Не е по невнимание. Живея в Бистрица, видяхме че планината гори, звъннахме на пожарната, те помислиха че се бъзикаме. А сега, вече 2 дена не може да се справят с него. Той се разпространява и в момента е 5 пъти по-голям от колкото вчера. Пламъците ясно се виждат. Ужасно е. В началото пратиха 2 военни хеликоптера, които с вода от Панчаресвкото езеро се опитаха да потушат пожара, но не успяха. В момента тези хеликоптри ги няма, а днес кръжеше някакъв дребен на някаква частна фирма. Какво е това безобразия? И ще ми обясняват, че нямало да искат помощ от други държави. Е, какво? Да паднем всички на колене да се помолим на дедо Господ за дъждец?
Има доброволци, но те няма как да стигнат до мястото пеша. Използват мотори и коне, но се стига само до някъде. Безполезни са. В момента ги забраниха, тъй като се опасяват за живота им. Пожара е умишлено подпален не заради хотелски вериги (макар че няма да се учудя), а заради дървения материал, който после се продава.
Ужасно ми е гадно. Тук съм израснала, наполовина бистричанка съм, Витоша отлично и най-хубаво се вижда от вкъщи, а то какво стана. Всяка сутрин ходихме на походи в планината, беше прекрасно. А сега... Изгориха я.