- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи Седмокласници 2012/2013
БЕЛ - 5.800
МАТ - 5.213
Бал - 34.026
73 СОУ ИЛИ 2 АЕГ на първо желание ????
Това казах и на една приятелка като някой има толкова висок бал, помислете адски добре къде искате, защото е почти 90% сигурно, че с бал на 34 ви приемат навсякъде, особено в езиковите (изключвам СМГ) така че, помислете кое искате, защото много хора ви завиждат за тия балове, тоест мисълта ми е наистина да обмислите, защото ако имаш бал 34 и влезнеш в някоя гимназия, не толкова елитна, губиш шансовете на другите.
Абе в София като ви гледам минималните балове са доста по -високи от тук, във Варна. Тук паралелката с най-висок минимален бял и в МГ - 34.216 за миналата година.
Така е. Затова и доста се чудя. Не знам тази година с колко точно ще вдигнат баловете. Казаха ми, че имало много двойки, но и много добри оценки + това, че баловете няма да се вдигат драстично. Моят бал ми стига в 73 точно за паралелката, която искам. Но пък във 2 аег има паралелка с три езика (английски, немски, руски) + БЕЛ - това си ми е направо мечта. Но пък 73 (в което съм в момента) е някак по-елитно, пък и английски уча от доста отдавна, затова и по-добре да специализирам немски, така да се каже.... Ох, и аз не знам. Има време, ама направо ще се побъркам докато го измисля![]()
Не знам, аз лично бих те посъветвала да учиш колкото се може повече езици. Щом учиш английски отдавна се предполага, че го знаеш доста добре, което означава, че според мен е по-хубаво да кандидатсваш в гимназия с различен от английски език. Е са една приятелка знае перфектно френски, щото е учила 2 години във Франция и сега пак иска във френската, което според мен е глупаво, защото трябва да се дава шанс и на другите, които не го знаят. Аз лично ще кандидатсвам във 2АЕГ, защото никога не съм учила английски в у-ще, а адски много ми се учи и искам да го науча.
Последно редактирано от Mirchu : 06-04-2013 на 20:49
Аз ще съм в паралелка немски с английски. С немския се занимавах при частна учителка и имам някои основи там и искам да го науча, английският ми е на добро ниво и е по-добре да ми е втори език. Дразня се, че много хора се опитват да ме разубеждават, а те нямат ни най-малка представа. Даскали искат да си остана в родния град да уча, семейни приятели (които меко казано са глупави) ме пращат в езикови Русе и Ловеч, писна ми. Решила съм си вече къде, а ония ми викат "най-добре там" :Д Поне родителите ми ме подкрепят
Някой зне ли към колко часа ще излязат резултатите от ТУЕС ?
може ли някой който има справочника да снима страниците с баловете и да ги качии![]()
Стара Загора "Ромен Ролан" никой ли няма?![]()
Ако има да се обаждат! Ще заръчам септември да ви донесат морковчета!![]()
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
5.85 по мат в ТУЕС йей. Не искам да влизам там, но...
Много ме е яд, че тоя изпит беше по-труден от матурата, а на матурата имам по-малко.
В СМГ малко ли са новите в 7 клас? И ако вляза дали ще съм единствената нова в целия клас ?
За ТУЕС имам 5.357![]()
^ ТУЕС ли ти е приоритета ?
Ще имаме прощална вечер. Моля, Ви предлагайте идеи за подарък на класната ..![]()
Да. Защо?
За нашата другарска организираме всичко от 2 седмици. Дипломирането ще бъде в лятната читалня на библиотеката, ще има водещи, директори, пожелания за учениците (искахме и ние като 12-ти клас). После ни е другарската в едно заведение.
На класната взехме сребро, на което ще гравират "С много обич, 7а клас", също една малка дървена кутийка, на която в малки цветни листчета, навити на руло и завързани с панделки, всички написахме собствени пожелания за класната)
Здравейте.Някой може ли да ми каже статистиките, които водят за областите... колко са шестиците, петиците и т.н, за кое се отнася, за НВО или за НВО + 2 модул (оценка за кандидатстване), защото по-правилно ще бъде общата оценка за кандидатстване да се споменава, а не НВО, но си пише резултати от национално външно оценяване, не за кандидатстване. Например тук... http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1096592. За какво се отнася?
И ние сега се чудим за подарък на класнатаНякой ако има идеи , да казва .
Иначе може ли да питам НТБГ или НФСГ е по-добро ? Някой ако има мнение да казва![]()
Моето мнение е, че и двете не са от най-добрите училища, но предполагам, че НТБГ е по-добрата гимназия. Ти си решавай.
http://www.teacher.bg/Article/Details/38400 - Супер, тамън по-добре за мен.![]()