.
Отговор в тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 100
    Мега фен

Смятате ли, че в момента се връщаме към Тоталитаризма

Ебати полицейщината, ебати поръчковите арести, дела, прокурори и като цяло съдебна система, наклепаха маса народ..
    Ебати медийното затъмнение по-неудобните теми, възможно ли е 99,9% от всички видове медии да обслужват едни определени хора, може ли в една нормална демократична държава да се случва подобно нещо !
    Аз като гледам така май изобщо няма да можем да го свалим тоя "чието име не бива да бъде споменавано"
    Тва за мене си е чист тоталитаризъм каквото и да ме убеждавате
    мъка ми е..... мъка
    Законът е закон,
    но той врата в полето е
    и луд е оня, който потърси там сърцето си...

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    Може да има нещо вярно като изключим тва, че не сме еднопартийна държава, и силно се съмнявам някога изобщо да стане. Донякъде си прав, но нашата демокрация, въпреки че куца (корупцията и т.н.) е добре основана и така ще си остане, а тоталитаризмът се постига трудно, освен ако демокрацията е нестабилна и недоразвита, но нашата не е такава.
    nigga stole my bike

Супер фен Аватара на Ermic
    Цитирай Първоначално написано от horacio Виж мнението
    Може да има нещо вярно като изключим тва, че не сме еднопартийна държава, и силно се съмнявам някога изобщо да стане. Донякъде си прав, но нашата демокрация, въпреки че куца (корупцията и т.н.) е добре основана и така ще си остане, а тоталитаризмът се постига трудно, освен ако демокрацията е нестабилна и недоразвита, но нашата не е такава.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от horacio Виж мнението
    Ами то реално имаме само една партия. Червените станаха за смях с техните вътрешнопартийни скандали и едва ли поне на тези избори ще постигнат нещо. Синята коалиция се разпадна, Мартин Димитров вече не е лидер на Сдс и в момента нз дали имат нов избран. За Дсб , докато Костов е лидер никой няма да гласува щото ожули половин България. Дпс не могат да постигнат нещо голямо, както и Атака, Рзс ,новото Ндсв, Горд и т.н
    Единствено остава партията на Меглена Кунева, в която ми е надеждата поне на мен, но ме съмнява да съберат достатъчно гласове.
    За мен на този етап най-добре ще е Кунева и Станишев да управляват в коалиция друго не виждам просто, но много ме съмнява, че изборите отдавна са купени.

А иначе ето ги основните характеристики на тоталитаризма като ги прочетеш си даваш сметка ,че повечето отговарят на днешната ситуация :

Тоталитарното управление е еднолично. То се характеризира със:

Сливане на трите власти (законодателна, изпълнителна, съдебна) в една система, пряко подчинена на водача; Тоталитарната система се изгражда от една партия, която отстранява, забранява или унищожава всички други партии и налага своята идеология на цялото общество; партията е построена йерархично в посока от ръководителите (висшата номенклатура) начело с водач (генерален секретар, дуче, фюрер)към обикновените членове, правата на които да избират своите шефове са чисто формални
    Партията прониква във всички държавни структури, подчинява ги, преобразува ги, създава нови и резултатът е партия- държава или държава, изцяло ръководена, подчинена, ограбвана от партията, която е обсебила и трите вида власти и на практика е унищожила парламентарната система
    Култ към личността на водача;
    Забрана на партийната система - дори при провеждане на избори партията е една; Тотален партиен контрол върху цялостния живот на обществото, върху всички сфери на дейност - наука, култура и изкуство, религия и спорт.
    Използване на терора като средство за налагане на управлението и премахване на политически противоречия. Тотален терор- физически или морален, лишаване на гражданите от основните човешки права и свободи и ежедневна пропаганда на партийната идеология и политика.Забрана на свободата на словото и печата, системата елиминира демокрацията; парламентите са само фасада, грим за прикриване на истинското лице на диктатурата; политическата полиция е под прекия контрол на водача и следи всички, включиетлно и най- висшето ръководство на партията.
    Изграждане на държавни профсъюзи и все по-пълен контрол върху икономиката, до подчиняването ѝ от партията- държава.
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Мега фен Аватара на horacio
    Град
    Кофаландия
    Е, аз казах, че има нещо вярно т.е. че съм съгласна от части. Не съм много разбирачка по тия неща, но все още си мисля, че няма да станем тоталитарна държава или поне се надявам.
    nigga stole my bike

Мега фен
    Ама ние в момента на практика сме аз тва се мъча да ти кажа
    И аз не ги разбирам много много нещата ама като гледам кво се случва трябва да си пълен идиот да не загрееш за кво иде реч
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Мега фен Аватара на machoka
    Вас който и да ви управлява, все няма да сте на кеф.

