Реплика НЕ си купувай, ако ще го взимаш като основен телефон, в смисъл ако търсиш нещо качествено. Репликите са направени само ВЪНШНО да изглеждат еднакво с оригинала, като дори там само при пипането разбираш що за боклук е. Да не говорим за 'софтуера им', работи се с тях като тамагочитата преди 10 година. Гола вода.

иначе аз си взех да пробвам една 'реплика', ама то не е точно реплика, а телефон с 4 сим карти работещи едновременно, просто изглежда като блекбъри и едни от моделите на Нокиа. Китайски, без марка, без гаранция - нов. Доволен съм много от тая гледна точка, че си работи, има си блутуут за хендсфиито ми, телевизийка ала-бала, но го ползвам щото ми е удобен за четирите ми номера. Иначе няма грам екстра, менюто му е като на тамагочи, батерията е стандартна нокия, но издържа само няколко часа ако говориш активно през блутуут или едвам един ден ако не си го включил (но пък иаз говоря в часове дневно и си го зареждам в колите).

Та, реплика по-скоро НЕ си взимай, освен ако не ти трябва с някаква много конкретна цел, която не е като твойта - само за да изглежда като оригиниала. Ще се разочароваш от цялостната му употреба.