- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи Седмокласници 2012/2013
Дано всички влезете в избраните от вас училища ! Аз искам инфо за ЕГ Иван Вазов град Пловдив имам ниски оценки по математика и се притеснявам с колко бал трябва да вляза имам ли шанс с по малко от 6 по математика хора помогнете а общежитието колко се плаща ? Понеже аз не съм от Пловдив и нямам жилище там а квартирите варират от 400 до 800 лв
А да ви попитам - на матурата по математика нали има два модула. Първият е задължителен, а вторият май е пожелание. Та, ако изявим желание да правим втория какво става? Примерно на него изкарваме шестица и тя ни повдига оценката или какво? Не съм много наясно с тези неща ...
Иначе на входното по математика имам 5 (малко съм издънила нещата с една задача), а по БЕЛ има да си ги чааакаме.
Вторият модул е ако искаш да кандидатстваш.Има си оценка на НВО(само 1 модул) и оценка за кандидатстване (тя включва и 1ви и 2ри модул).Ако имаш 6 на 2рия модул значи имаш максимален брой точки.Те се събират с точките от 1ви модул и чрез общия брой точки се пресмята оценката![]()
Всяка година е различен балът.Тази година беше по-висок от миналата, сега може да се вдигне или да се намали.И всичко зависи от оценките.Ако имаш висока оценка по БЕЛ (над 5.50) по математика мисля че не е нужно да е 6, но пак казвам всичко зависи от бала какъв ще е тази година!
по математика имам 5, по български 4 и по литература 6
а пък за формулите нас ни караха да ги учим в 6 клас така че аз си ги знам![]()
Добре, че училището ми е с ужасяващо занижени критерии та успявам да изкарам 6 без много зор. Аз си уча, де, но така поне успявам да си го разпределя, както за мен е най-удобно. Материалът засега е лесен, въпреки че по математика покрай фигурите трябва да се учат много неща наизуст(определения, теореми, аксиоми...)А как ви се струват новите разказвателни предмети? Кои ви харесаха и кои намразихте от самото начало?хД
Тая биология я намразих от началото. Правихме входно без преговор, а някой задачи бяха от 7 клас, а не сме учили уроците и се издъних малко. Физика и химия са ми леснички. Историята не е нов предмет, ама аз да си кажаминалата година имах 5 за годината, а на входното 6, а тези австралопитеци и палеолит не са ми сложни, но ще видим.
![]()
Обичам Биологияя !
Иначе не съм много доволна от резултатите на входните
Физика - 6
Математика - 6
Биология - 5
История - 4
География - 4
Мразя историята и географията.
Ае - 3 (яко се издъних)
Музика - 6
Иии за сега само тези знам .
@zizu65 Е, нормално е да си се издънила по биология, входното ви изобщо не е било уместно. Как може учител да даде входно ниво без преговор? И със задачи от 7 клас? :\
@Ramona Не са ти толкова зле оценките, все пак по един от най-важните предмети - математика, имаш 6. Горе главата и да се стягаш по АЕ.Майтап си правя де, да не се засегнеш нещо.
Аз съм доволна от моите резултати на входните.
Математика - 5
Български език - 5
Литература - 6
История - 6
Химия - 6
Биология - 6
Физика - 4
География - 5
АЕ - 6
Само тая физика нещо ми разваля хубавите оценки..![]()
много ме е страх за матурите, лошо ми става чак...
по математика ще се изложа яко..;ХХ
Такаам, да си споделя входните оценки.
БЕЛ - 6
Англ. език - 5
Математика - 5
Инф. техн. - 5
История - 6
География - 5
Физика - 4
Химия - 4
Биология - 4![]()
Музика - 6
Изобр. изк. - не се смейте, имахме входно и аз имам 4, защото надрасках някакви неща
Технологии - 6
Физ. възп. - 5 , 6
Имам 3.... поправка: четири четворки., много петици и няколко шестици.
Не съм голям отличник, но има и по-зле от мен.
