- Форум
- По малко от всичко
- Кофата
- Форумни сладкари
понеже така и не научих глупавата рецепта за обикновен кекс нека кажа с какво разполагам, а вие да ми кажете как да го оползотворя:
кисело мляко
брашно
захар
яйца
сода
100 гр тъмен шоколад
нещо като какао
и разни други подправки
смисъл, само мерки ми трябват и евентуално какво да правя с шоколада :Д
така де, как да го вкарам в цялата смес
Бъркаш 1 яйце със чаша прясно мляко или вода. отделно бъркаш 3 лъжици кисело мляко със сода и смесваш нещата от 2те купи в 1 и бъркаш. После слагаш ръжено и обикновено брашно, но може и само обикновено и бъркаш докато стане хомогенна смес сравнително гъста. Слагаш на тигана масло иправиш палачинки. С тъмния шоколад ще стане excellent![]()
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
да жалко че нямам половината продукти
написала съм с какво разполагам :Д
Е какво нямаш?
Вода, яйце, кисело мляко,сода, брашно ! Всичко имаш. Масло ако нямаш става и с олио въпреки че не са толкова вкусни.
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Чаша мляко, 2-3 яйца, 2 чаши брашно, чаша захар, половин чаша олио, малко сода в киселото мляко, шоколадът на водна баня, миксираш първо яйцата със захарта, ако искаш да ти е по-пуфкаф - отделно жълтъци и белтъци с малко захар, добавяш сичко и миксираш, печеш на умерена фурна (150 градуса); опс, шоколадът или го добавяш вътре (ма му ръгни малко прясно мляко, да стане като крем), или си направи заливка за отгоре. Като свършиш ми носиш половината кекс![]()
Нямам прясно мляко и ръжено брашно.
Пък и искам кекс, палачинките друг ден ще ги усъвършенствам.
става и с маргарин, а става и без мазнина, но с повече мляко, пълномаслено![]()
И защо на 150? Няма ли да изсъхне?
евоче, на 150 градуса се пече, за да се изпече равномерно и отвътре. Няма да изсъхне. Ако го печеш на повече, отгоре може да изгори, а отвътре да остане недопечено![]()
Meh, малко повечко занимавка е.
После ще го правя.
И не желая да заливам нищо, ще видя вътре как ще се намести, пък каквото стане.
защо не направиш една голяма баница и не ни викнеш тук, даващите акъл, на банкет? хихихи![]()
ох баницааа
тази седмица мисля да ми е за готвене.
За какво не ти се доверявам?
Виж че ще го направя :/
ама да е топла. Аз и аз обичам да готвя, дай да направим една тема за обмяна на рецепти![]()
![]()
ама то имаше, момент да я открия
...
http://www.teenproblem.net/forum/sho...темичка
@Андрей
Имам нещо, което ще свърши работата на какао. Ще се занимая с жълтъците и белтъците, и без това нямам какво да правя.
Дори отвънка да изглежда готов, имай предвид че вътре може да е тиклав и за това се прави на 150градуса, за да не се изпече набързо отвън а вътре да остане сурово.. И го направи по-тънък като ти е за първи път защото може да се прецака и пак да е тиклав отвътре.
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
Ама не ми е за пръв път :д
И преди съм правила и стана прекрасен, просто ме мързи пак да търся рецептата, а и се чудех как да ръгна шоколада.