- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Отчаяно запитване
Дойде и моето време да напиша тема тук и то защото проблема е достатъчно сериозен...предварително се извинявам за всякакви пунктуационни и правописни грешки, които ще допъсна. Не съм в България и използвам някакъв преводач от латиница на кирилица. Anyway, ще започна със въведение: не съм теен вече (на 21 съм) и живея в Лос Angeles. Оттам идва и проблемът, а той е следният: докато все още живях в България (преди около 2 години) бях влюбен в това момиче. Та така, ние бяхме заедно за почти 3 години, като се обичахме много. След като влязохме във висчи училища аз исках да отида на бригада в щатите, както и направих с цената на много отстъпки от нейна страна, защото тя беше много против, но все пак аз съм си аз и тя няма власт над мен и го направих. Тя чакаше с нетърпение 3те месеца да изтекат, за да сме заедно отново, но...приключенският ми дух надделя...преместих се в New York, хванах си хубава работа, запознах се със сякакви момичета и реших да остана...тя го прие много тежко...а аз мислех че е заменима, но се оказа че не е, защото ето ме тук след 2 години пиша тема за нея. Смятам да се върна и го правя най-вече заради нея, но оттам и проблема: тя си има приятел в момента, с които са заедно от близо 5 месеца. Чувам от общи приятели, че може би го обича. Но аз се прибирам независимо от това. Но се колебая какво да сторя...обмислям да не и казвам въобще че се прибирам, още по-малко че го правя заради нея, защото не искам да се чувства виновна или нещо такова (тя знае че аз обичам живота си в щатите) а и на всичкото отгоре се чудя дали искам да се пробвам (ако въобще мога) да си я върна, защото това би означавало да разбия сегашната и връзка...просто искам съвети. Ако има нещо неясно, питайте, защото почти не говоря български от 2 години и се изразявам доста куцо вече...благодаря предварително!
жалко е, че за две години някои хора забравят езика си, който са говорили 19.
По въпроса ти - кажи й ако искаш да се видите като приятели, но нямаш право да се бъркаш във връзката й![]()
Добре, но щом си има приятел не може да очакваш веднага да се върне при теб. Ако се върнеш и тя си остане с приятеля какъв ще бъде смисъла? Тук ще трябва да започнеш всичко отначало- ще трябва да си търсиш работа, а и стандарта на живот е различен.
По въпроса какво да и кажеш, за да не се чувства виновна може да и кажеш, че нещата там са се объркали, останал си без работа или нещо друго, което няма връзка с нея.
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
@a1a2b3v така ще излезе, че като е изгубил всичко отива да се утешава при нея.
![]()
Някой ден сърцето ми ще се превърне в камък. Откъснат от света ще тлея в своя замък и няма да крещя да вия до забрава, когато разбера че някой ме предава. Ще бъда властелин на самотата своя и може би дори ще избера покоя пред хаоса на любовта. Някой ден, но не сега..
И аз така мисля. Значи както ги виждам нещата вариантите са два: или се опитвам да си я върна или въобще не и казвам, че съм се върнал, за да не я обърквам, в случай че все още изпитва нещо към мен. Тя, разбира се, ще разбере след време, в това няма съмнение, но...и аз не знам вече![]()
"Когато толкова много са самотни, невероятно егоистично е, да си самотен сам..." One Tree Hill
Първоначално написано от dPa3HuTeJl
Братле, изпуснал си влака. Аз не бих се месил. И все пак, ако не им е дълга връзката, може и да поиска да се върне при теб, ако също не те е преодоляла. Прецени сам за себе си как искаш да постъпиш и дали си готов да рискуваш, ако не се получи да си понесеш последствията - я да се скарате, я да останеш разочарован.
От друга страна ми се струва, че не си уцелил добра връзка в Щатите (може би не е било с подходящо момиче) и си се вкопчил в преживяванията от миналото, затова тази ти се струва незаменима и си се съсредоточил върху нея. Да не се окаже, че нещата не са точно както си ги представяш и ще си дори още по-разочарован тук?
