- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Уж всичко е перфектно...
Не знам от къде да започна..С приятеля ми сме заедно от около 5 месеца.Аз съм на 16,а той на 18.Всичко започна с чатове във фейсбук и след това се пренесе на живо/учим в едно училище/.7 месеца след като започнахме редовно да си пишем/говорим тръгнахме и всичко беше меко казано перфектно.Просто..малко са думите,с които мога да опиша това което съм преживяла с моето момче ..и продължавам да преживявам.Почти всеки ден сме заедно/е има случаи,в които не се виждаме по за 2-3 дни/.И така казвам ви всичко върви като по вода-страшно много се разбираме,уважаваме се ,имаме си доверие,прекарваме си уникално когато сме заедно,той ме кара да се чувствам специална...на кратко казано -мечтаех за такава връзка от много време и ето че вече я имам ^_^.През тези 5 месеца,в които сме заедно много момчета ме сваляха/той не знае за това/. Но аз ги отрязвах,исках си него и това е,с него си ми е добре.Наскоро ми казаха,че и едно момиче е писало на гаджето ми...звъняла му е и го е молила той да ме остави и да тръгне с нея.Той си ми разказа всичко подробно де,разбрах,че от негова страна е нямало интерес и всичко си е ок.И това премина и продължаваме да сме си заедно-щастливи /поне така го виждам аз/.Тези дни обаче случващото се ми изглежда малко странно.Преди/от както тръгнахме с него/ той не се застояваше много много във фейсбук {преди да тръгнем,той си стоеше много до късно във фейса,знаех че си пише и с други,но това не ми е правило кой знае какво впечатление}.Отскоро обаче това стоене до късно усещам че пак започна.Пределно ясно ми е че няма как да не си пише с други-окей.съгласна съм,аз също си пиша с други.И почти винаги от тяхна страна е нещо повече от приятелски чат,а аз щом усетя такова нещо веднага режа.Така че ако е само приятелски чат без закачки и тем подобни НИЩО против нямам...обаче снощи на неговата стена се появи снима,публикувана от момиче ,на която пишеше "Обичам те тооооолкова много".Аз бях оффлайн.Реших да влезна онлайн и щом го направих той веднага ми писа.Връща му аз,при което той ме моли да му пратя моя снимка по бански.На мен ми кипна/тва са изцепки на някви смотани чикджии и недорасляци ,които не понасям/Съвсем спокойно му казах че нямам,преди имах но сега вече-не.След което го попитах:Дали тази другата дето много те обича не ти прати и търсиш от други ? ..Познавам го и знам,че това което ми писа не характерно за него ;х Той вместо да ми даде нормален отговор, ми върна следното: "аааа то ти се е сторило
тя ми е ДАЛЕЧНА приятелка и щот много я разбирам за т'ва ми казва,че ме обича.." при което аз бях ей така -> :О о_O Моля?! Стоях и си мислех ...добре де ако ще измисля нещо можеше да не е толкова тъпа,изтормозена и плоска лъжа!Поне на мен на лъжа ми заприлича.Както и да е казах му : Ааа значи ми се е сторило ...ясно!..Хубаво!..От там той ме пита дали заради един пост съм щяла да му се сърдя,при което казах Не!Всичко е ок! Не исках да го правя на проблем.Не съм от хората,който се заяждат за най малкото и реших да си замълча. И всичко беше до там.. Не знам какво да кажа/мисля .. Не искам да си мисля глупости.Знам че си пише и с други ,но не знам дали е само приятелски чат ... мога да му влезна в профила и да проверя.Но не искам да падам чак до там.Искам да му имам доверие...Не знам как да постъпя.....
Живеем в 21 век. Такива истории за One and Only няма никъде. Свиквай, няма как 100% от вниманието му да отива към теб....
Прощавам, но не ЗАБРАВЯМ.
Oh God - why
За на който не му се чете:
Тя знае и разбира, че той си пише и с други. Появила се е снимка, публикувана от момиче, ня която пише: обичам те тооооолкова много. Той я помолил за снимка по бански и тя още повече се разсърдила. The End!!!
Въпросното момиче може да е НАИСТИНА далечна приятелка. Нормално е да си пише и с други хора! Все неща, които ти вече знаеш ...
Извикай го да говорите очи в очи не по фейса и се разберете, тъй само се тормозиш.
НЯКАКЪВ си коментар? "Обичам те" за мен е повече от коментар, вярвам, че и за теб е така.
Авторката е в пълното си право да е неприятно изненадана, възмутена, ядосана и всички възможни емоции от палитрата.
Това с банския не го разбрах, но снимка и коментар "Обичам те" от далечна приятелка... забрави тая работа.
Точно така.Това значи, че не е изяснил достатъчно ясно, че е обвързан и вече не е "на пазара". Как на моята стена или на стената на приятеля ми досега за година и отгоре не е имало такива своеволия нито един единствен път? Ми много просто. Хората знаят на 100%, че сме заедно и че такова поведение от тяхна страна нито ще бъде толерирано, нито ще се гледа с добро око.
