.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Тема: Одисей

Град
    Варна

Одисей

Въпросът ми е относно книгата ''Одисей'' на Джеймс Джойс. Тъй като мненията на читателите и на критиците се различават много, реших да питам тук, тъй като искам да я прочета, но 60 лева не са малко пари за книга. Имам прилично количество познати, които са я чели (всичките над 30 г.), но нито един не я е чел цялата. Ако сте я чели, споделете, защо е това разделение в мненията? Между шедьовър и мъчение разликата не е малка, но става ли въпрос за една и съща книга, която е изключително дълга и скъпа, все трябва да има логично обяснение.
    ПС: Запознат съм с начина, по който е написана, за какво става въпрос и т.н..
    ПС 2: Има ли човек от Варна, който желае да се раздели с нея?
    God must love the common man, he made so many of them. ~ Abraham Lincoln

http://www.last.fm/user/SolemnJudgment - чартовете ми -_-

Мега фен Аватара на ledenakrasota
    Град
    София :)
    Цитирай Първоначално написано от Linoge Виж мнението
    Въпросът ми е относно книгата ''Одисей'' на Джеймс Джойс. Тъй като мненията на читателите и на критиците се различават много, реших да питам тук, тъй като искам да я прочета, но 60 лева не са малко пари за книга. Имам прилично количество познати, които са я чели (всичките над 30 г.), но нито един не я е чел цялата. Ако сте я чели, споделете, защо е това разделение в мненията? Между шедьовър и мъчение разликата не е малка, но става ли въпрос за една и съща книга, която е изключително дълга и скъпа, все трябва да има логично обяснение.
    ПС: Запознат съм с начина, по който е написана, за какво става въпрос и т.н..
    ПС 2: Има ли човек от Варна, който желае да се раздели с нея?
    Надали ще бъде проблем на "количеството jти познати" да ти услужат с книгата. Защо да даваш парички? Или просто я вземи от някоя библиотека.
    "Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте

"Scio me nihil scire" - Сократ

Град
    Варна
    Всички са се отървали от нея, иначе и без пари щяха да ми я дадат! Питал съм вече.

Супер фен Аватара на Jaune
    защо не си я вземеш от библиотеката?

Град
    Варна
    Виждам, че хората са се избили да я четат тази книга, затова и надали ще получа отговор по въпроса със съдържанието. Книга, чието първо издание в България е от 2003 - 2005 (?) - 50 лв, а второто е от 2008 (?) -60, има минимален шанс да се намери в библиотека. Проверявал съм. Най-малкото, страшно луксозни издания са и двете, с твърди корици. Ако човек е дал 50 - 60 лева за книга, последното нещо, което ще иска, ще е да я даде без пари.

Супер фен Аватара на Jaune
    добре де, добре. действително я няма дори в столична, макар че проверих. е, има я на руски
    аз пък не мога да разбера след като никой не би я дал безплатно, защо всичките ти приятели, които са си я купували някога, вече я нямат. нима всички са я продали?
    след като толкова те интересува, просто си я купи. това е книга. и е всепризната класика. не си даваш парите на вятъра със сигурност

Град
    Варна
    Всички са се отървали от нея отдавна. Продали са я по антиквариати. Основният проблем тук не е свързан с придобиването на ''Одисей''. Проблемът произлиза от разликата в мненията, която е ''Всепризната класика'' (от критици) и пълен боклук (от обикновени читатели). Самият Хорхе Букай, който пише предговор към нея, твърди, че не я е чел цялата.
    Тук има и един друг проблем: Аз казах познати - не приятели. Казах ''прилично количество'' - говоря за 4-5 души, всичките над 30г.. Това не е Толкин, Кинг, Патерсън или шибаната Стефъни Майър, че да е четена от всеки или почти всеки? Мисля си, че под ''прилично количество'' (4-5, което за ''Одисей'' е адски много), положително си разбрал/а доста повече хора, предполагам.
    Предполагам обаче, че няма да получа отговор от човек, който е направил опит да я прочете.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си