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Разбрал си ме погрешно. В щатите не съм имал връзка (а имах доста възможности) точно защото не съм я преодолял. Наясно съм, че дори и да се съберем ще се караме и така нататък, но в това е чара на цялата работа. Въпреки караниците и т.н. пак бях щастлив. Не мисля че ще остана разочарован от каквото и да е, в случай че се съберем. По-скоро ме плаши как ще ми понесе България, в случай че не се съберем и остана с празни ръце, но ще свикна и ще си поема риска.
Аз за Българията говорех, не за момичето.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Оо хаха, Българията ще ми нанесе critical strike несъмнено, но ще свикна. А и ще се върна към ЛА след няколко години и без това.
Изпуснал си си шанса.Не развалай всичко.Щом си щастлив в ЛА остани си там.Ще намериш друга любов стига да го пожелаеш и да отвориш сърцето си за друга.Не я карай да страда,не разрушавай връзката и просто от егоизъм.Остави я намира.Не я карай да предава гаджето си заради теб.Остави я да бъде щастлива в България.Ти най-много да се върнеш да объркаш всичко и в крайна сметка ако нещата между вас се понаредят да решиш че в България не ти е добре и да се върнеш в ЛА оставяйки я отново да страда.Не се надявай че ще ти е постоянно като каручка вързана за теб.Тя е преминала към правилната стъпка,намиране на друг.Пътищата ви вече са се разделили.Поне по този начин.Направи я и ти,не се заблуждавай че има незаменими хора и си живей щастливо там,където ти е по-добре.![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Горното мнение е всичко, което щях да напиша... Осъзнаваш какво си и причинил преди, нали? 3 години връзка никак не е малко за вашите години и тя убедена съм е страдала много. Ако се върнеш много вероятно е да объркаш всичко и добри и пак да се съберете от наивност от нейна страна и егоизъм от твоя, както каза след няколко години ще се върнеш пак в щатите и ще я караш отново да преминава през болка ли? Или помисли колко може да сте се променили и ако се върнеш като започнете да се опознавате отново да не харесате това, в което сте се превърнали... Много варианти има, но добрите в случая са по-малко вероятни...
според мен не трябва "да си я връщаш" след като си избрал да останеш там... даже не мисля че трябва да идваш в БГ.. но ти си знаеш - така поне ще можеш лично да разбереш как е тя, да и се извиниш евентуално.. и без това пак смяташ да заминаваш..
Загубил си я вече, трябвало е да се сетиш по-рано.
Тя си има нов приятел, нова връзка - ти нямаш право да се месиш и да разваляш отношенията им. О'кей, ако е съгласна да поддържате приятелски контакти, но за другото тя дори и сама ти е казала, че не иска. Все пак я разбирам. Липсвал си години наред, а тя през този период е срещнала друг, който явно обича (щом ти е казала, че не иска да имате нещо общо, дори и да се върнеш).
Стига си слушал хорското мнение. Те това казаха, те онова казаха. Осъзнай се, те не са вътре в нея. Недей си дава празни надежди и най-добре е ако ти е по-добре в чужбина, да си си останеш там.
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Я си стой там където си!
Имаш си живот в L.A. ,имаш работа и още много шансове за момичета! Малко лигава история се получава...Ами ако се върнеш и тя не те приеме?! Всичко отива на вятъра... Според мен няма смисъл изобщо да се връщаш (ако е само заради момичето)
Ще си намериш нова приятелка и ще забравиш всички тези глупости които си писал!![]()
Мисля така както всички мислят. Лошото е, че понякога минавайки времето човек осъзнава, че е допуснал грешка. Иска да върне времето назад, да се разрови в миналото и да оправи нещата. Да но това остава само в мечтите. Остава едно - "какво би било ако бях постъпил така". Мисля, че всеки в живота си го е усетил. Моята гледна точка от това, че съм чувствителна и емоционална жена не бих те приела повече в живота си.![]()