- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Маски за лице, приготвени в домашни условия.
Супер темичка, със сигурност ще пробвам някои маски, особено за черните точки.
Някой да знае маска за суха кожа с пъпки
всички имаме пъпки, ако не е акне, всичко останало не е страшно, аз съм със суха бяла кожа и на определени места имам малки черни точки, какво ли не съм пробвала да ги правя, не се махат, единственото, което ми остана, да свикна с тях потърси и пробвай, все ще намериш нещо подходящо за теб.
Аз съм пробвала маска с кисело мляко и наистина помага на мазната кожа. Но много ми харесва маската с прясно мляко и мед!!! Кожата става много по-гладка и мека
Маска със сода и вода
След като измиете лицето си с лек лосион за почистване, посипете върху пръстите на ръцете малко сода за хляб. След което с леки кръгови движения, разтъркайте цялото си лице, като избягвате зоната около очите. Изплакнете с хладка вода и в отделен съд смесете няколко лъжички сода и вода. Нанесете на тънък слой върху кожата на лицето и останете така 15-20 минути. Изплакнете с вода и нанесете лек и тонизиращ крем след това.
Тази е против пъпки. Пробвай може да помогне!
Маска със сода за хляб е убийство за кожата. Ако си мислите, че така ще си махнете акнето, лъжете се. Доста е агресивна като продукт, изобщо не бива да се използва за кожа.
Някой път си слагам просто тънък слой мед на лицето. Доста добре почиства и прави кожата сияйна. Намалява възпаленията, успокоява.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Страхотна тема , Още довечера ще я проблав: Лекарството против бръчки. и ще ви кажа какви са резултатите.
Аспиринова маска за лице
Искате да върнете свежия вид на лицето, да изчистите кожата, която да заблести като отражението на слънцето във водата, и да стане мека като усещане за докосване на бебешка кожа. И освен това, искате всичко да се случи бързо, без много усилия и приготовления. За целта ще трябва да отделите 10 минутки, да отидете до аптеката, и да отворите хладилника. А какво трябва да си вземете от там, ето:
3-4 аспирина
няколко капки хладка вода
по избор: кисело мляко, мед
Приготвяне:
Стрийте таблетките аспирин на прах. Добавете няколко капки хладка вода и разбъркайте до получаването на хомогенна каша. По избор можете да сложите половин супена лъжица кисело мляко или мед.
Нанесете така приготвената маска върху лицето с помощта на тампон или с пръсти. Оставете да подейства 10 минути. Измийте с въртеливи движения и хладка вода.
Допълнителни съвети
- Маската е подходяща за всички типове кожа. Най-благоприятно влияние има върху мазна и проблемна кожа.
- Медът изсмуква по естествен начин токсините от кожата. Млякото пък е чудесен натурален продукт, с почистващо и освежаващо действие.
- Внимавайте при нанасянето на сместа върху лицето. Старайте се да не нанасяте около очите.
- Тъй като сместа е доста силна, се препоръчва маската да не се прави повече от два пъти месечно.
- Аспирин можете да добавите към всяка домашна маска, която приготвяте.
Ето още сайтове за домашни маски-Лице
ЦЪК
ЦЪК
ЦЪК
ЦЪК
Последно редактирано от mincheto : 02-09-2016 на 12:23
Направих си маска с аспирин и останах доволна. Започнах да си правя всяка седмица.
Супер е темата!!
----------------------------------------------------------------
https://www.neobux.com/?rh=53746F696F6D6F746F3930 Едноминутна (безплатна) регистрация помагаща за дарение.Благодарим за отделеното време!
И според мен е доста полезна, открих много интересни маски, които ще изпробвам.
От маската с аспирина и аз съм доволна - аз я правя с апирин, мед и малко прясно мляко, кожата става страхотна после. Другата маска, която си направих скоро и останах доволна е пилинг маска с желатин и прясно мляко. Смятам да я правя всяка седмица. Естествено след това е важно е да намажите кожата с нещо хидратиращо - аз ползвам крем с алое и прополис.
Ето направо линк с видео за маската със желатина https://www.youtube.com/watch?v=Wu5TienOrsc
Маска с авокадо – за всички типове кожа :
Авокадото се смачква на каша и се нанася върху кожата. Оставя се да действа 15 минути и се изплаква с топла, а после със студена вода.
Маска с овесено брашно –за мазна кожа
2 лъжици овесено брашно се смесват с 1 лъжица сода бикарбонат, добавя се малко вода, за да се получи паста.
Нанася се с масажни кръгови движения върху влажна кожа, подобно на скраб за лице. Изплаква се с топла вода.
Скраб от краставица – за всички типове кожа
Настържете 1 краставица на ситно и смесете с 1 лъжица захар. Нанесете с масажиращи кръгови движения и оставете да действа 10 минути. Изплакнете със студена вода. (Може да се използва и върху лактите и коленете.)
Срещу черни точки
Сода за хляб
Смеси 2 лъжички сода за хляб и малко вода и нанеси върху лицето си с кръгообразни масажни движения. Остани така около 10 минути, след което отмий. Повтаряй 3 пъти седмично като ексфолиант.
Сок от лимон и захар
Смеси няколко капки сок от лимон с 1 лъжичка захар до получаването на хомогенна смес. Нанеси с кръгови движения и изчакай докато захарта засъхне, след което отмий с хладка вода. Тази маска ще изчисти лицето ти от черните точки и мъртвите клетки, резултатът от което ще бъде по-чиста и мека кожа!
