- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Подготовка за FCE
Здравейте![]()
Някои като видят заглавието ще се отегчат и ще кажат има много теми в сайта - прегледал съм ги всичките , но искам малко повечко инфо. Ще ви помоля да споделите опита си - как сте се подготвяли за FCE за успех Б или А ; давайте съвети и т.н .. Сега започвам да се подготвям и мисля декември месец да се явя .. В момента на примерни изпити изкарвам следните точки : Reading - г/д по 1-2 грешки правя ; Listening - същото ; Use of English - 8 или 9 от 12 ; Speaking и Writing не съм преглеждал за сега .. Та ако може давайте съвети ; споделяйте опита си и т.нЩе съм ви много благодарен!
Best Wishes
Realmadridfan
лисънинг, рийдинг и юз ъф инглиш са ти добре горе-долу, макар че има хора, които имат по 1, максимум 2
спийкинг и райтинг ти дават супер много точки, особено второто..
трябва да седнеш да пишеш и да говориш
аз си приказвам с един симпатяга от тенеси и ми каза, че нямам много акцент, което е добре май
все пак виж да наблегнеш повече на писането, щом другото си го усъвършенствал ..
успех
//за това през септември мин.г. ме достраша и не отидох
кой клас си, между другото?
edit:нещо съм изпушила, исках да се явявам на CPE , не на FCE
http://www.cambridgeesol.org/exams/cpe/index.html виж това също
9th grade .. Аз никога не съм ходил на уроци и не съм се подготвял за даден изпит , но мисля този да го зема с Б или АИ за сега не съм толкова добре , но като без никаква подготовка толкова .. Миналата година на този , който е в края ( 8 клас ) изкарах малко над 5,60 ...
Защо ти е да се явяваш на FCE въобще? За нищо не би ти послужил. Аз миналата година се явих на него, защото ме караха доста настоятелно от школата, в която уча английски. И само дето изръсих 300 лв. Изкарах А.
Writing-а всъщност е една от лесните части, защото всичко за нея можеш да го научиш предварително и на изпита просто да го покажеш. Трябва добре да знаеш задължителните фрази (за formal, informal, semi-formal style) и различните формати писма, статии и прочие. И с малко повече тренинг преди изпита, ще се справиш.
На speaking-a не бих казал, че са кой знае колко взискателни. Стига ти да говориш сравнително гладко и разбираемо и да умееш да комуникираш ефективно с партньора ти. Дори и да правиш граматични грешки, не режат толкова, ако не се нарушава комуникацията. Може би е най-приятната част, всичко минава много бързо и спокойно.
Последно редактирано от princo90 : 02-09-2012 на 21:01
First можеш да го вземеш спокойно и без уроци, стига да имаш малко акъл ;д
CAE e големия зор
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
А и да питам също колко процента ти трябват , за да изкараш А .. От госпожата съм чул, че трябваt 90 % , но пък съм чувал от други , че трябват 80 % нагоре .. Бихте ли споделили ?![]()
Последно редактирано от RealMadridFan : 02-10-2012 на 09:30
Имам 1 въпросОт Part 2 на Writing според вас кое е най-лесно за писане ?
Последно редактирано от RealMadridFan : 02-11-2012 на 09:12
Някой друг ще се явява ли ? Как се подготвя? Мисли ли , че ще го вземе с хубава оценка ?
80% е А
от Part 2 всеки път има различни теми, на мен най-лесно ми е да пиша essay
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Ако госпожата ти говори подобни простотии, по-добре започни да ходиш при друга. 80+ % е А.
Аз най-обичах да пиша article и letter of application, но не си избирай по жанр, защото може темата за артикъл да е супер тъпа и да не можеш да изтъкнеш знанията си, пишейки за нея. Какво правя аз? Гледам една тема, не ми ли хрумнат поне 3-4 хубави израза, твърдения, предимства/недостатъци, не я пиша, продължавам със следващата, докато не си харесам.
Нямам много време сега, но си задай въпросите, ще ти отговоря довечера или утре подробно.
Ами то вече намерих г/д всичката нужна информация ; намерих доста материали в интернет и така ... Но ако може сподели впечатленията си от изпита , как се подготвяаше за него - за колко време и т.н .. Каквото напишеш все е добре![]()
ФЦЕ е лесен изпит и не върши работа, но е нещо, през което почти всеки, които се занимава с това преминава ... Подготовката няма нищо специално, ако знаеш езика няма от какво да се притесняваш ; )
Не се отпускаи, резултатите ти са добри, но не се знае какви пробни тестове ви дават. Гледай да са ти стабилни всичките компоненти, иначе ще изтървеш "А", ако единият те дръпне надолу.
При мен се получи следното -
Спеакинг - Good
Writing - Exceptional
Reading - Exceptional
УоЕ - Good
И изпуснах "А" за бройка, както се казва ; ) ...
За part 2 на writing - не пиши short story и review на книги. Letter е сигурен залог и не там не можеш да сгрешиш.
Аз писах article и това ми беше най-силният компонент ...
ПП: Ползвам кирилизатор, затова толкова странно ми е написан поста.
А и последно искам да попитам - може ли да ми дадете някакви съвети как да се подготвя по-добре ?
Продавам книжка с тестове за FCE, някой ако има нужда да пише
http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=...1t:429,r:8,s:0
Ако още се чете темата въобще, аз попаднах на една преподавателка, която ми отвори очите и ме светна, че реално FCE не ми е нужен, можело да се отиде само за спорта или за опита. От CAE нагоре му е майката (the real sh*t)... и преди да ме оплюете, само да вметна , че самата тя е изпитваща по изпитите на Кеймбридж и е супер пекана и откровенна относно инфото.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
прегледай Speaking и Writing ии се постарай да не правиш грешки на Reading-а...
Както бе казано и преди мен, няма абсолютно никакъв смисъл от FCE. По-хубаво си дай парите за уроци да се подготвиш за CAE. Аз още когато бях 9-ти клас си взех CAE, но за съжаление не продължих да се подготвям за CPE. Нещо за което много съжалявам. Общо взето ти казвам продължавай да се подготвяш и направо пробвай CAE, пък когато го вземеш почвай и за CPE да се подготвяш, но за оценка A ;]