- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Силен зъбобол
Здравейте. Бих искала да помоля за помощ някой,който разбира от тези работи или някой, който го е преживял.
Значи проблема ми е следния: В петък през нощта зъба ме заболя супер много и в събота цял ден и цяла нощ ме боля.. в момента болката продължава. Лекарства не ми помагат. Само нурофен за сега ми е помогнал и то за около 1 час, след което болката пак започва. А и даже с лекарството не я притъпява напълно...пак я усещам. В нета се разрових да видя дали ще намеря някакви домашни лечения и тогава стана още по-зле. Прочетох някаква тема в която се споменаваше нещо си за пулпит и увреждане на зъбната пулпа. Аз реших че става дума за моя зъб,понеже е напълно разпаднат..има съвсем малко останало от него а за пулпита пишеше:
"Болката при увреждане на зъбната пулпа е много по-силна и остра. Тя се появява когато кариеса се е развил до такава степен, че е увредил външната обвивка на зъба и е достигнала сърцето на зъба а именно нервите и кръвоносните съдове в него. Болката се появява изведнъж и е остра. Нейното облекчаване е много по-трудно."
След това пишеше какво трябва да направя за да облекча болката : да сложа сол в разпаднатия зъб. Така и направих. В началото нищо не стана,но след около 5 минути болката стана непомосима. Изтичах до банята и набързо си изплакнах зъба с хладка вода. Имах странен вкус в устата(и още го имам) като на гнил зъб..а този вкус го нямах предиИ най-лошото - след като го изплакнах забелязах,че тече кръв от него. Понеже е почти разпаднат явно е стигнал до венеца или не знам.. но течеше кръв и все още продължава (но като количество е малко).
Искам да Ви помоля да ме посъветвате как да постъпя за облекчаване на болката поне за тази нощ и да ми кажете дали е опасно това,че ми тече кръв. Утре съм решила да отида на зъболекар,но просто болките започнаха точно събота и нямаше как
Благодаря Ви предварително и чакам отговор в близките няколко часа. Утре вече няма да имам нужда.
Ми не знам, ти как може да чакаш толкова много, то зъба ти се е разпадна, а ти да не отидеш на зъболекар ? Аз есента имах един кариес със дупка, който беше за пломба. Наложи се и нерва на зъба да ми маха. За успокояване на болката не знам. На мен ми сложиха Арсен който да умъртви нерва.
Абе човек, отивай на зъболекар веднага! Защо не си отишла още на първия ден, ами си стоиш и чакаш.
Ако ти е гноясал зъба нещата са много сериозни!
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Лоооол.. Ти имаш ли акъл?Да чакаш да ти се разпадне цялия зъб..
На зъболекар се ходи още когато забележиш най-малък проблем! Хайде сега ако ти го извадят да не ревеш!
За успокояване на болката един, два ацефеина и ще забравиш и, че имаш развален зъб, но не започвай да се тъпчеш всеки ден с него! Отивай на зъболекар! Той е там за да ти помогне, няма да те изяде!
Последно редактирано от DennisCobain : 07-09-2012 на 19:55
Мерси на всички за отговоритеОтидох на зъболекар и в момента ме лекуват,като лечението ми ще бъде 20 дена и накрая ще бъде изграден.Всичко ще ми излезе доста скъпичко,което е друга причина да не чакам толкова дълго със зъбите
Просто всички други зъби си ги оправях,а този го пренебрегвах,защото уж е заден и няма смисъл да го правя
Но сериозно си изпатих и съм на антибиотик,който ми излезе дооста скъпичко,защото работата беше сериозна
Получих инфекция и отравяне на кръвта,но вече се оправям. След тази случка съм решила най-редовно да си ходя на стоматолог за прегледи. !!