Не се притеснявай аз съм на 17 и ги сложих март месец.Имам си сериозен приятел още преди да ми ги сложат, наистина беше ми гадно докато свикне той да се целува с мен с тези брекети и изобщо като се усмихвам да ме гледа така постоянно , но вече даже не му прави впечатление и му харесвам с брекети.Относно другите хора , отначало ме беше срам да се усмихвам и се усмехвах със затворена уста.. но после вече с широката усмивка Имаше и доста любопитни хора , които искаха нарочно да им се усмихвам за да ги видят.Никой , абсолютно никой не ме е обидил за тях и да ми каже че стоят грозно !!! И аз исках да си слагам такива естетични , имах възможност да си сложа и парите имах , но ефектът е един и същ с каквито и да е брекети.Металните (аз съм с такива) са най - предпочитани.Ортодонтът ми каза , че няма смисъл от естетични , защото моя проблем не е толкова до криви зъби а , до оправяне на захапка.Иска се отлична хигиена , иначе ще имаш куп кариеси.Мойте ги слагах в Пловдив и ми струваха 3200-300 лева.Спести на родителите си 1000 лева и си сложи метални ! Успех !