- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Бъдещи Седмокласници 2012/2013
Според мен е по-добре в математическа. И там се учи доста език..
Извинявайте че ви се намесвам в темата ( щото съм бъдеща осмокласничка =D ), но според мен е по-добре да отидеш в професионална гимназия, така поне ще имаш някаква квалификация като завършиш, а успоредно с това можеш да се запишеш на уроци по език - така хем получаваш квалификация, хем научаваш езика. Е ако си решила, че задължително ще отидеш в чужбина след като завършиш средно - давай езикова няма какво да губиш.
И някой ако има въпроси относно седми клас, кандидатстване и дрън дрън да ми пише ЛС да не ви се бутам в темата =] =D
СГСАГ "Христо Ботев" със строителство и архитектура с английски. Само дето донякъде не съм доволна от избора на език =DD Мда, ако някой е тръгнал да става архитект като мен и ще кандидатства в строителен техникум да знае, че е по-добре да пише паралелка с немски. Много по полезен е немският в тази специалност. Ама пък езикът ми е доста противен затова донякъде по-добре, че писах английски =DD
Elli * Теб какъв език те влече? Смис., нали си писала че ще ходиш в езикова или нещо подобно, затова питам. А и от София ли си?
Другите също къде мислите да кандидатствате?
На някакви уроци ще ходите ли?
Благодарско за съветите,но все още и аз се чудя дали да уча за език или за професия! ;DD Иначе за уроци по БЕЛ и математика , ще ходя в една школа във Варна ,а по английски , при една учителка. : DD И weenonas споко не ни се бъркаш , а вземи разкажи нещо , в смисъл на какво да наблягаме и т.н. ;pp
Ами набляга се на БЕЛ и МАТ, все пак по това са най-важните изпити и оценките които изкарате на тях навсякъде ви ги гледат. За езикови балът ви се образува така - 2 пъти оценката от изпита по БЕЛ + 2 пъти оценката от изпита по МАТ + оценката която ви остави учителя за годината по БЕЛ + оценката която ви остави учителя за годината по МАТ.
Ако сте се насочили към приложната, художествената, фотографското и други такива свързани с изобразително, трябват допълнителни уроци. Може просто да накарате учителя по изобразително да ви покаже някои неща в час, но няма да ви е достатъчно според мен. Една приятелка ходеше на уроци по изобразително тази година. Там са ги "тренирали" ако мога така да се изразя за изпита и това което е най-възможно да се падне. А и нека спомена, ако някой не знае, изпита по ИИ не е задължителен, но решиш ли да се явиш си има такса, както и изпита по спорт, музика и хореография.
Аз цяла година не си давах зор. Добре де само в началото малко. Учудващо как изкарах висок бал. =D Честно казано, знанията ми се дължаха на това, което съм чула в час най-вече. Е по математика никога не следях точно материала и вместо да си пиша домашното решавах задачи от миналогодишни изпити, а съм сигурна, че ако правех и двете щях да изкарам бал поне с 1 единица по висок. Не съм ходила на допълнителни уроци или курсове. На изпита по бел изкарах 5,250, а по математика 5,357
Сега за професионални гимназии - балът се образува от 3 пъти оценката по математика от изпита + 1 път оценката по БЕЛ от изпита + оценките за годината от 2 предмета (в зависимост от специалността) [на мен ми взеха МАТ и физика, но примерно за НПМГ или каквато и да е природоматематическа може да ви искат химия, биология, физика или математика, пак казвам зависи от специалността]
Но не пренебрегвайте и другите предмети. Ще визирам себе си - уж съм си много добра по английски и идва изпита, мазало стана.. Не съм се справила ужасно, но не беше достатъчно 30 от 35 точки. Една приятелка която е перфектна по английски, изкара 24 точки. Нз какво стана на тоя изпит обаче ми идеше да се гръмна.
Elli * Теб какъв език те влече? Смис., нали си писала че ще ходиш в езикова или нещо подобно, затова питам. А и от София ли си?
ами мен ме влече японския и затова искам да кандидатствам в 18то ^^ Иначе не, не съм от София, от един град мнг близо до София +/- 30 минути ии сигурно ще пътувам
А искам да те питам weenonas понеже по история съм много зле и миналата и по - миналата година учех много по история, това беше предмета, по който учех най- много, а аз откровено го мразя .. и знам, че тази година трябва да се съсредоточа върху мат и бг, но по история ще съм ужас :х та някакъв съвет ? п.с - госпожата е възможно най - ужасната...
Ваканция, как да е жива ? Кат почнем училище ще е по интересно-D
Аз съм бъдещ осмокласник :П ще уча в ПГИМ професионална гимназия по икономика и мениджмънт специалност икономическа информатика.Относно компютри и език ще уча.абе няма какво да се притеснявате,ще си вземете изпитите и ще решите къде да отидете споко![]()
още около 20 дни... само ;x !
Ами, разбирам се с тях. Момчетата са пичове, момичетата пълни лигли....само 4-5 комуникирам ежедневно. Само драми покрай тях, само конфликти и въвличат целия клас в това...но 90% се подиграват на човек защото, видиш ли, носил КНИГА, чел книги, прочел книгите от списъка. Като помоля една приятелка от класа като излезем някъде да отидем до книжарницата тя:
- Луда ли си?! Никой вече не чете книги! Никога няма да вляза в книжарница!
Та, какво да ви кажа. Прости хора с ниска обща култура.
Хаха, напълно те разбирам. Аз също ще бъда седми клас и се опитвам да обясня на съучениците ми, че е хубаво да четеш книги, че влизаш в нов свят, ама не - 'zako ne gl filma we zle 0mg nali za tfa ima zamunda' обикновено ми отговарят. За щастие не всички са такива : )
П.С. Не се опитвай да ги караш да пишат на кирилица, загубена кауза е ;d