^ Не ми трябва да седя плътно до тях. Тя си каза ясно, че той си се вижда с приятелки и тя няма против. Значи не е ревнива като характер. Не го е стиснала за врата да не поглежда други и да няма приятелки. Просто в този случай той и е дал повод. Ако ставаше дума за постоянни съмнения, нямаше въобще да има тема и нещата щяха да стоят друго яче. Само че тя си се държи съвсем нормално, в нищо не го ограничава, а той май го е приел това като възможност да и се качи на главата.

Като човек, който си казва всичко от до на половинката за всякакви такива неща, съм съгласна, че е по-хубаво да се споделя. Но, ако тя ги реже и игнорира, както твърди, че прави, едва ли е нещо толкова страшно, че премълчава. Особено, ако той е по-ревнив. Тя сама си каза, че в обратната ситуация, би подивял и би и търсил сметка. Може би не иска да го притеснява с намеренията на хора, които тъй и тъй е отхвърлила.

Не е идеята да следиш човека под лупа. Това би било отнемане на свобода. Все пак, обаче, една истинска връзка с уважение между двамата (а то е също толкова важно, колкото прословутото доверие), всякакви излияния, романтики и прочие са между тези двама души. И да, много е обидно аз да създавам нещо с някого, да сме си най-близки и по стената му да висят любовни обяснения от други. На него също не би му било приятно (хах, не просто неприятно, би бил много обиден). Това е дори повече до отношение и уважение, отколкото до изневери и ревност. Те почти нямат общо.
Приятелството не изглежда по този начин. То е изцяло в действия, в споделяне на тайни, съвети, взаимопомощ, смях и тн. Не е в излияния. Казвах го и някъде по-нагоре. Специално аз съм късметлийка с достатъчно много добре доказали се приятели. Никога не се лигавим, пишейки си: "МиииилУУУ, обичам теееее!" Омг, представих си го на стената на най-добрия ми приятел и ми стана смешно. Сигурно би си помислил, че най-сетне съм се забила в някой стълб.

Отгоре на всичко при нещо такова да и отговори със "Сторило ти се е." е още по-обидно. Тя да не му е нещо навлек на врата, че да и отговаря по тоя начин. Уж трябва да му е един от най-близките хора.