Виж сега. По принцип това трябва да е решение на родителите ти. Виждам обаче че ти си правила доста драми и затова те се чудят какво да те правят и ти дават решението на теб. Ако мен питаш нямаш право да им ревеш и тръшкаш толкова. Когато един ден ти си имаш семейство ти ще си тази която ще решава. Сега не си.

Щом въпроса е дали сега или по-късно, по-добре сега. Всеки реве преди да замине. И аз съм ревала точно преди да замина. Родителите ти са сметнали, че ще имате по-добър живот в Испания и е много по-добре да сте заедно отколкото разделени (както сте сега заради теб). Просто в един момент трябва да мислиш и за другите. Нали така или иначе мислиш да ходиш в чужбина да следваш? Ако мислиш, че тогава ще ти е по-лесно само защото е далече няма да бъде за съжаление. Добре помисли какво им е на родителите ти да живеят разделени само защото ти не искаш да заминеш от страх.

Иначе съвета ми е: така или иначе ще заминеш рано или късно. Наистина е по-добре сега. Да, ще ти е много гадно в началото, но с времето ще свикнеш. Ако пък ли не, винаги можеш да се върнеш. Но задължително веднъж като отидеш там трябва да се стараеш да помагаш на вашите и да не им мрънкаш, че искаш да се връщаш непрекъснато. Стой поне година и ти гарантирам, че ще ти хареса, щом баща ти вече е готов да ви вземе. На майка ти също ще и е трудно, затова трябва да се подкрепяте. Успех.