Последно редактирано от PinkPan7her : 07-12-2012 на 07:27
Доверието не се изгражда с искане.
Говори с момчето, кажи му как виждаш ти нещата, как се чувстваш, в какво се съмняваш, какво те притеснява.
С такива кратки и режещи разговори като вашите, нищо няма да направите, най-много да се скарате в близкото бъдеще.
Една връзка се развива с говорене, говорене, говорене, споделяне и търсене заедно решение на проблемите.
Още нещо. Сигурна ли си, че това е връзката, за която мечтаеш? Не ми отговаряй, просто помисли.
Прекалено много място отдели в темата си за да разказваш колко ти е добре с него и че не си ревнива и не му държиш сметка. На мен повече ми се струва, че се самонавиваш, за да можеш сама да повярваш на всичко това.
Дано греша.
И спря да се върти за миг земята..
Първоначално излезте и поговорете с него. Очи в очи и да намерите решение на проблема заедно.
Или:
Въпреки, че не искаш да го правиш: най - добре е да видиш и да се увериш какво всъщност става между него и въпросното момиче. О'кей, идеално разбирам какво ти е и се поставям на твое място, а аз най - вероятно това бих направила, защото ти си говорила вече с него. А това "тя ми е далечна приятелка" ми се струва тъпо и абсурдно. Далечна приятелка, а го обича много - дрън дрън. Ох, повече те обърквам и те вкарвам във филма, така че ти сама реши какво да направиш.
Ревността никога не е добър съветник. Май търсиш под вола теле.
Ако някой иска да ти е верен и да е само с теб,ще бъде,ако не иска,ти нищо не можеш да направиш.Край
Аз пък я разбирам. Не всичко е само до ревност. Понякога просто е унизително на стената на гаджето ти да върлуват някви кифли с лигавите си статусчета към него. Това значи, че не е изяснил достатъчно ясно, че е обвързан и вече не е "на пазара". Как на моята стена или на стената на приятеля ми досега за година и отгоре не е имало такива своеволия нито един единствен път? Ми много просто. Хората знаят на 100%, че сме заедно и че такова поведение от тяхна страна нито ще бъде толерирано, нито ще се гледа с добро око. При него явно това го няма. Казвам всичко с ясната идея, че иде реч за интернет общуване, а не за реални неща. За жалост, обаче, мрежата е навлязлва прекалено дълбоко вече, че да бъде напълно игнорирана. И мен би ми станало неприятно, ако ми се случи същото и получа такова жалко подобие на отговор.
Съгласна съм с xoxi. Говорете по въпроса и говорете сериозно. Не да си правите напук и само да наежвате ситуацията. Може и нищо да не е, дори е по-вероятно да не е. Нека ти го изясни ТОЙ този въпрос. Ама като човек, не като "пичага".
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
16-18...
Хм. Вероятно другата девойка ревнува и затова е сложила снимката на стената му, с ясното съзнание да те подразни. А това, че той не може правилно да понесе ситуацията е друг въпрос. Не е задължително да е заради това, че не те обича. Може просто да не знае как. А и мъжете си им е кеф да ги ласкаят. То си важи и за двата пола де.
Оф, главата ми се свари, пиша глупости.
Point is... наистина говори с него. Ако всичко между вас наистина е окей, не би трябвало да е проблем да проведете нормален разговор.
This world is spinning around me
This world is spinning without me
And every day sends future to past
Every breath leaves me one less to my last
Остави го да диша малко де! Много ясно, че ще си пише с други хора, нормално е. Не му влизай в профила, долно е. Това, което казваш че те притеснява и си ни написала- кажи му го и се изяснете. А това, че ти е искал снимка по бански.. ми кво толкова?!?!?
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Защо стои до късно - може би защото сме ваканция, има време и няма за каде да бърза.Влез и виж какво си пише с др те.Явно не си му пуснала щом ти иска снимка по бански .. хора като тръгвате с по големи от вас имайте едно на ум че и на техните нужди и желания трябва да угодите..
В целият пост, който така търпеливо изслушах не видях да има някакъв проблем, освен че ти му нямаш доверие.
Помоли го да ти разкаже малко за нея, но го подпитай по такъв начин че да не си помисли че се заяждашИ моето гадже има такива приятелки и никога не съм го повдигала като проблем , напротив говорим си съмсем свободно за тях
Все пак не съм единственото момиче което познава..
Във всяка жена се крие звяр. Лошо за този, който го събуди и прекрасно за този, който го обуздае.. <3
"Обичам те" на снимка във фейсбук Е просто коментар. Особено след като е единичен случай от момиче, което явно не е в ежедневието му. А като се има предвид как пиклите ги бълват тея две думички за щяло и нещяло - моля ви се, чак такава драма?
