Здравейте !
Имам колебания за една бъдеща покупка на лаптоп (между Сони и Мак Еър)
Наясно съм, че това е най-добрата операционна с-ма ии ме посъветваха да помисля
добре преди да купя нещо.
Някой може ли да сподели своето мнение и ако има опит с Мак ?? )
П.с и това, което ме спира е, че представител на Apple има само в София и ми казаха, че
за закупуване на офис пакети и т.н, повреди на лаптопа и други, трябва да го пращам
там ?
Благодаря предварително.
Hold me when I'm here
Right me when I'm wrong
Hold me when I'm scared
And love me when I'm gone..
MacBook Air чисто софтуерно погледнато - не струва нищо за парите си поне според мен, но ако ще го ползваш за интернет и там филми и музика си става. Ако въпроса ти е в дизайн - да очарователен е. Първия проблем обаче който може да срещнеш е самата операционна система или да преминеш от Windows на Mac Os X си е доста гадничко, повярвай ми. Аз лично бих избрал Sony заради самите възможности на лаптопа, а пък и не по-назад и заради огромната разлика в парите
Ами сега първоначално за музика,филми и т.н. Но (надявам се) ще ставам студентка и предполагам, че по-нататък ще го използвам за по-сериозни неща...:д
Иначе първоначално мн ми хареса Macbook Air докато не разбрах, че мога да имам известни затруднения с него и трябва да го разучавам сама.
Hold me when I'm here
Right me when I'm wrong
Hold me when I'm scared
And love me when I'm gone..
Има предвид, че той не използва Windows, a cъвcем различна операционна cиcтема - Mac os. Не можеш да използваш програми като Office pack-a (Word, Excel), разбира cе има алтернативни, но трябва да ги разучаваш наново. Общо взето вcичко е различно от Windows, koйто cи ползвала до момента. Cъщо така Мак работи и под различни файлови формати, което cъщо може да ти cъздаде главоболия. Иначе - да краcив е и е cкъп
Btw завиcи какво разбираш под по-cериозни неща...но едва ли има нещо c което и 2те не могат да cе cправят.
Определено SONY-то. Приятелката ми преди половин година се колеба така и доста разглеждахме. Mac-a не е точно истински компютър, а заема средно положение между таблет и лаптоп. Истинският компютър на Apple е PowerBook, но там говорим за много пари.