- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Най-добрия ексфолиант за лице?
Здравейте,здравейте!
Ще ви бъда много благодарна,ако ми напишете от кои ексфолианти за по-дълбоко почистване на лицето сте доволни?
Аз ползвам ето този,но ми се иска да имам и нещо по-сериозно.
http://www.ocado.com/catalog/images-...48597011_H.jpg
Гледах този:
БИОДЕРМА СЕБИУМ ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ
http://apteka.framar.bg/30062844/%D0...-%D0%BC%D0%BB-
Някакви мнения за него?
И очаквам вашите предложения.
I love Johnny Depp,myself and Enrique Iglesias!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Под "по-сериозно" разбираш по-скъпо ли?
Аз ползвам на "Регал" с кайсиеви костилки. 3-4 лв е, но е доста груб. Такъв ми трябваше на мен.
Ами да,разбирам.Щото искам да е ефикасен и парите да си заслужават.
Не,че няма такива ,които са евтини и пак вършат работа
Този на Регал,мисля че съм го ползвала.Хубав е,но искам да опитам нещо друго.На мен също ми трябва нещо с по-твърди частици.
Просто захар...
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
И така съм пробвала.Не ми харесва особено.
Иначе благодаря за идеята.
Тоалетни трици?
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Мммм не.Тези в картонените кутиики не ми харесват особено.Днес цял ден търсих мокрите седефени трици на Христина,но не ги намерих.
Ще продължавам да пърся.
Иначе,ако имате още идеи казвайте.
Насочила съм се и към така наречената медицинска козметика.
Някой да ми препоръча нещо?
Някакви коментари за този продукт?
http://apteka.framar.bg/30062844/%D0...-%D0%BC%D0%BB-
Изхвърляш се - лично мнение. Всеки ще ти каже, че биодерма и ла рош са добри марки. От втората съм по-доволна.
Somewhere over the rainbow skies are blue, and the dreams that you dare to dream really do come true.
Преди кожата ми беше в по-добро състояние като цяло и по-малкото грижи,които полагах ми бяха достатъчни.
Сега обаче нещо и стана.Всъщност вече се пооправя.
Честно казано,не съм привърженик на напразно пропиляните пари.За това предпочитам да дам малко повече,за нещо което ще ми повлияе добре.Всичко друго,което сте изредили като предложения съм използвала.
Пък и смятам,че каквото и да взема ще ми стигне за доста време.За това искам да е нещо изпитано и ефикасно.
Мерси за мнението относно 2-те марки.
Това с козметиката е много тънко. Един и същ продукт на един може да му се отрази прекрасно, на друг - ужасно. Докато не пробваш няма да разбереш.
Neutrogena.
Адски доволна съм от тази марка, както от скрабовете им за лице, така и от тониците, стягащи порите.
Купувала съм Neutrogena в Пикадили и не знам в кои други вериги се продава тази козметика. Не е евтина, споко, за едно малко шишенце тоник - 8-9лв., скрабовете са към 9лв, при положение че до тях стоят същите опаковки като грамаж на други фирми за 3лв.
Нали цената за теб е важна, та затова.
Ако ти е много мазна кожата (и образува черни точки), пробвай на Гарниер сериите с четка. Аз съм страшно доволна от Garnier Pure Exfro Brusher със салицилова киселина и хималайски кристали. Ползвам на същата серия и Pore purifying toner. На мен поне ми се отразява чудесно, ето снимки на нещо ПОДОБНО (в българските магазини го няма точно тоя вариант, но аз ползвам подобен със същия цвят и малко по-различна четка, адски доволна съм):
Тоникът е от същата серия, а и в интернет не намирам на снимки на точно същата опаковка.
На Neutrogena отново не откривам бетер същата опаковка, но скрабът изглежда така и за мен е много ефективен:
Тоникът е бомба, много добре стяга порите, дори ако прекаляваш с него, суши кожата.
Биодерма не съм сигурна, че имат твърди частици в лосиона за ексфолиране. Т'ва че нещо е скъпо или пък медицинско, поне на мен ми е показало, че не задължително дава резултат. Особено пък КРЕМОВЕТЕ за МАЗНА кожа. Тва си е направо като някакъв оксиморон за мен : ) Само казвам.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Явно не сме се разбрали правилно.За мен не е важно да платя повече пари,само заради мита че ''скъпото винаги е по-хубаво''.Идеята ми беше,че съм склонна да дам повече средства ако трябва за нещо изпитано и ефикасно.
Благодаря за предложенията на всички.
Слушай са най-доброто!
Миеш лицето си с нещо агресивно (аз използвам бебешки или катранен сапун за тая цел) докато се къпеш и си напарила добре лицето. После взимаш чиста хавлиена кърпа и изтъркваш лицето хубаво навсякъде (като не прекаляваш, разбира се). Пада мъртва кожа стабилно, можеш да го правиш 1-2 седмично. После мажеш с хидратиращ крем и автОМАТИЧНО СТААШ МИС СВЯТ!
Аз имам на Neutrogena ексфолианта и не ми харесва,защото не се усещат частички почти.Все едно си е обикновен гел за лице.На Регал също имам и той,като Neutrogena,ама моя не е с кайсиеви костилки.
От триците на Христина съм много доволна.
Единствено от този от по-скъпите,които съм ползвала бях много доволна.
![]()
аз съм доволна отhttp://www.monitor.bg/img/?id=345459&sz=2
Благодаря ви!
Сигурна ли си, че скрабът ползваш, щото те предлагат и гелове, и гелове-маски и т.н.?
На мен Neutrogena засега ми е бил най-добрият ексфолиант, на който наистина МОГА да усетя частиците (аз си го нанасям с чисти ръце и търкам здраво).
Засега нещата през които съм минала са нямали никакви частици и само се пенеха, а не ми "чегъртаха" черните точки. За мен е мн. добър избор.
Трябва да пробвам и ексфолианта на Регал, виждам, че сте доволни.
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
^На Регал според мен е по-скоро за по-чувствителна кожа,не се усещат толкова частиците,но на мен ми вършеше работа,защото съм със суха кожа.
Аз използвам на Регал и съм доволна
Дали си гад или тарикат - все тая ... пак ще мога с душата ти да си играя
Седефените/мокри / трици на "Христина" са мн.хубави- с усещане за релаксация. Купих ги от дрогерия Лечебна сила - бул. 8 Прим.полк-между Чаталджа пазар и Орбита. !!! Държат се в хладилник,за да не се развалят.
Честно ли ? Захар! Едно, че няма консерванти, второ-чисто натурална е. След захарта обикновено нанасям една намачкана праскова върху лицето си. Оставям я да изсъхне и я мия. Лицето става уникално чисто, тена също се изравнява.
Ревнува този , който се стреми да запази нещо което не му принадлежи .
За това сълзи и признавай , бъди човек със сърце от мраз .
Еднечка власт в света признавай - властта на собственото аз .
аз ползвам ето това на garnier много е ефикасно препоръчвам ти го http://www.elisbg.com/products/%D0%B...2-garnier-pure