.
Отговор в тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 86
    Мега фен
    Град
    <3
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    http://i.imgur.com/b1PD0.jpg
    http://i.imgur.com/pQ4bS.jpg

Ето. Първата е правена през деня, втората сега през ноща.
    ; (
    4XCOKИ
    Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
    Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Ако след някой и друг месец заявят, че искат да строят хотели или нещо от тоя десен там, аз лично ще пробвам да сформирам протест. Това ще е като самопризнание, че са я запалили.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Супер фен Аватара на JagAlskarDig
    Само погледнете на какъв разказ от доброволец се натъкнах: http://www.cross.bg/1312260
    „Зрелост, това е способността да осъзнаваш предела на своите възможности."

Супер фен Аватара на scrooper
    Значи всичко се изясни.
    Хеликоптерите са за публично залъгване, че "се прави всичко възможно". А местността така като гледам е перфектна за бъдеща ски писта и хотелски комплекс.
    Не не не, това е толкова долно!
    always late but worth the wait!

Супер фен Аватара на shmatarok
    Потресена съм. Тая скапана държава няма да се оправи. :/
    Жалко, много жалко....

Цитирай Първоначално написано от iziskanmladej88 Виж мнението
    от Панчарево, цял живот съм живял тук и от малък обикалям близките балкани на шир и на длъж едни от най-прекрасните хора, които познавам, са от Бистрица м/удругото
    а в момента, гледайки пожара от балкона, ме побиват тръпки като си помисля какво може да стане ако наистина единствената надежда е след седмица да (!) завали дъжд. Боже опази...
    Значи сме съседи. Дано по-скоро увладеят ситуацията, а не Бойко да обяснява, че са взети мерки, защото не са и Витоша гори...
    Последно редактирано от extreme16 : 07-03-2012 на 17:33

Това е гавра с населението. Отказана е помощ от израелски и македонски самолети, втф?!
    Гавра е, че са викнали доброволците, защото така само са се потвърдили съмненията, че всичко е нагласено.
    Освен горната история, сега 1 позната ми се оплака, че ги викнали в 5:00 (други доброволци), занимавали ги с някакво "обучение", чели им правила за безопасност и след като това било заснето, им казали да си ходят. Да видим ще има ли толкова нагла медия да излъчи тази нескопосана ПР- сцена.

Супер фен Аватара на Supermassive____
    Жалка картинка сме.. Стадо,както казваше на времето в скечовете си Шкумбата,"козе,овце,пръчове ,кочове" и т.н. Само да вметна,че преди доста време имахме(сме имали)стабилна ескадрила от най-добрите пожарогасителни самолети в света - PZL-Mielec M-18 Dromader,които бяха "бракувани" по бързата процедура,след което разпродадени.. Като пиша това си давам сметка,че заслужаваме всичко,което ни се случва след като оставяме възможноста на шепа хора безнаказано да си играят с живота ни.

Banned Мега фен
    Смятайте - до столицата на България!
    В тайгата и сибир никой не гаси избухналия пожар , а го оставят
    Тука е почти същото, само че го правят умишлено , а после следва мащабно строителство

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Ами аз съм сериозна за протеста. Ако тръгнат да строят нещо. Това е вече мега наглост.

И защо, за Бога, не приемат помощ от Израел? Ми хората са предложили, не искат заплащане. Нашите и без това не се справят... Ми за пари е, естествено. Иначе няма логика да отказват помощ.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Повече от фен
    Цитирай Първоначално написано от JagAlskarDig Виж мнението
    Само погледнете на какъв разказ от доброволец се натъкнах: http://www.cross.bg/1312260
    Четох го това, напълно се препокрива с впечатленията ми от днес. Работата е такава, че доброволците правят всичко по силите си, а пожарникарите, горските и дори военние се скатават по всевъзможни начини. Кой и от къде диктува това - всички можем да се досетим. Организацията е изключително слаба, най-вече заради голямата бюрокрация. Медийте изключително много изопачават информацията, и това което пишат няма почти нищо общо с реалната картинка. Само вижте коментара на боко свинята, аз лично останах безмълвен: "Благодаря на доброволците, не заради това, че толкова е ценен трудът им, тъй като имаме прекрасни пожарникари, които са с огромен опит, не само в България, а и в Израел, и в Русия, а заради това, че те са съпричастни и толкова много хора искат да помогнат в погасяването на пожара." Изводите си правете сами...

Жалко, много жалко приятели. Но това е реалността, хората са го казали: прост народ - слаба държава.

пп. extreme16 виж си личните
    Последно редактирано от iziskanmladej88 : 07-03-2012 на 20:30

Мега фен Аватара на DisappointedDreamer
    Град
    София, България
    И аз съм за протеста.

Досега наблюдавахме пожара с майка, като любители на картина. Оф. Продължава да гори, по-голяма площ, вече на 150 декара, и е ужасно. Майка подхвърли идеята че няма да строят хотели и т.н., а може би писта, защото мястото е идеално за нея. Офф. Лошото е че духа вятър, пожара ще се разпространи. Димът от него вече се усеща в селото.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 07-03-2012 на 19:22

Хм, май са 250 декара...

Цитирай Първоначално написано от scrooper Виж мнението
    Хм, май са 250 декара...
    По телевизията явно преразказват "Лъжливото овчарче", версия 2012 г. - били 50 декара, "САМО" !

speechless :/
    Всеки път когато си отворя устата чувам някой идиот да говори.