П.С. Ако някой може да ми каже как се изчислява бала в СГСАГ, ще съм мноооооооого благодарен!![]()
Последно редактирано от mladostman : 10-16-2012 на 17:56 Причина: PS
МОМЧЕ
На входните имам петици..изобщо не съм доволна,но да се похваля на контролното за формулите имам 6 !![]()
И аз съм доволна от резултатите на входните
Бел - 6
Ае - 5
Физика - 6
Химия - 5
Биология - 6
История -6
Музика ( нашата госпожа просто не е добре ;дд )-6
Инф . - Не разбрах ;дд
Физическо - 6
География - 5
Математика - 4 ( направо не исках да повярвам , че толкова малко изкарах , но нашата нарочно ни даде много труден тест за да се стегнемм и да учим ;ддд )
Аз пък съм доволен от входните нива
Математика - 6
Български - 6
Литература - 6
История - 6
География - 6
Физика - 5
Химия - 6
Биология - 5
Технологии - там съм мн. зле, особено в чертането
Изобразително изкуство - 6
Английски - 6
Музика - 6
аз пък уча в езикова гимазия и имахме входно само по БЕЛ (6) и по Математика (4) ... дори по английски нямахме :d
Имам 5 на контролното по формулитее . Йупиии!
( И имам толкова, защото не ми стигна времето да си реша 2 задачи -,- )
МОМЧЕ
Извинете, че ви се мешам в темата, но искам да ви попитам, защо правите контролно по История!?Аз като бях 7 клас в началото не правихме входно ниво, защото започвахме чужда история, а не българската, хаха.
Ако имате нужда от помощ, пишете!![]()
Успех на изпитите и не се притеснявайте толкова, нищо особено не е, хаха!![]()
По история има входно на нещата изучени в 6 клас
Ще се съглася с Пери за изпитите, НО нека подчертая, че ако не си помръднете пръста през годината няма да ви се сторят лесни.
На нас ни бяха казали, че ще са в формат PISA. Ако имате сборници с тези задачи по математика и упражнения по български може да се ужасите.. Така в нашето училище до последния момент бяхме наплашени, но теста се оказа доста лесен и приятен. Въпроса е да учите стабилно и да разбирате материала и всичко ще ви е ок.
Препоръчвам да си вземете по БЕЛ и Литература, тестове на издателство Веди. Скъпи са (15лв. единият), но тестовете са доста сложни (поне на мен ми бяха сложни). Същото така са с много страници и полезна информация. На изпита е много по-лесно, но свикнете ли с упражненията на Веди, теста ще ви се стори песен
А и другото, което исках да кажа е - не се притеснявайте за входните, те не са важни.. Материала не е труден - ще си оправите оценките.
Мерси .. успокои ме .. аз отсега съм много така да се каже , притеснена . Обаче си права четворката вече я поправих с три шестици и ми мина тази паника за всякакви оценки . А иначе ..аз не ходя на уроци по Математика още и сама се подготвям с един сборник на Веди ( и той е 15лв.) и е невероятен . Всякакви тестове мога да изкарам с него ! Препоръчвам ви го !![]()
Съжалявам, че и аз се включвам, но ще ви кажа, че за мен математиката в 7 клас беше най-гадна.Нататък става сложна, така че не се скатавайте, както аз направих... Ето и сега - за домашно имам няква завъртяна задача с капитал, за да си получа уравнението, и не мога да я решаа тогава си мислех, че ги знам.Отделно движение и прочее.. тези текстовите задачи е важно да ги знаете трайно.
ПП някой горе беше написал "ОТдава ми се" пише се само с у.Отдава ми се е друга дума![]()
Ох, аз пък абсолютно НИЩО не разбирам от физиката :с
Хем учителката не може да преподае урока ...пък и някакви термини О.О ужас просто ...
+ Учебникът е много сложен![]()
Аз не съм решила повечето от входните нива и не са ми писали 2бях в болница и отсъствах 2седмици!Това ми попречи малко на в уроците!
Elli * и аз съм така по физика![]()