Първоначално написано от
PinkPan7her
Преса - мъничка си, използвай на сестра ти или взимай от приятелки.
За обекосмяването - абсолютно ненужно и даже смешно е на 12 да ходиш на козметик. Сама се прави или с помощ от приятелка. Хвани някоя да ти покаже как се правят вежди и давай сама после. А краката и подмишниците си прави сама, не е такава философия.
Тоя номер с искането на един телефон и купуването на друг са ми го правили, когато бях на 15, тъй че... В твоя случай обаче ти дори си си събрала парите. Колко струваше, впрочем?
С това обаче не се съгласявам:
Първо, пълна глупост е да ядеш купени тостери или закуски, защото са вредни и мазни.
Второ, яж си сутринта/на обяд във вас, за голямото си взимай плод/нещо сладичко/солетки. Дори можеш да си направиш сандвич от вкъщи, не е такава философия. Така ще имаш пари не само за сок, ами и да си отделяш настрани.
Сестра ми е на 13, получаваше по 1 лв джобни. Подозирам, че от слудващата година ще й ги увеличат на 1.50. Храни се вкъщи, защото знае, че така е по-добре и дори е леко сноб и не иска да яде в училище, защото закуските били гадни.
Проблемът, за който трябва да говориш с вашите, е тази рамка, която са създали. Ти си отделен човек, с отделни интереси и далеч не трябва да следваш пътя на сестра си. Това със зубренето също е доста глупаво.