- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Разширени пори
Здравейте! Знам че тази тема се повтаря, но искам да ми дадете съвети точно за моята кожа! Аз съм момиче на 15г и кожата ми е смесена в Т-зоната е мазна а извън нея е суха, излизат ми от време на време пъпки, но се справям с тях. Имам много черни точки и РАЗШИРЕНИ ПОРИ. Е да не са много дълбоки, но достатъчни да се забелязват от 20м. Моля дайте съвети,кремове,маски, процедури каквото и да е но да се справя с разширените пори. Чувала съм че от сериите диамантеномикродермабрази о има ефект но до сега съм си правила, само веднъж. Благодаря ви предварително ще чакам вашите компетентни отговори !
значи напари се хубаво(примерно сложи тенджера и като почне да ври водата се напари,ама леко да не се изгориш де)после със стерилни (може салфетки) или дори с пръсти премахни всичките черни точки,после мини с разреден спирт и накрая(за да затвориш порите) мини с кубчета лед,натъркай се хубаво + от време на време може със сода са хляб(ама лицето да ти е мокро) да си правиш пилинг
edit: забравих да кажа,да сложиш след тази процедура някакво кремче,каквото прецениш(дали ще е много мазно или по-обикновено,твой избор) :Д
Bioderma sebium pore refiner![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
^И двете.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Аха.Благодаря.
Мислех,че не съществува нещо,което да направи порите по-малки.
Ще го пробвам.
Благодаря ви за бързите отговори. Доста често правя маски с хума и лимон на за жалос при мен ефекта е нулев. Следвам същите стъпки които и пAteNцЕ ми каза да ефектни са но за кратко. За Bioderma sebium pore refiner Доста съм се чудела дали да го пробвам и вече съм твърдо решена че ще си го вземя. Благодаря ви отново ако се сетите накоя хитринка пишете отновоСъщо се сетих бях чела някъде за лосион на Мелмак помагал при разширени пори и черни точки и акне. Дайте някое мнение за този лосион гледам че е ефтин и е българска марка може да има ефект чела съм само позитивни коментари
![]()
Бихте ли ми препоръчали и някакъв фон дьо тен който да прикрие гадните пори и да не лъсвам след 1 час. Не е задължително да е фон дьо тен може и да е друго![]()
^Ами гледай да е за мазна кожа и да пише oil free.
И аз имам тоя проблем и все още не съм намерила подходящия фдт.
Виж това. http://www.youtube.com/watch?v=EmZm3...feature=fvwrel
Последно редактирано от strawberry88 : 07-20-2012 на 12:57
В темата ми за маските за лице, има една лесна и бърза за разширените пори, която дори не е маска.
Взимаш лед от хладилника, кубче и започваш да го размазваш по лицето си, докато не се стопи, ефект чудо !
^Да.
Вместо вода може и да си направиш ледчета от зелен чай,лимон и вода,домат и вода,розова вода...![]()