- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- CPU - температури
Здравейте извинявам се ако има подобна тема.
Все пак да обесня по-подробно.Процесорът ми се натоварва изключително много от абсолютно всичко независимо дали е игра или програма или гледам клипчета в интернет също така и температурата на процесора се покачва ,дори тествах системата с prime95 стигна до 120 C на процесор и изключи ,за има няма 10 минути...
Машината ми е Процесор: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2500 MHz (12.5 x 200) 4800+ ,
Дънна платка: Jetway PN78SM2 ,Видеокарта: NVIDIA GeForce 8200 (512 MB) , РАМ памет : 2 GB , Захранване 230V - 300W .
Смених охладителя и пастата. Без да правя нищо процесора държи температура 30 - 40 C на ядрата 1: 50 C - 2 : 38 C
П.п. ако някой има представа какво се случва ,моля да отговори ,че трябва спешно да отстраня проблема .. Благодаря предварително
Последно редактирано от Jumper_ : 07-04-2012 на 12:23
Аз съм с AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+ 2.0Ghz +0.3Ghz Overclock (10x230), 2GB RAM DDR2, 1024MB nVidia GT430
и ето как вървят при мене нещата.
Така е през лятото, иначе зимата процесора ми е на 27 с ядра (1)37/(2)38.
Ако и ти си с Overclock, съветвам те да го смъкнеш ако нямаш хубаво охлаждане, а и по захранването ти съдя, че такова липсва.
Последно редактирано от MaGuSs : 07-04-2012 на 13:35
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
http://prikachi.com/images/886/4979886m.jpg ,това е в спокоен режим ,но когато пусна prime95 положението наистина става много критично 100 - 120 C вдига почти мигновено и гасне.
Овърклоквал ли си процесора? Ако да - върни го на заводски...
Я цъкни в Everest на Overclock и покажи...
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
Не съм клоквал в спокоен режим всичко е наред ,пусна ли игра независимо каква е тя ,1 час засича и след това гасне.
Преди правил ли е такива проблеми?
Пробвал ли си с преинсталация да оправиш проблема?
Преди не съм имал такива проблеми ,но бях с едно-ядрен процесор AMD Sempron 140 ,преинстал правих преди около 1 -2 месеца от тогава сам сканирал 2 3 пъти за вируси ,не мисля че проблема е в ОС.
Може да не cи поcтавил паcтата правилно, първото което ми идва на ум. Второ, имаш ли добър въздушен поток в кутията?
Спрете се да копвате предишни мнения. GregoryHouse го е казал, няма нужда да го повтаряш? И кога кутията на компютъра има 2-а края? Ем да го отвори и отдолу и от горе тогава.
Защо мислиш така ?
До автора.
Чакаме отговор:
1. Провери термо пастата както каза GregoryHouse .
2. Ако фентифатора на процесора се върти бавно или е стар - смени го.
3. Отвори кутията на макс или и осигури още ветрови потоци (това става като добавиш още вентилатори. Съотношението на вентилаторите трябва да е 1:1 - 1 изкарващ към 1 внасящ)
Аз мисля, че може да има и нещо на дънната платка, понеже не съм чувал тази марка Jetway.
Е то като е 35 градуса в стаята по принцип, той без да работи под това няма как да падне
Първоначално написано от machoka
neeDaBosSПървоначално написано от dirtyyy
По принцип компа ми си има отделен климатик, но не го пускам, защото бая бучи. Та с него смятай температурите на всичките ми части с -15 градуса. Демек хитачито ми ще стане 32 градуса, процесора към 23 и т.н.
П.П. Харда ми още от купуването на компа си държи 46-7 градуса. Това не е проблем... Пък може и да помисля, за малко ъпгрейд, имам една приставка за вентилатори на хард, трябва да и купя само 2 вентилатора и може и да я сложа. Ок, опрайх са ;д
Последно редактирано от MaGuSs : 07-08-2012 на 10:37
ето ти снимка на температурите ми при спрян климатик преди 1 час, около 28 градуса в стаята
http://store.picbg.net/pubpic/F7/4D/...9f3b6ef74d.jpg
а тва е компа как си го държа вече 2 години - 4 ядрен феном клокнат на 3.7 гиги
http://store.picbg.net/pubpic/83/63/...0c93aa8363.jpg
никво прегряване нищо. зависи от железарията вътре
Последно редактирано от xXxAngerfisTxXx : 07-08-2012 на 20:31
Голяма буца cи ръгнал вътре![]()
Няма да се плашиш, 40 градуса са нищо за процесор, особено за твоя при положение че си е печка, а и температурата на вън е 30+ градуса. Ако под товар прескача 70 вече не е на добре обаче. Температурите за хардове не е хубавоп да прехвърлят 40 градуса, а и те се охлаждат най-лесно с вентилатор в предният край които да вкарва свеж въздух.
Виж при мен как е без климатик, като имаш в предвид че потока е перфектен, но пък има бая работи в кутията дето греят.
![]()
защо не ми показва колко градуса е харда
Компа ми май има нужда от почистване, 3 години не е преинсталиран или чистен![]()
Ето какви са нормалните температури:
Настолен компютър
В покой:
- CPU: над 60°C
- VGA: над 70°C
- HDD: над 45°C
В натоварено състояние:
- CPU: над 75°C
- VGA: над 90°C
- HDD: над 50°C
Лаптоп
Температури при които няма нужда от притеснение, но е добре да клонят към долната граница:
В покой:
- CPU: 45-60°C
- VGA: 45-60°C
- HDD: 35-40°C
В натоварено състояние:
- CPU: 60-75°C
- VGA: 60-75°C
- HDD: 40-45°C
Температури при които има нужда от притеснение
В покой:
- CPU: над 65°C
- VGA: над 70°C
- HDD: над 45°C
В натоварено състояние:
- CPU: над 85°C
- VGA: над 85°C
- HDD: над 50°C
Купи си охладител и почисти лаптопа си с прахосмукачка(важи и за настолен компютър)
Последно редактирано от Freestyller : 07-15-2012 на 11:34
Ще съм благодарен ако ми дадете линк към тоя еверест че не го намирам