За малко време се смениха крайно десен демократ, млад комунист, цар, турчин и човек от народа.. всички цветове видяхме, но и по всички плюхме. Щото сме си такава стока ние самите - преоценена и вмирисана.
    Последно редактирано от machoka : 07-12-2012 на 15:45

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    На мен ми бие на комунизъм Все едно слушам как медиите заспиват с похвали бай Тошо, масово се говори колко сме добре, а аз не виждам нещо да се подобрява. И все пак:
    n00bs

Мега фен
    http://btvnews.bg/bulgaria/vss-obszh...-blgariya.html

За кво говорим ? А всеки ден се случват подобни репресии

п.п. има видео в статията
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Мега фен Аватара на yakuza_
    Град
    Niggaland
    ааа аз босфор тв не гледам, вземаха интервю на един авер, мноооооооого си бяха измисляли, като ще си съчиняват, да ходят да друсат трушия на ислямисти
    n00bs

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от machoka Виж мнението
    Вас който и да ви управлява, все няма да сте на кеф.

За малко време се смениха крайно десен демократ, млад комунист, цар, турчин и човек от народа.. всички цветове видяхме, но и по всички плюхме. Щото сме си такава стока ние самите - преоценена и вмирисана.
    Кво да сме на кеф при положение, че всеки път като се сменя правителството почват преразпределения на бизнесите в интерес на близки до управляващата партия фирми. А някой да мисли за нещо в полза на хората ?
    Аз лично единсвено видях осезаем подем в икономиката , както и вдигане на заплати и пенсии единсвено по време на тройната коалиция, не че и те бяха китка , но поне резултатите бяха на лице, а не само по новините.
    Ама като тва управление никога не сме имали напрао съм отчаян
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от yakuza_ Виж мнението
    ааа аз босфор тв не гледам, вземаха интервю на един авер, мноооооооого си бяха измисляли, като ще си съчиняват, да ходят да друсат трушия на ислямисти
    Аз направо съм отвратен от бтв и нова, колкото и да не е за вярване канал1 в момента показва обективните новини на фона на първите 2 телевизии
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Големите медии УЖ се опитват да бъдат обективни, а какво да кажем за малките? Тип 'канал 3', 'СКАТ'? Малки, крайно тенденциозни, частни медийки, които по-скоро служат да ни информират за крайно тъпото мнение на някой си там собственик на телевизийката...и с предаванийца от сорта на онова с вещерите - изцелители - пророции..най-голямата възможна телевиознна тъпня, печелеща милиони от смс-и и обаждания..

Обществените - ефирни телевизии поне имат някои държавни закони, с които да се съобразяват - например 30% ТВ време за външни, независими продкуции с външни продуценти и т.н.. все неща, предполагащи някаква доза обективност. Иначе е ясно, че генерално слънчогледите ще гледат към слънцето, което и да е то на всеки 4 години.

А аз пък, ако бях крупен инвеститор, първата ми цел в тая област ще е създаването на медия груп, която ще притежава 4-5 канала в цифровия ефир, всеки с отделна тематичност, по западен образец - канал за България тип Discovery - с интересни предавания относно факти, лудории, научни предавания - ще има изцяло спортен канал с права за излъчване на живо от България, но най-вече чужди събития и надпревари, ще има политически канал за социо-политология, репортажи, гледни точки, предавания за вкусовете на всякакви 'цветове', ще има музикален канал и т.н. Въобще, има какво да се мисли и прави в тая сфера, хем да бъде печелившо за инвеститорът, хем да бъде полезно за аудиторията. Нещо ново, макар и по чужд образец, побългарено в добрия смисъл.

Мега фен
    Големите медии УЖ се опитват да бъдат обективни, а какво да кажем за малките? Тип 'канал 3', 'СКАТ'? Малки, крайно тенденциозни, частни медийки, които по-скоро служат да ни информират за крайно тъпото мнение на някой си там собственик на телевизийката...и с предаванийца от сорта на онова с вещерите - изцелители - пророции..най-голямата възможна телевиознна тъпня, печелеща милиони от смс-и и обаждания..