Голям фен Аватара на smilelady
    Цитирай Първоначално написано от DisappointedDreamer Виж мнението
    http://i.imgur.com/b1PD0.jpg
    http://i.imgur.com/pQ4bS.jpg

Ето. Първата е правена през деня, втората сега през ноща.
    Втората снимка ме потресе..
    Браво, браво... Изгоря ни и Витоша..
    I'm not afraid of anything
    I just need to know that i can breathe...

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Цялото впечатление, което се създава е, че или някой не иска този пожар да бъде изгасен или Цвъки (той ръководи операцията) е пълен идиот. Най-вероятно е да се окажат и двете неща.

Град
    София, България
    http://www.cross.bg/1312260

Разказ на който попаднах. В него ясно се казва, че група от пожарникари (41 човека) са могли да загасят пожара. Но, някой НЕ е искал той да бъде потушен.

Супер фен Аватара на ADMIRALKA14
    Град
    На границата между реалността и непостижимото!
    дека е великият пожарникар (Бойко)? Да не свършиха лентите за рязане..пф.
    "As every cat owner knows, nobody owns a cat" - Ellen Perry Berkeley

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Ако някой ми беше казал, че жена ми и любовницата ще се засекат в тийнпроблем, щях да загина от смях. Сега малко се понааках ;(

Сега гледах новините по Нова. Главният клоун, който говореше каза, че били останали само 200 метра горящи земи, които не били под техен контрол. Но забележи - можело да отнеме от 1 до 5 дни за пълното потушаване. Как става този номер - от вчера/снощи до днес на обяд от 200/250 декара до 200 метра, но тях може да ги гасят още няколко дни. Баща ми каза, че преди време този същият преди години бил наказван за различни нарушения по време на служба и некомпетентност. Изобщо по всички разкази/наблюдения на потребители от форума, доброволци и официалните изявления по телевизията си личи, колко е "случайно" всичко.

Какво още открих: Кадрите показват първите минути от възникването на пожара на "Бистришко бранище" в неделя.

Туристите, направили снимките, се движели по пътеката от хижа "Алеко" към Бистрица.

http://www.dnes.bg/sofia/2012/07/04/...-snimki.162926 Източникът с цялата статия !

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от scrooper Виж мнението
    ...
    Втора нощ се виждат пламъци отдалече.
    И виновните ще горят в ада, но това няма да спаси планината.
    Мене ме издразни, когато съобщиха по новините, че 2 хеликоптера гасят, а трети е на оглед. Какъв ти оглед?! В такива ситуации трябва да се впрегнат всички средства в овладяване на положението. Да са си правили огледа преди пожара.
    Ох хора, това червено "сияние" не е на добре. Не вярвах в края на света, но ако това не го овладеят скоро... :Х
    Стискам палци на всички, които гасят!
    Червено сияние !?!?!? К'во?!

Супер фен
    Ние сме от София много близо до центъра и от хола има гледка към Витоша.Целият пожар се вижда, а на 1 - ви юли не се виждаше.Става все по - голям и по - голям с всеки изминал ден, ужасно гадно е, не мога да го гледам.Ужас ! Кой би издържал на гледката как изгарят тези дървета, които са растяли някои много повече години, отколкото един човек може да живее, примерно век...После кой ще сади дървета ? Някой горе беше пратил история на един от доброволците...потресена съм.Без КОМЕНТАР !

Град
    София, България
    Добро утро. Питаш ли се на нас какво ни е в Бистрица? Пожарникари, линейки, полицейски коли, багери, пожарникарски коли, някакъв ужас е. А хеликоптрите ми кръжат ТОЧНО над главата. Може да помахам на пилота, и той ще ми махне обратно. Ужасно е.

https://plus.google.com/photos/11666...37927267677601
    Снимки от гасенето на пожара днес.
    Последно редактирано от DisappointedDreamer : 07-04-2012 на 15:15

Как вървят нещата?

Оф... като чета тази тема ме хваща такъв яд, такова разочарование ... в каква държава живеем, и тея хора колко са безскрупулни, долни, нямат сърце, нямат съвест. За печалба са готови да направят такова зверство, такова оскверняване на природата! И на мен, бтв, един познат ми каза, че отишъл за доброволец и не го пуснали. Всичко е един шибан цирк... Много тъжен и трагичен, обаче...
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Мега фен Аватара на koshtramba
    Опитвам се да не се ядосвам, макар, че отвътре ме изяжда.
    Чела съм, че в Колорадо/Калифорния пожарите са ежедневие, дори са полезни. Някой иглолистни дървета не могат да пуснат семата от шишарките си, без пожар. Сами се палят и сами гасят, то си е природа.
    Не знам дали палежът е умишлен (има логика да е така), но знам със сигурност, че негасенето му е УМИШЛЕНО.
    Един приятел разправяше снощи, че познавал горски и те му казали, че всичко е нагласено, в полза на нечии тлъсти интереси.
    Това е. Нищо не можем да направим.

Едит : Една интересна статиика по случая :

http://www.dnevnik.bg/zelen/resursi/...a_kak_da_se_e/

Ето как изглеждаше пожарът снощи, към 1:30 от мястото, където аз живея.

Последно редактирано от koshtramba : 07-04-2012 на 16:58
    Пази моториста !!!

Моля те, не карай кола, ако ти е трудно и не забравяй, че огледалата не са аксесоар. Ние сме на пътя и не сме невидими. Благодаря ти.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си