Смес със семена от ряпа
Забъркай каша от вода и семена на земна ряпа и постави върху проблемните зони (най-често около носа, брадичката и челото). Изчакай около 15-20 минути и измий с хладка вода. Повтаряй 2-3 пъти седмично до изчезването на всички черни точки.
Още по-лесно ще ти бъде да настържеш няколко сурови картофа и да нанесеш върху участъците с черни точки.
Много ефикасен метод за премахване на черни точки е маската с овесена каша на прах, смесена с розова вода. Нанеси на цялото лице и остани така 20 минути.
За суха кожа
Ако имаш суха кожа, избягвай тоалетни води с високо спиртно съдържание. Спиртът ще изсуши още повече кожата ти. Също така, намали алкохолните напитки, защото те нарушават водния обмен на минералните вещества в кожата ти и буквално “изсмукват” влагата от нея.
За да избегнеш лющенето, старай се да пиеш повече негазирана вода, билкови чайове, както и прясно изцедени сокове от плодове и зеленчуци.
Маска от моркови
Тази маска ще повлияе много добре на сухата ти кожа. Настържи на ситно ренде 2-3 моркова, смеси ги с 1 жълтък и нанеси на лицето си за около 20 минути. Отмий с топла вода. Прави тази маска 1 до 2 пъти седмично.
Краставично мляко
Препоръчваме за много суха кожа.
Залей няколко кръгчета краставица с прясно мляко и ги остави на студено за едно денонощие. Сутринта намажи лицето си и когато засъхне, изплакни със студена вода.
Маска от домат
Направи си смес от настърган домат, разбъркан с малко неутрално нишесте до получаването на гладка каша. Добави в нея няколко капки растителна мазнина и отново разбъркай. Остави я да действа на лицето си 20 минути.
Маска с банан
Намачкай 1-2 банана и го смеси с 3 с.л. кисело мляко. Получената смес нанеси върху кожата на лицето и остави да подейства за 15 минути. Препоръчително е да изплакнеш с отвара от лайка.
За мазна кожа
Кисело мляко
Киселото мляко има способността да изсушава кожата. Разбий добре няколко лъжички от него и добави вътре счукани овесени ядки или нахут. Разбъркай, нанеси и остави да изсъхне върху лицето. След това изплакни с хладка вода и масажиращи кръгови движения.
Лимон
Заради киселинността си, лимоновият сок е много ефективен за контролирането на мастната секреция по кожата. Изстискай 1 лимон и добави 2 пъти повече студена вода в него. Нанеси върху кожата си сместта с помощта на памучен тампон. Изчакай да изсъхне и измий с хладка вода.
За нормална кожа
Медена маска
Смеси 2 супени лъжици мед и 1 чаена лъжичка лимонов сок и намажи лицето. След 20 минути измий с хладка вода.
За гладка кожа
Разбий на каша месестата част на 1 авокадо и нанеси получената консистенция директно върху лицето. След 15-20 минути изплакни първо с топла, а после със студена вода, за да затвориш порите. След това ще се насладиш на невероятно усещане за гладкост.
Хидратираща маска
Смеси по 1 супена лъжица портокалов и лимонов сок с купичка пълномаслено кисело мляко. Разбий до получаване на еднородна смес. Нанеси за 20 минути, после измий с хладка вода.
Маска против бръчки с лифтинг ефект
С мед, лимон и хума
Разбъркай 2 супени лъжици мед, 2 супени лъжици лимонов сок и 1 супена лъжица хума. Нанеси плътен слой и отмий с минерална вода след 20 минути.
С грейпфрут, брашно и кисело мляко
Изстискай сока на половин грейпфрут и разтвори в него 50 гр. брашно. Добавяй кисело мляко докато получиш хомогенна смес. Подмладяващата маска се държи 15 минути и се отмива с много вода.
Срещу акне
С моркови и жълтък
Настържи 2 средно големи моркова и ги разбъркай с жълтъка на 1 яйце. Наложи сместа върху измитите лице и шия и след 20 минути свали маската с помощта на тампони напоени в розова вода.
аз си правих една много готина маска за лице избелваща и против акне от аспирин . трябват ти само аспирин и вода . бъркат се 2 - 3 хапчета с малко вода докато стане гъстичка без много топченца и се маже по лицето . измива се след 15 минути .
Аз от около 2 години си правя маската от мед и счукан аспирин. Много съм доволна. Хем подхранва хем аспирина действа против пъпки и ексфолира.
Някой да знае маска за стягане на отпуснатата кожа и намаляване на порите?
http://bukvarche.com/2015/10/16/1575-2/ Надявам се това да ти помогне.
Може ли да ми дадете предложение за маска против бръчки
Случайно открих страхотна маска против пъпки: кокосово масло. Купих си едно бурканче био кокосово масло от Лидъл и реших ей така да пробвам. Порите ми се свиха, а пъпките- изчезнаха, направо не можех да повярвам. Мислех си, че след като е мазно, ще ми се появят още пъпки, но ефекта беше точно обратния!
Направих си реплика на маската LUSH Cupcake Fresh Face Mask
хума 4-5 супени лъжици
натурално какао 1-2 супени лъжици
пресовано кокосово масло 1 чаена лъжичка
зехтин 1 супена лъжица
глицерин 85 % 1 супена лъжица
домашен акациев мед 2 супени лъжици
чудничка е : )
Последно редактирано от pandabear : 03-28-2018 на 17:58
Това кокосово масло го препоръчват като заместител на зехтина за готвене, но пък не знаех, че може да се използва и по този начин…