Обществените - ефирни телевизии поне имат някои държавни закони, с които да се съобразяват - например 30% ТВ време за външни, независими продкуции с външни продуценти и т.н.. все неща, предполагащи някаква доза обективност. Иначе е ясно, че генерално слънчогледите ще гледат към слънцето, което и да е то на всеки 4 години.
    Ами квон да кажем за тв7 нея трябва напрао да я прекръстим на ББтв
    Канал3 като цяло ми е по-симпатичен от бтв или нова , защото като цяло няма много много коментари от страна на журналистите, при отразяването на дадени събития. Сашо Диков задава и утразява неудобните въпроси, които другите ги е страх ако тва за теб лобизъм (колко нашумя тоя термин в момента) ок
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Мега фен
    А аз пък, ако бях крупен инвеститор, първата ми цел в тая област ще е създаването на медия груп, която ще притежава 4-5 канала в цифровия ефир, всеки с отделна тематичност, по западен образец - канал за България тип Discovery - с интересни предавания относно факти, лудории, научни предавания - ще има изцяло спортен канал с права за излъчване на живо от България, но най-вече чужди събития и надпревари, ще има политически канал за социо-политология, репортажи, гледни точки, предавания за вкусовете на всякакви 'цветове', ще има музикален канал и т.н. Въобще, има какво да се мисли и прави в тая сфера, хем да бъде печелившо за инвеститорът, хем да бъде полезно за аудиторията.
    Нали се сещаш, че крупните инвеститори не се интересуват от обективно отразяване на събития, а от добра печалба
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Сашо Диков и той е една невестулка, като цяло не одобрявам журналисти като него и Милен Цветков, които нито ти дават право да се изразиш, нито да помислиш нещо различно от тяхната гледан точка. Някак си ти я навират в лицето и я блъскат натам докато я смелиш .. или не превключиш канала. Да не говорим, че и той е един гъзолизец )) Общо взето трудно е да намериш обективно лице като цяло в журналистиката, те големите медии за това са големи и отчасти обективни - щото поне съумяват да балансират хората си и да се чува гласа на всички пешки и всеки от нас да се разпознава в някой.

Мега фен
    Сашо Диков и той е една невестулка, като цяло не одобрявам журналисти като него и Милен Цветков, които нито ти дават право да се изразиш, нито да помислиш нещо различно от тяхната гледан точка. Някак си ти я навират в лицето и я блъскат натам докато я смелиш .. или не превключиш канала. Да не говорим, че и той е един гъзолизец )) Общо взето трудно е да намериш обективно лице като цяло в журналистиката, те големите медии за това са големи и отчасти обективни - щото поне съумяват да балансират хората си и да се чува гласа на всички пешки и всеки от нас да се разпознава в някой.
    "Големите медии" както казваш показват само едната страна на монетата и в това съм се убедил много отдавна.
    Милен Цветков къв журналист е ? Тоя ми идва да се обадя и да му тегля едни майни.
    Сашо Диков гъзолизец !!! Тва за сефте го чувам:/
    Вярно е че си има собствено мнение , но то е по въпросите от спортен характер, за това съм съгласен. Но отностно политическите въпроси и изпълнителната власт, която също отразява смятам, че просто показва всички възможни гледни точки и мн мн не изказва собствено мнение
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    О, Боже, политическа тема

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от EinGutesKind Виж мнението
    О, Боже, политическа тема
    Я изкажи някво мнение нали си висшист, учен човек :/
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

По принцип малките медии са си трибуна на 'еднолични търговци на концепции', иначе казано еднопосочни журналя или пък служат за проводник на идеите/нагласите на собственика. При положение, че у нас малките медии се държат от големи престъпници, можем да си представим тенденциозността. В канал 3 съвсем не се разлеждат нещата от всичките им точки, а ти представят една теза (която наричат истина) и си я доказват. Само дето в един случай може няколко тези да се докажат напълно независимо една от друга. Оня идиот Вучков още ли е там?

Мега фен Аватара на EinGutesKind
    Град
    Пловдив
    Цитирай Първоначално написано от Oy7ofCon7roL Виж мнението
    Я изкажи някво мнение нали си висшист, учен човек :/
    Специално за политиката, спорта и математиката нямам никакво мнение и отношение

Мега фен
    По принцип малките медии са си трибуна на 'еднолични търговци на концепции', иначе казано еднопосочни журналя или пък служат за проводник на идеите/нагласите на собственика. При положение, че у нас малките медии се държат от големи престъпници, можем да си представим тенденциозността. В канал 3 съвсем не се разлеждат нещата от всичките им точки, а ти представят една теза (която наричат истина) и си я доказват. Само дето в един случай може няколко тези да се докажат напълно независимо една от друга. Оня идиот Вучков още ли е там?
    Да, по-принцип съм съгласен даже мога да се подпиша специално за Маргарита Михнева от канал3, че прави поръчкови предавания, но като цяло телевизията не защитава ничии интереси,Тенденциозни телевизии са по скоро тв7 и скат отколкото канл3
    Вучков го няма
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Е, напоследък нямам време за телевизия, камо ли за канал 3, спомням си че едно време беше така. Може и да има промяна, но по принцип такава е политиката на малките кабеларки у нас.

Мега фен
    Е, напоследък нямам време за телевизия, камо ли за канал 3, спомням си че едно време беше така. Може и да има промяна, но по принцип такава е политиката на малките кабеларки у нас.
    Да, казах, че като цяло съм съгласен, но спец за канал3 Сашо Диков и Крум Савов са всичко друго но не и поръчкови журналисти и те правят разликата между други малки телевизии
    Законът е закон,
    но той врата в полето е

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си