! Ще пиша утре и ще се постарая да ти отговоря. Според разбиранията си. Сега съм с приятелката си.

До скоро!

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Учена...да бе да. Само се залъгвам тука, че знам тайните на Вселената .

Nam3less3, ама какви са тези духовни и окултни книги ? Окултизмът е в голям разрез с християнството. Имам нужда от библейски цитат който да потвърди теорията за Мултивселената, примерно.

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing Виж мнението
    Учена...да бе да. Само се залъгвам тука, че знам тайните на Вселената .

Nam3less3, ама какви са тези духовни и окултни книги ? Окултизмът е в голям разрез с християнството. Имам нужда от библейски цитат който да потвърди теорията за Мултивселената, примерно.
    Не е в разрез заради знанието(друг е въпроса че учи на нехристиянски практики, а и част от това знание е подходяща само за доста напреднали християни, а и изобщо то не е необходимо освен ако няма да ставаш окултист), разрез е заради това, че поема хората по кривия път примерно, но тези термини са за вярващите по принцип.
    "Мултивселена (също така мегавселена) е хипотетичното множество от всички възможни реално съществуващи паралелни вселени (включително и нашата), които взети заедно, съдържат всичко, което съществува - пространство, време, всички форми на материя, енергия, импулс и физичните закони и константи, които са в сила в тях." - научна дефиниция.
    Така, в религията и духовните учения има Бог, има душа която продължада да съществува след смъртта, съответно трябва да има и някаква "Вселена" в която да(да речем да съществуват) духовете. Може и да са много, т.е. всичко съществуващо с изключение на тази Вселена в която сме в момента. Естествено там пространост, време и материя ще са съвсем друго нещо. Навсякъде където са споменати тия духовни светове/измерения/паралели/вселени пише, че се делят най-вече на 7 различни(границата между тях не е формална ами е въпрос на съзнание, по-напредналите имат достъп до по-висшите светове).
    В библията все го има любимия цитат на толкова много хора за небето, ами не става въпрос за горе на небето, ами именно за нещо такова, много цитати има, имат си и професионално християнско тълкуване, чети и това ще ти стане последния въпрос щото има доста по-интересни неща, просто е по-слабо загатнато защото християнството не се занимава с такива странични въпроси.
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Супер фен Аватара на Incadeptus
    пфффффффф,аз питах за астралната проекция,за някои неща съм съгласен с теб нямащ име човеко ;д rebirthing,nam3less3 не се залъгвате знаете доста неща ;д julian забавлявайте се абе аз имам един въпрос само.Кой е построил Стоунхейндж? ;д и още един ама както и да е ;д та вие какво мислите за Стоунхейндж? ;д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си