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Е, ако беше някаква лигла, която просто му спами без да имат нещо помежду си, защо не разкара тоя пост от стената си, най-малкото от уважение към приятелката си? Мен би ми било супер обидно на стената на гаджето ми да киснат любовни послания от разни пикли.
И начинът, по който и е отговорил, е откровено тъп. Да и обясни като хората. "Някаква ми пише "Обичам те", защото и помогнах да се събере с нейния/обясних и задачата по математика/дадох и назаем билетче...", а не "щото много я разбирам." и "Ти си се объркала нещо." Що за отговор е това въобще?
Доверието не е някаква константа, която просто си живее във връзката. То се печели и доказва.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Да, отговорът му е риторичен и неподробен, но защо да е тъп? Или той е длъжен да дава подробни доклади за взаимоотношенията си с всичките си познати от женски пол?
Доверието се печели и губи. Аз не виждам в описаната ситуация нещо, което да дава поводи за разклащане на доверието, ако такова е имало. Ако на мен утре някой хубостник реши да ми се обяснява в любов из социалните мрежи аз ли ще съм виновна? Това дали би означавало, че не обичам половинката или че "не съм изяснила достатъчно ясно, че не съм на пазара"? Наистина не успявам да ви схвана логиката в този случай.
А даже въпросната госпожица да има намерения към момчето, с какво е виновен той? Има момичета, на които им е през центъра на гащите дали момчето е обвързано - ако са му хвърлили око ще си действат в тази насока (Пантерке, поправи ме ако греша, но мисля, че ти подкрепяше тази идея из други теми). Та според вас ако някоя тръгне да ви сваля гаджето значи вината е в него?
Едно мнение от вчера и после ще разгледам останалата част на темата.
1.Не е въпроса в това да не го казваш, а да го показваш.
2.Първо съм мъж.Иначе би ми станало леко неприятно.Всъщност може и да не ми стане,ако момичето ми разкзва и показва как я свалят пък тя не поддава,защото държи на мен.Ако ми е показала ясно че мога да и има абсолютно пълно доверие и няма да го предаде заради първият мачо,който и сваля звезди.
3.Ако си вярвахте напълно това нямаше да е така
Иначе ти го познаваш най-добре
SisiStrange има една мисъл.От ревнуването няма нужда, а ако има повод вече е твърде късно.
И не можеш да сравниш снимка и една срамуваща се иконка със натискане,което си е контакт,който колкото и да е навлязъл интернет в живота ни пак не може да се сравни с с една снимка и една срамуваща се иконка.
И всъщност авторке не е лошо да се замислиш ти пък и другите над това,което каза LadyDi, а именно:
" Когато можеш да си позволиш да разговаряш с него за всичко (и нищо), тогава можеш да твърдиш, че връзката ви е зряла."
![]()
Последно редактирано от Niakoitam : 07-13-2012 на 06:02
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!
Нищо такова не съм казала. Вината не е негова, ако тя го сваля, естествено. Но се очаква някаква малко по-зряла реакция. Пак казвам, то е до отношението му към нея пред другите. Той, ако е показал ясно, че е обвързан и не ще свалки, нямаше да има въобще такива неща. Но дори да приемем, че хората са си нахални (вярно), пак не виждам причината да си го държи на стената това посланийце, което очевидно ще подразни авторката. Неуважително е. Несериозно е. Неразбираемо е, освен ако не му е кеф да го оспамват мацки, което само по себе си не говори добре за тях двамата. Откакто съм обвързана, ми се е случвало да има тук таме някакви хора с намерения (при него също), но никога не съм обръщала внимание и не ми е било необходимо да получавам такъв род излияния, за да си вдигам егото. Достатъчно ми е неговото внимание.
Тези неща може да са дреболии, но именно те променят отношението на човек (а.к.а и доверието). За какво говори това, че някакви му се обясняват в любов, а той си ги пази, че и толкова рязко заявява на приятелката си: "Нещо ти се е сторило."?
Такива картинки дават отзвук. Смешно е един мъж да е моят сериозен приятел, с когото градим нещо сериозно и да си чета любовните мисли на разни момиченца към него в профилите му или където и да било. И при запитване да ми се отговаря така... плоско. Ако иде реч за пуберска връзка тип иди ми доди ми, колкото да не е без хич, бива. Но не мисля, че авторката приема връзката им така.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Радослав![]()
Ние не знаем той дали си го държи на стената. По думите на авторката тя му е писала малко след появата на въпросната публикация. Как е отговорил той на обяснението в любов и дали го е изтрил не се знае. А и въобще не е ясно дали е обяснение в любов или приятелско/лапешко/кифленско "Обичам те тоооооолкова мно000У".
Големи филми и страшна драма от едно коментарче във фейсбука.
Може пък да го обича много просто приятелски.![]()
Страхът да не останеш сам те кара да правиш всичко, за да задържиш някой, който всъщност не ти трябва!